مشاهده رد پای پلنگ ایرانی در ارتفاعات نسر/حضور شبانه‌روزی محیط‌بانان در منطقه حفاظت‌شده

رئیس اداره حفاظت محیط زیست تربت‌ حیدریه از گزارش حضور یک قلاده پلنگ در ارتفاعات منطقه حفاظت شده ژرف شهرستان تربت‌ حیدریه خبر داد.

داوود نورمحمدی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه پس از اعلام مشاهده رد پای یک قلاده پلنگ توسط یکی از اهالی محیط‌بانان به منطقه اعزام شدند، خاطرنشان کرد: با بررسی‌های صورت گرفته توسط محیط‌بانان و پایش منطقه ردپای این‌گونه جانوری مشاهده و حضورش مورد تائید قرار گرفت اما خود پلنگ مشاهده نشده است.

وی تصریح کرد: پلنگ که یک‌گونه چتر است چون در هر روز کیلومترها حرکت می‌کند؛ به همین دلیل به سختی می‌توان آن را مشاهده نمود و این موجب شده آمار دقیقی از تعدادشان در منطقه نداشته باشیم.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست تربت‌ حیدریه با بیان اینکه گزارش مشاهده رد پای این‌گونه جانوری در منطقه حفاظت شده و شکار ممنوع ژرف بوده و به هیچ عنوان در منطقه مسکونی نبوده است، عنوان کرد: اینکه برخی رسانه‌ها از مشاهده یوزپلنگ در منطقه مسکونی گزارش داده‌اند، تکذیب می‌شود.

وی از پلنگ به عنوان یک از نادرترین و کمیاب‌ترین گونه‌های در معرض خطر نام برد و بیان کرد: پلنگ ایرانی هم‌اکنون در لیست قرمز اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و جزو گونه‌های در معرض خطر به شمار می‌رود.

نورمحمدی خاطرنشان کرد: وجود این نوع گونه‌های جانوری بسیار به اکوسیستم هر منطقه کمک می‌کند و جمعیت بسیاری از گونه‌های مهاجم مانند گراز و... را می‌تواند تعدیل کند.

وی ادامه داد: منطقه شکار ممنوع ژرف به مساحت ۵۸ هزار هکتار از توابع بخش جلگه رخ این شهرستان تا محدوده مرزی شهرستان‌های تربت‌ حیدریه، زاوه و فریمان را شامل می‌شود و به لحاظ تنوع گیاهی و جانوری کم‌نظیر است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست تربت‌ حیدریه عنوان کرد: ۲۲ درصد منطقه شکارممنوع ژرف در شهرستان تربت‌ حیدریه و تنها پاسگاه محیط‌بانی منطقه با نام سریشا نیز در غرب منطقه و شمال شرق شهرستان تربت‌ حیدریه قرار دارد که محیط‌بانان به صورت شبانه روزگشت زنی‌هایی را دارند.

وی از حیوانانی مانند پلنگ، قوچ، کل، میش، بز، گراز، گرگ، آهو و انواع پرندگان به عنوان مهم‌ترین گونه‌های جانوری منطقه حفاظت شده و شکار ممنوع ژرف نام برد.

نورمحمدی عنوان کرد: خوشبختانه با آموزش‌های زیست‌محیطی که تاکنون داده شده، شاهد همکاری بسیار خوب مردم منطقه با اداره حفاظت محیط‌ زیست هستیم؛ نه‌تنها تاکنون بسیاری از گزارش‌ها را آن‌ها به ما داده‌اند بلکه خودشان هم از محیط‌ زیست حفاظت می‌کنند.

وی بیان کرد: برای زمان مواجهه با گونه‌های وحشی حیات‌وحش فرهنگ‌سازی و برنامه‌های آموزشی متعددی در قالب یک ساعت با محیط‌بان و آموزش چهره به چهره با روستاییان حاشیه مناطق حفاظت شده صورت پذیرفته تا در زمان مواجه با این‌گونه ارزشمند اقدام مناسبی داشته باشند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست تربت‌ حیدریه از هم‌وطنان خواست در صورت مشاهده هرگونه حیوان وحشی در روستاها و شهرستان تربت‌حیدریه و یا تخلفات شکار و صید با شماره تلفن ۱۵۴۰ و یا نزدیکترین پاسگاه محیط‌بانی تماس حاصل نمایند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۹ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۸:۰۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401110907042
  • خبرنگار : 30147