در حال حاضر یکی از مشکلات این شهرستان تازه تاسیس کمبود فضای کتابخوانی بوده که به گفته فرماندار درگزین، نبود کتابخانه با استانداردهای روز شهرستان درگزین را رنج میدهد.
متاسفانه به علت نبود سالن مطالعه در کتابخانههای عمومی شهرستان درگزین از جمله کتابخانه عمومی علامه دهخدا، بسیاری از دوستداران کتاب به ویژه دانش آموزان و دانشجویان و پشت کنکوری های شهرستان که برای مطالعه نیازمند مکانی آرام هستند به منظور استفاده از سالن مناسب مطالعه به ناچار به شهرستان همجوار خود یعنی رزن تردد دارند که این امر موجب آزرده خاطری دوستداران کتاب این شهرستان عالم پرور است.
در تیرماه امسال کلنگ زنی کتابخانه عمومی شماره ۲ شهر درگزین با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مژده و خبر خوشی برای دوستداران کتاب این شهرستان بود اما اینکه این پروژه در حال حاضر در چه مرحلهای قرار دارد و وضعیت کتاب و کتابخوانی شهرستان در چه حالیست؟ را رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان درگزین و فرماندار پاسخ می دهند.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی درگزین در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: شهرستان درگزین دارای چهار باب کتابخانه عمومی شهری و روستایی بوده که از این تعداد، یک باب کتابخانه در شهر قروه درگزین، یک باب در شهر کرفس و دو کتابخانه های روستایی نیز در روستای شاهنجرین و روستای فعالیت دارند.
محمد بیات تعداد اعضاب فعال کتابخانه های عمومی این شهرستان را ۲۲۰۰ نفر و مجموع کتاب های موجود کتابخانه های عمومی شهرستان را ۴۲ هزار نسخه بر شمرد و افزود: مردم شهرستان درگزین استقبال خوبی از فعالیتهای فرهنگی، هنری و کتابخوانی دارند که نمونه بارز آن در هفته کتابو کتابخوانی امسال بود.
وی با اشاره به اینکه در هفته کتاب و کتابخوانی در اختتامیه جشنواره روستاهای دوستدار کتاب استان که در کتابخانه عمومی روستای شاهنجرین برگزار شد، کتابخانه عمومی آیت الله ربانی شاهنجرین کتابخانه برتر کشور شناخته شد، تصریح کرد: علاوه بر این، در فعالیتهای هفته کتاب در رابطه با برنامههای فرهنگی طبق ارزیابی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان سه کتابخانه عمومی شهرستان به عنوان کتابخانه برتر در اجرای برنامههای هفته کتاب استان شناخته شدند ضمن اینکه در هفته کتاب، کتابدار کتابخانه عمومی علامه دهخدای شهر درگزین به عنوان کتابدار برتر استان معرفی و تجلیل شد.
وی با اشاره به فضای کتابخوانی ۱۴۳۵ مترپربعی شهرستان درگزین خاطرنشان کرد: از این میزان فضای کتابخوانی سطح شهرستان ۲۸۰ مترمربع استیجاری است و فضای موجود کتابخانهای شهرستان پاسخگوی تعداد ۲۲۰۰ عضو فعال کتابخانه های عمومی شهرستان نیست.
بیات فضای کتابخانهای این شهرستان را ناکافی دانست و یادآور شد: در حال حاضر کتابخانههای عمومی شهرستان دارای سالن مطالعه نیستند و در این رابطه به ویژه کتابخانه دهخدای شهر درگزین به علت مراجعان بسیار و نداشتن سالن مطالعه دارای مشکلات بسیاری بوده و جوابگو دوستدداران کتاب شهرستان نیست.
وی ادامه داد: با همت فرماندار، مسئولان شهر، شورای شهر و شهرداری، اداره کل کتابخانههای عمومی استان و اداره کتابخانههای عمومی شهرستان، کلنگ کتابخانه شماره ۲ که توسط وزیر ارشاد در تیر ماه امسال زده شده بود، بخشی از اعتبار اختصاص داده شده به آن تخصیص یافته است.
بیات با بیان اینکه در حال حاضر برای آغاز عملیات اجرایی پروژه کتابخانه شماره ۲ استاندارد درگزین باید انتقال سند زمین به نام اداره کل کتابخانه عمومی زده شود که این امر در دست پیگیری است، اظهار کرد: برای این پروژه اعتباری افزون بر چهار میلیارد تومان اختصاص داده شده بود که در حال حاضر ۱۰ درصد آن تخصیص یافته و با مرتفع شدن مشکل انتقال سند بلافاصله نسبت به آغاز عملیات اجرایی طرح اقدام میشود.
وی با اشاره به اینکه کتابخانه های عمومی شهرستان درگزین با وجود داشتن اعضای بالا، دارای سالن مطالعه نیست و به علت سرانه پایین و ناکافی بودن فضای کتابخوانی امکان ارائه خدمات برای مطالعه در کتابخانه به نحو مطلوب و استاندارد وجود ندارد، گفت: در پروژه کتابخانه شماره ۲ استاندارد شهرستان رزن تمامی موارد از جمله سالن مطالعه ث به صورت استاندارد و به روز دیده شده و این کتابخانه همه آیتم های عمومی را خواهد داشت.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان درگزین افزود: قصد داریم با احداث کتابخانه جدید به عنوان پایلوت، همه شهرستان اعم از شهر و روستا از این کتابخانه و سالن استاندارد آن استفاده کنند ضمن اینکه تا پایان سال مالی باید این میزان اعتبار تخصیص داده شده برای احداث هزینه شود و باید عملیات اجرایی طرح را تا پایان سال مالی امسال شروع کنیم.
وی همچنین با اشاره به استقبال خوب مردم درگزین در اهداء و نذر کتاب یادآور شد: در سال جاری علاوه بر اهدای کتاب توسط مردم به کتابخانههای عمومی شهرستان، یک ناشر اهل شهرستان درگزین ۱۲۰۰ جلد کتاب و در هفته کتاب نیز یک خانم بازنشسته فرهنگی ۷۰۰ جلد کتاب از کتابخانه شخصی خود را به ارزش ۱۰ میلیون تومان به کتابخانه های عمومی این شهرستان اهداء کردند.
فرماندار درگزین هم با بیان اینکه این شهرستان از نبود کتابخانه با استانداردهای روز رنج میبرد، گفت: تمام تلاش خود را برای ساخت یک کتابخانه استاندارد برای بهره برداری دانش آموزان، دانشجویان و کتاب دوستان انجام داده ایم و در صورت حل مشکل زمین عملیات عمرانی آن آغاز می شود.
کمیل خواستان به خبرنگار ایسنا گفت: مجوزهای لازم و ماده ۲۳ احداث این کتابخانه با حمایت های استاندار دریافت شده و هم اکنون این پروژه با انتقال سند آماده آغاز عملیات عمرانی است.
وی با بیان اینکه نبود کتابخانه استاندارد در شهر قروه درگزین موجب شده تا موضوع مطالعه و کتابخوانی را با مشکلاتی مواجه کند، تصریح کرد: با توجه به اینکه یکی از شاخصه های فرهنگی هر شهرستان داشتن کتابخانه های عمومی است در اینباره اقدامات لازم برای احداث کتابخانه عمومی شماره ۲ شهر قروه انجام شده است.
به گزارش ایسنا، امیدواریم با تسریع در آغاز عملیات اجرایی این طرح و تخصیص اعتبار مناسب و به موقع، این پروژه در افق و چشم انداز نزدیکی احداث شود و به بهره برداری برسد و تقدیم مردم شایسته و فرهیخته و دوستدار کتاب این دیار شود.
انتهای پیام