خسرو کیانی هشتم بهمنماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ایران جزو ۱۰ کشور حادثهخیز به لحاظ فراوانی و میزان خسارت در جهان محسوب میشود، اظهار کرد: همچنین این استان جزو ۱۰ استان اول کشور در بحث وقوع حوادث و بلایای طبیعی است، از ۵۴ حادثه شناخته شده در جهان، ۳۴ حادثه در چهارمحال و بختیاری رخ داده است.
مدیرکل مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری افزود: سیل، زلزله، خشکسالی، رانش و فرونشست زمین مهمترین حوادثی است که در این استان رخ میدهد، این استان در سالجاری رتبه اول مدیریت بحران را در بین ۳۱ استان کشور به خود اختصاص داده است.
وی با تاکید بر اینکه سازمان مدیریت بحران کشور در سال ۶۶ تشکیل شد، عنوان کرد: همچنین در سال ۱۳۹۸ قانون مدیریت بحران در کشور مصوب شد و تمامی قوا در ستاد بحران عضو هستند.
کیانی با اشاره به زلزله ۵.۷ ریشتری مهرماه سال گذشته در شهرستان کوهرنگ، گفت: خوشبختانه این حادثه تلفات جانی نداشت، اما خسارت سنگینی در پی این حادثه رخ داد و بیشترین خسارت وارده به شهرستان کوهرنگ بود، در این حادثه سه شهرستان درگیر شدند.
مدیرکل مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در مرحله اول ۶۰۰ واحد مسکونی آسیبدیده در زلزله کوهرنگ تخریب و بازسازی شد، یادآور شد: همچنین تخریب و بازسازی ۱۵۰۰ واحد مسکونی دیگر در دستور کار قرار دارد، در مرحله اول ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار تملک دارایی سرمایهای، تسهیلات و بلاعوض به استان اختصاص پیدا کرد.
وی با اشاره به وقوع سیل مردادماه در چهارمحال و بختیاری، افزود: هفت شهرستان استان درگیر سیلاب شد که روستای بارده بیشترین خسارت مالی را متحمل شد، خوشبختانه در این حادثه تلفات جانی نداشتیم.
کیانی با اشاره به تنش آبی بهوجود آمده در شهرستان شهرکرد، گفت: سه خط پدافندی موازی با طرح پدافندی اسفندماه سال گذشته برای حل مشکل آب شرب شهرکرد اجرا شد، بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان تجهیزات در این تنش آبی شدید به استان وارد شد.
مدیرکل مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: امسال زمستان پربارشی را شاهد بودیم، اما همچنان ۱۵۰۰ میلیمتر کمبود بارش بهصورت تجمیعی از دهه ۷۰ به بعد داریم و بنابراین در عرض دو سال کمبود بارش جبران نخواهد شد، امسال بارش فراتر از نرمال نبود و بارشها در حد نرمال ۳۰ ساله است.
وی در خصوص تصمیمگیری برای تعطیلی مدارس و ادارات در پی برودت هوا و بارش برف، بیان کرد: طبق دستورالعمل کشوری باید تعطیلی مدارس و ادارات به حداقل برسد، کاهش تعطیلی برای استان یک امتیاز مثبت تلقی میشود، اولویت در بحران حفظ جان افراد است.
کیانی با اشاره به عملکرد ضعیف برخی دستگاههای اجرایی در بحرانها، توضیح داد: کند بودن عملکرد دستگاههای اجرایی به کمکاری بر نمیگردد، بلکه امکانات و تجهیزات بحران موجود در استان ضعیف است و همچنین فرسودگی دستگاهها خدماترسانی را کند میکند.
مدیرکل مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه استان همچنان با خشکسالی درگیر است، خاطرنشان کرد: متاسفانه در مسیر انتقال آب کوهرنگ به مرکز استان تصفیهخانه وجود نداشت و نیاز اصلی استان است.
وی با بیان اینکه ۱۸۴ روستای در معرض خطر در چهارمحال و بختیاری شناسایی شده بود، ادامه داد: از این تعداد ۳۷ روستا نیاز به جابجایی و درجاسازی دارد و مابقی روستاها در قالب ۵۵ شهرک حوادثی ساماندهی شده است.
کیانی با بیان اینکه از ابتدای سالجاری ۷۶۰ میلیارد تومان اعتبار بحران در حوزههای مختلف بحران و در قالب اعتبارات تملک دارایی و سرمایهای، تسهیلات و بلاعوض به استان اختصاص پیدا کرده است، عنوان کرد: همچنین ۶۲ میلیارد تومان اعتبار برای ساماندهی مسیلها و رودخانهها در استان جذب شد، همچنین ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار در مرحله دوم به استان پرداخت شد.
مدیرکل مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری ادامه داد: ۲۰۰ فقره تسهیلات برای تخریب و بازسازی منازل آسیبدیده در سیل بارده اختصاص یافت که تاکنون ۳۶ پرونده برای دریافت تسهیلات تشکیل شده است و تنها ۱۲ خانوار پروانه اخذ کردهاند.
وی در خصوص خرید دو دستگاه خودروی آتشنشانی دارای نردبان بلند جهت امدادرسانی برای ساختمانهای بلندمرتبه در چهارمحال و بختیاری، بیان کرد: در گذشته ۵۰ درصد اعتبار برای خرید این خودرو توسط ادارهکل بحران تامین شد که بهعلت عدم همکاری شهرداری شهرکرد برای تامین مابقی اعتبار، این بودجه در جای دیگر هزینه شد، برای خرید این دو خودروی آتشنشانی در سفر ریاست جمهوری به استان اعتبار مصوب شده است.
کیانی افزود: مدیریت بحران دستگاه اجرایی نیست و طبق قانون وظیفهای برای تامین تجهیزات و امکانات برای دستگاههای اجرایی را ندارد، اما عموما تجهیزات و امکانات بحران در اختیار دستگاهها قرار میگیرد.
مدیرکل مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در سفر وزیر کشور، چهارمحال و بختیاری بهعنوان استان پایلوت برای اجرای طرحهای آبخیزداری انتخاب شد، اظهار کرد: به همین منظور ۱۱ میلیارد تومان اعتبار برای این منظور در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: برای حل مشکل آلودگی نفتی در منطقه سرخون مقرر شد ۳۵ کیلومتر لولهگذاری از گندمکار تا تلمبهخانه ۵ و ۶ انجام شود که تاکنون پنج کیلومتر آن بازسازی شده است، در سفر ریاست جمهوری به استان معاون وزیر نفت به منطقه سفر کرد.
انتهای پیام
از ابتدای سالجاری صورت گرفت
تخصیص ۷۶۰ میلیارد تومان اعتبار بحران به چهارمحال و بختیاری
مدیرکل مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری گفت: از ابتدای سالجاری ۷۶۰ میلیارد تومان اعتبار بحران در حوزههای مختلف بحران و در قالب اعتبارات تملک دارایی و سرمایهای، تسهیلات و بلاعوض به استان اختصاص پیدا کرده است.