به گزارش ایسنا، لازمه ارتقای بخش به شهرستان وجود زیرساختهای لازم برای ارائه خدمات به مردم است، یکی از این زیرساختها استقرار ادارات در شهرستان تازه تاسیس است، اما شاهدیم که بیش از یک دهه از عمر شکلگیری یک شهرستان در چهارمحال و بختیاری میگذرد و هنوز بسیاری از ادارات در آن مستقر نشدهاند و یا نمیتوان نام اداره را بر روی آن گذاشت.
شهرستان خانمیرزا، سامان و بن تقریبا جزو شهرستانهای تازه تاسیس چهارمحال و بختیاری هستند که بیش یک دهه از عمر شهرستان سامان و بن و چند سال از عمر شهرستان خانمیرزا گذشته است، اما هنوز این شهرستانها فاقد زیرساختهایی مانند بیمارستان، ساختمان مناسب برای فرمانداری و ادارات، تجهیزات و امکانات لازم برای امدادرسانی در مواقع بحران هستند.
باوجود اینکه هنوز مردم شهرستانهای ذکر شده منتظر هستند تا شهرستانشان نه بر روی کاغذ، بلکه در عمل به شهرستان تبدیل شود، یک شهرستان دیگر بهنام فلارد به جمع شهرستانهای استان نیز اضافه شد و مردم بخشهایی همچون فرخشهر و بلداجی نیز با جدیت بهدنبال ارتقای بخش خود به شهرستان هستند.
پروژه شهرستان شدن خانمیرزا با شکست مواجه شد
محمدیعقوب باقری- نماینده شوراهای چهارمحال و بختیاری در شورای عالی کشور در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه اولین شاخصه توسعه و پیشرفت هر بخش، شهرستان و استان ایجاد زیرساخت است، اظهار کرد: تا زمانیکه محور مواصلاتی، بیمارستان، ادارات و نیروی انسانی برای ارتقای یک بخش به شهرستان و حتی تبدیل یک روستا به شهر وجود نداشته باشد، این کار غلط است.
وی افزود: اگر بدون برنامهریزی، یک روستا را به شهر و یا یک بخش را به شهرستان تبدیل کنیم، در عمل با شکست مواجه میشود، متاسفانه در دولتهای گذشته بهجای اینکه تقویت روستاها در دستور کار قرار بگیرد و از مهاجرت روستائیان به شهر جلوگیری شود، بهدنبال توسعه شهر بودند.
باقری با بیان اینکه ۷۰ درصد جمعیت کشور در گذشته روستانشین بودند، گفت: در حال حاضر این آمار برعکس شده و تنها حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور در روستا ساکن هستند، شاید یکی از دلایل آن ارتقای روستاها به شهرها به دلیل درخواستهای مردمی بود، در استان ۴۳ شهر وجود دارد که حدود ۳۰ شهر آن روستا شهر هستند.
نماینده شوراهای اسلامی شهرستان خانمیرزا در شورای اسلامی چهارمحال و بختیاری افزود: اضافه کردن شهرستان بدون ایجاد زیرساخت در بخش کار کاملا اشتباهی است، هر شهرستان باید دارای ویژگیهایی از جمله محورهای مواصلاتی ایمن، دارا بودن حداقل یک بیمارستان و چند مرکز درمانی مجهز شبانهروزی، استقرار ادارات خدماترسان و نیروی انسانی کافی در ادارات باشد.
وی بیان کرد: سالها از ارتقای بخش بن، سامان و خانمیرزا به شهرستان میگذرد، اما هنوز بسیاری از ادارات در این شهرستانها مستقر نشده است و یا با نمایندگی با یک نیرو اداره میشوند که دارای اختیار و اعتبار کافی برای حل مشکل مردم نیستند.
باقری با اشاره به اینکه هیچ فردی با توسعه و پیشرفت مخالف نیست، خاطرنشان کرد: شهرستان شدن با شرط داشتن زیرساخت میتواند مفید باشد، فکر میکنم پروژه شهرستان شدن خانمیرزا با شکست مواجه شده است.
نماینده شوراهای چهارمحال و بختیاری در شورای عالی کشور یادآور شد: فشار نمایندگان برای تبدیل بخش به شهرستان به یک معضل تبدیل شده، در حالیکه وظیفه اصلی نماینده نظارت و قانونگذاری است، در کشور باب شده که نمایندگان در حوزههای مختلف ورود پیدا میکنند و این یک آسیب بزرگ است، نمایندگان برای جلب هوادار بحث شهر شدن روستا و ارتقای بخش به شهرستان را پیگیری میکنند.
بعد گذشت ۱۱ سال؛ هنوز ادارات در سامان مستقر نشدهاند
غلامرضا چهلگردی- نماینده شوراهای اسلامی شهرستان سامان در شورای اسلامی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه ایجاد شهرستان اگر بهصورت واقعی انجام شود، میتواند برای ساکنان آن منطقه مفید باشد، اظهار کرد: صرف اینکه تابلوی فرمانداری را در بخشی بالا برویم و آن منطقه تبدیل به شهرستان شود، مشکلی از مشکلات مردم منطقه حل نخواهد شد.
وی افزود: ایجاد شهرستان زمانی مفید واقع میشود که زیرساختهای لازم در آن شهرستان قبل از تاسیس فرمانداری ایجاد شود، همچنین تمامی ادارات باید در آن شهرستان مستقر باشند.
چهلگردی با اشاره به اینکه ۱۱ سال از ارتقای بخش سامان به شهرستان میگذرد، توضیح داد: اما در این مدت بسیاری از ادارات در این شهرستان مستقر نشدهاند و تعدادی از ادارات نیز با نمایندگی و با یک نیرو در حال ارائه خدمات به مردم هستند و نماینده نیز اختیارات قانونی برای حل مشکل را ندارد.
نماینده شوراهای اسلامی شهرستان سامان در شورای اسلامی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: چارت اداری اداره ورزش و جوانان، بنیاد شهید و امور ایثارگران، میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، راه و شهرسازی و بسیاری از ادارات دیگر در این شهرستان کامل نشده و بهصورت نمایندگی اداره میشود، اداره میراث فرهنگی سامان در یک زیرزمین اجارهای دایر شده است، این در حالیست که سامان قطب گردشگری چهارمحال و بختیاری محسوب میشود.
وی با تاکید بر اینکه مردم شهرستان سامان برای حل بسیاری از مشکلات مجبور به سفر به مرکز استان هستند، یادآور شد: استاندار چهارمحال و بختیاری سال گذشته در سفر به شهرستان سامان و در جلسه شورای اداری مصوب کردند که تمامی ادارات باید تا ظرف یکماه در شهرستان مستقر شوند، اما این مصوبه هنوز اجرایی نشده است.
چهلگردی با بیان اینکه قطعه زمینی برای احداث مجتمع ادارات در شهرستان سامان در نظر گرفته شده است، تاکید کرد: اما ادارات کل اقدامی برای دریافت زمین از ادارهکل راه و شهرسازی انجام ندادهاند، ساختمان فرمانداری در حال حاضر ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مزایا و معایب تبدیل بخش به شهرستان به اطلاع مردم رسانده شود
پیش از این حسین کاووسی- مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اهمیت موضوع تقسیمات کشوری، اظهار کرد: باید به این موضوع توجه داشت که آیا همواره تبدیل روستا به شهر، شهر به بخش یا بخش به شهرستان ارتقا محسوب میشود؟ یا ممکن است معایبی هم بر آن مترتب باشد؟ در واقع لازم است در این حوزه به صورت واقعگرایانه معایب و مزایای طرح مورد بررسی قرار گرفته و پس از آن این معایب و مزایا به اطلاع مردم رسانده شود تا جامعه و منطقه مورد نظر، براساس واقعیتهای موجود در قوانین و مقررات داخلی ایران، تصمیمگیری و درخواستهای خود را ارائه کنند.
وی افزود: طرحهایی از قبیل تبدیل نقاط جمعیتی به روستا، ارتقای به بخش و همچنین ارتقای بخش به شهرستان در دستور کار دفتر تقسیمات کشوری استانداری در حال بررسی است و خوشبختانه برخی از طرحها به وزارت کشور ارسال و در حال پیگیری برای طی شدن مراحل آنها هستیم.
کاووسی خاطرنشان کرد: با پیگیری های استاندار و سایرین، بخش فلارد نیز در این دولت به شهرستان ارتقا یافت و فرمانداری این شهرستان نیز افتتاح شد.
انتهای پیام