سمیه قاسمی طوسی در گفتوگو با ایسنا به تهدیدات جمعیتی و فرزند آوری در مازندران اشاره کرد و گفت: مازندران به لحاظ مهاجر پذیر بودن نسبت به فرهنگهای وارداتی نقش پذیری دارد.
وی با اشاره به اینکه در کنار مسائل اقتصادی باید به موضوعات فرهنگی در بحث فرزند آوری پرداخته شود، اظهار کرد: در مازندران دلیل تمایل نداشتن به فرزند آوری و موانع و آسیبهای موجود در رشد جمعیت در حال بررسی است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران به نقش اثرگذار آسیبهای اجتماعی مانند طلاق، اعتیاد، مسائل اقتصادی و تمایل نداشتن به ازدواج و فرزند آوری را در کاهش رشد جمعیت برشمرد و گفت: براساس قانون ۷۳ مادهای در خصوص حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به نقش نهادهای تصمیم گیرنده و اجرایی پرداخته شده است.
این مسئول به نقش موثر و حمایتی بانکها و بیمهها در ارائه خدمات به خانوادههای به ویژه جوانانی که به سن ازدواج رسیدهاند اشاره کرد و افزود: در مازندران برای تسهیلگری ازدواج بیش از دو هزار میلیارد تومان سهمیه تسهیلات ازدواج در نظر گرفته شده بود که میزان پرداخت به بیش از سه هزار میلیارد تومان فراتر از تعهدات رسیده است.
قاسمی طوسی با اظهار اینکه، آگاه سازی، آموزشهای مستمر برای اقشار مختلف، ارائه بستههای تشویقی، حمایتی، خدماتی، ساخت خوابگاه برای زوجهای جوان دانشجو، تجهیز مراکز دولتی درمان ناباروی از خدماتی است که در بخشهای مختلف برای افزایش جمعیت در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: با حمایت دانشگاه علوم پزشکی مازندران غربالگری بیش از ۴۳۰ هزار زوج انجام شد از این تعداد ۱۰ هزار زوج نابارور شناسایی شدند.
وی با تاکید براینکه همه باید نسبت به تهدیدات جمعیتی و رفع آن احساس مسئولیت داشته باشند، افزود: اقدامات درمانی زوجهای نابارور به صورت ارزان قیمت توسط اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران در حال پیگیری است.
انتهای پیام