بخش معارفی چهلوپنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم اوقاف از هشتم تا یازدهم بهمن در قم برگزار میشود و به بهانه میزبانی قم در این دوره از مسابقات به سراغ شرکت کنندگان و برگزیدگان ادوار گذشته این مسابقات رفتیم و گفتوگویی با آن ها داشتیم.
یکی از این شرکت کنندگان جوان ۲۷ سالهای است که در مقطع دکتری رشته علوم قرآن و حدیث در دانشگاه علامه طباطبایی در حال تحصیل است و در سال های گذشته توانسته جز نفرات برتر این مسابقات باشد.
محمد رسول تکبیری، در گفتوگو با ایسنا در رابطه با چگونگی شروع فعالیت در عرصه معارف دینی عنوان کرد: پس از حفظ قرآن، به سمت حفظ و مفاهیم ادعیه نهجالبلاغه علاقه مند شدم و طبق دستور پیامبر (ص) (حدیث ثقلین کتاب الله و عترتی اهل بیتی) پا در این عرصه گذاشتم.
وی میزان توجه به نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه را کم دانست و بیان کرد: صحیفه سجادیه و نهجالبلاغه حتی در میان قرآنیان هم مهجور هست و دو سه سال هست که نهجالبلاغه و صحیفه در مسابقات به عنوان رشته مطرح میشود.
وی ادامه داد: در نظام آموزشی دانشگاه که در حد یک درس دو واحدی معمولاً تدریس میشود؛ در صورتی که حداقل می توان حکمت های کاربردی و ادعیه مهم را به صورت پیام کاربردی در اماکن عمومی دانشگاه ها استفاده کرد.
این فعال قرآنی در رابطه با مسابقات معارفی و قرآنی اظهار کرد: در مسابقات فقط مفاهیم است و اگر رشته حفظ و مفاهیم نهجالبلاغه در کنار هم باشد، خیلی بهتر است.
وی اضافه کرد: با اهدای جوایز به نفرات اول تا پنجم مخالف هستم به نظرم باید نفراتی که از حدنصاب نمره بالایی برخوردار هستند هر ساله جوایزی دریافت کنند؛ زیرا گاهی اوقات اختلاف نمرات چند صدم است با روش فعلی دایره را محدود کردیم به همین علت مخاطب نداریم، خودمان دور خودمان حصار کشیدیم.
وی افزود: هزینه جانبی مسابقات سنگین است و شاید یک پنجم هزینهها و حتی خیلی کمتر به جوایز اختصاص پیدا کند و هزینههای تبلیغات، رسانه، مجری و ... درصد بالایی را به خود اختصاص میدهد.
انتهای پیام