قابلیت پرورش میگو در 60 هزار هکتار از سواحل مکران

معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به اینکه ظرفیتهای شیلاتی صنعتی ارزشمند برای توسعه سواحل مکران است، گفت: 60 هزار هکتار از سواحل مکران قابلیت پرورش میگو را دارد و می توان با کشت میگو هزاران اشتغال را فراهم کرد.

سید حسین حسینی در بازدید از مزارع پرورش شیلات سواحل مکران اظهار کرد: علاوه بر کشت میگو نزدیک به 200 هزار تن پرورش ماهی در قفس در دریا نیز ظرفیت وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه صنعت شیلات در سواحل سیستان و بلوچستان ظرفیتی بسیار ارزشمندی است که قابلیت توسعه و  سرمایه گذاری دارد، افزود: از آنجایی که اقتصاد و معیشت مردم ساحل نشین به دریا وابسته است، با سرمایه گذاری در حوزه های شیلاتی و بویژه آبزی پروری میتوان به ارز آوری، ایجاد معیشت و اشتغال پایدار مردم منطقه کمک کرد.

رئیس سازمان شیلات ایران تصریح کرد: باتوجه به زیرساخت های بندری و شیلاتی که در این منطقه وجود دارد، امکان توسعه منطقه های تلاقی به سمت بندر شهرها نیز وجود دارد که در کنار تولید پایدار می توان به ارائه خدمات شهری و در نتیجه توسعه شهرها، سواحل و بویژه توسعه سواحل مکران که از فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است هم کمک کرد.

وی ادامه داد: شرکت کشت و صنعت مکران یک صنعت چند منظوره و چند وجهی در حوزه کشاورزی است که علاوه بر تولیدات گلخانه ای بویژه میوه های گرمسیری، در زمینه های آبزی پروری از جمله پرورش میگو و پرورش ماهی در قفس با بکار گیری تکنولوژی‌های نوین مشغول به فعالیت می باشد و از این طریق نقش بسزایی در توسعه سواحل مکران دارد.

وی خاطر نشان کرد: لازمه داشتن یک تولید پایدار و موفق، قرارگیری خوشه های تولید در کنار هم می باشد، به طوری که تکامل زنجیره ارزش افزوده در آن دیده شود و خوشبختانه این موضوع در مگا پروژه حوزه کشاورزی کشت و صنعت مکران کاملا مشهود بوده و در دستور کار قرار گرفته است.

سواحل مکران قابلیت کشت و برداشت سالانه ۲ نوبت پرورش میگو را دارد

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان نیز به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: سواحل مکران از گواتر تا زرآباد با ۵۴۱ کیلومتر نوار ساحلی و شناسایی ۲۰ سایت با ۴۲ هزار هکتار اراضی مستعد و حاصلخیز و افزایش این اراضی به 60 و حتی 100 هزار هکتار ظرفیت کشت و برداشت سالانه ۲ نوبت پرورش میگو را دارند.

عطاالله رئیسی گفت: هم‌اینک بیش‌از چهار هزار هکتار اراضی در گواتر و هزار و ۵۰۰ هکتار در رودیک آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران برای کشت میگو است و در سایر نقاط نیز در حال مطالعه و ایجاد زیرساخت‌ها هستیم.

وی افزود: آب و هوای سواحل مکران در جنوب سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب و بر اثر بادهای موسمی مونسون متعادل است و همین وضعیت زمینه لازم را برای آبزی پروری فراهم کرده و به نوعی می‌توان گفت چابهار و کنارک بهشت آبزی پروری ایران است.

وی با بیان اینکه در هر هکتار پرورش میگو یک اشتغال مستقیم و ۲ اشتغال غیرمستقیم ایجاد می‌شود، خاطرنشان کرد: میگو ارزش صادراتی، ارز آوری، برگشت سریع سرمایه و بازار پسندی بالایی نسبت به سایر آبزیان دارد و طول هر دوره پرورش میگو در چابهار ۸۵ تا ۱۲۰ روز است.

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: چابهار و کنارک ۳۱ درصد صید کل کشور،۳۶ درصد صید آب‌های جنوب کشور، ۲۰ درصد کل تولید آبزیان کشور (صید و آبزی پروری)، رتبه دوم صید در اقیانوس هند بعد از اندونزی و رتبه نخست صید در غرب اقیانوس هند را داراست.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۶ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۹:۲۲
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1401110604874
  • خبرنگار : 50599

برچسب‌ها