شهرستان سربیشه در استان خراسان جنوبی، از قدمت تاریخی بسیار غنی برخوردار است. این شهر مملو از آثار تاریخی است که هر یک نشانی از دوران خاص این منطقه دارند. بر اساس روایاتی که از این شهر وجود دارد تاریخ آن را به دوران پیش از اسلام تخمین زدهاند. از میان این آثار تاریخی و گردشگری که بسیاری از آنها به دوران بعد از اسلام این شهرستان تعلق دارد میتوان به قلعه برکوه اشاره کرد.
به گزارش ایسنا، این قلعه مربوط به دوران صفوی و در شهرستان سربیشه درون روستای مومن آباد قرار گرفته و نمونهای از قلعههای بیابانی با ساختار و معماری مخصوص این ناحیه است و برای ساخت آن از خشت و گل استفاده کردهاند.
این قلعه در زمان صفوی ساخته شد و تا دوران قاجار نیز مورد استفاده قرار میگرفت و به عنوان یکی از قلاع دفاعی به کار برده میشد. پلان قلعه به صورت چهار گوش است و در هر گوشه آن میتوان برجی را مشاهده کرد که مکانی برای قرار گیری نگهبانان و دیده بانهای قلعه بودهاند. نقشه این برجها به صورت مدور بوده و در دو یا سه طبقه ساخته شدهاند. دور تا دور قلعه حصاری وجود دارد که از دیوارهایی قطور و ضخیم تشکیل شده است که جهت بالا بردن ایمنی قلعه آن را به وجود آوردهاند.
هادی حقپناه، مسئول میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سربیشه در جمع رسانههای گروهی خبر از اتمام فاز دوم مرمت قلعه تاریخی برکوه داد.
وی افزود: از ابتدای سال جاری باهمت یکی از اهالی فرهنگدوست و علاقهمند به حوزه میراثفرهنگی این روستا، فاز دوم مرمت قلعه تاریخی برکوه شروع شد و اکنون پس از گذشت 11 ماه این فاز نیز به پایان یافت.
مسئول میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سربیشه ادامه داد: در فاز اول مرمت این قلعه که در سال گذشته انجام شد دیوارههای بیرونی بنا با پیشرفت فیزیکی 40 درصد مورد مرمت قرار گرفت و در فاز دوم ادامه دیوارهها و برجهای این قلعه مرمت و به پایان رسید.
حقپناه با بیان اینکه امیدواریم فعالیت در حوزه مرمت و نگهداری از آثار تاریخی ادامهدار باشد، یادآور شد: با توجه به تعدد آثار تاریخی و امکانات میراثفرهنگی، ورود خیرین فرهنگی و مردم یکی از الزامات در ادامه نگهداری و حفظ مواریث فرهنگی است.
این اثر در ۸ بهمن ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۰۶۲ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام