به گزارش ایسنا، در حال حاضر چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر در حال برگزاری است و یازدهم بهمن ماه به پایان میرسد. همچنین از دو روز دیگر دومین جشنواره فجر در سال ۱۴۰۱ با عنوان «پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر» کار خود را آغاز میکند.
چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر در روز چهارشنبه ۵ بهمن ماه کار خود را با اجرای ۷ اثر نمایشی در بخش صحنهای ادامه داده است و این در حالی است که مجروح شدن یکی از بازیگران نمایش «جاودانگی»، حضور معاون آموزش و پرورش و نمایندگان مجلس در جشنواره تئاتر فجر و استقبال از نمایش «خاکستری» از جمله رویدادهای چهارمین روز جشنواره چهل و یکم تئاتر فجر بود.
در ادامه اخبار جشنوارههای فجر که از رویدادهای مهم این روزهاست، سینماهای مردمی چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر به تفکیک سینماها دراستان تهران و همچنین اسامی فیلمهای راهیافته به بخش داوری جشنواره فیلم فجر اعلام شدند.
علاوه بر این فیلم سینمایی «در آغوش درخت» پس از طی کردن مراحل پستولید آماده نمایش در جشنواره فیلم فجر شد.
خاطرههایی از سیمرغهای ماجرادار، جشنواره آشتیکنان تئاتر و نقد تندی بر جشنواره شعر
در بخش خاطرهبازی با جشنوارههای فجر، جشنواره شانزدهم تئاتر فجر را مرور کردیم، جشنوارهای که ضیافتی بود از هنرمندان درخشان تئاتر؛ از بزرگانی که سالها تجربه داشتند و از جوانانی که نویدبخش استعدادهای تازه تئاتر کشور بودند. این جشنواره در اولین سال دولت اصلاحات، با حال و هوایی دیگر برگزار شد. جشنواره شانزدهم تئاتر فجر گویی کوچه آشتیکنان هنرمندان با این جشنواره بود.
مروری هم بر اولین دوره جشنواره شعر فجر داشتیم که سال ۱۳۸۵ برگزار شد و طاهره صفارزاده جزو اولین برگزیدههای این جشنواره بود، جشنوارهای که اولین تجربهاش را پشت سر میگذاشت اما از نقد تند این برگزیده خود در امان نبود.
حکایت «سیمرغ»های ماجرادار جشنواره فیلم فجر را در این گزارش بخوانید.
نامزدهای «سزار»
در ادامه اخبار سینمایی، فهرست نامزدهای چهل و هشتمین دوره از جوایز سزار معرفی شد و «جان ویلیامز» آهنگساز ۹۹ساله آمریکایی، با نامزد شدن در جوایز سینمایی اسکار ۲۰۲۳ رکورد بیشترین نامزدی اسکار را به عنوان آهنگساز شکست.
کوچه «خسرو شکیبایی»
در این میان، کوچهای در حد فاصل میان خیابان فلسطین جنوبی و برادران مظفر (صبا) که با نام «ماه» شناخته میشد ، بی سر و صدا به نام خسرو شکیبایی شد. از آنجاکه ساختمان شماره دو خانه تئاتر در این کوچه قرار دارد، در نگاه اول به نظر میرسد دلیل انتخاب این کوچه، این موضوع باشد. با این حال نه خانه تئاتر و نه خانواده خسرو شکیبایی از این نامگذاری خبری نداشتند.
سرنوشت این «سقوط» چه میشود؟
سریال «سقوط» در حالی امروز به عنوان پرمخاطبترین مجموعه نمایشی پلتفرم پخشکنندهاش معرفی شده است که وضعیت پخش ادامه قسمتهای این سریال بر اساس آنچه در آخرین اطلاعیه ساترا آمده، هنوز در هالهای از ابهام قرار دارد. با این همه وزیر ارشاد با تاکید بر اینکه «سقوط» ادامه دارد، تاکید کرده است، «اینکه یک اثر بنا بر عملکرد یک بازیگر متوقف شود، از سوی وزارتخانه ممنوع شده است.»
این در حالی است که در جدیدترین جلسه انجمن صنفی شرکتهای نمایش برخط با تاکید براینکه اختلال و ایجاد اشکال در اینترنت مهمترین مشکل در فعالیت VODهاست، اعلام شد که اخیرا حساسیت روی بازیگران زیاد شده و مشخص نیست اگر یک اثر ایرانی امروز ساخته شود، فردا اجازه نمایش پیدا میکند یا خیر.
از سلمان فارسی چه خبر؟
فیلمبرداری سریال تاریخی «سلمان فارسی» که در ژانر درام تاریخی که تصویربرداری آن از ١١ دی ماه ۱۳۹۸ آغاز شده است و ادامه صحنههای مربوط به فصل بیزانس این سریال این روزها در شهرک غزالی در تهران ادامه دارد. تصویربرداری این سریال در مناطقی از جمله، ارمنستان، قشم، شاهرود، آبسرد و ... انجام شده است.
همچنین رییس سازمان صدا و سیما، در حاشیه جلسه دولت در روز چهارشنبه اعلام کرد: بعد از تحریمها، تلاش کردیم که با ماهوارههای غیر اروپایی ارتباطات خوبی را ایجاد کنیم و کار ما متوقف نشده است. او همچنین برنامهای این سازمان در ماه رمضان را تشریح کرد.
با بیانیه راهبردی دوراهیهای موسیقی حل میشود؟
در دولت دوازدهم قرار بود سندی با عنوان «سند ملی موسیقی» توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدوین شود و بعدا به تصویب برسد اما از آخرین باری که در سال ۹۹ رئیس دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد که تدوین سند تکمیل شده، هنوز خبری از تصویب آن نیست. حال با وجود آن که سند ملّی موسیقی هنوز تکلیف مشخصی ندارد، خبر آمد که یک بیانیه راهبردی در حوزه موسیقی در حال بررسی و تصویب در شورای فرهنگ عمومی کشور است. دستیار ویژه دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور میگوید که میخواهند با تدوین بیانیه راهبردی موسیقی، دوراهیهای این حوزه را برطرف کنند و مانع برخوردهای سلیقهای و کج سلیقگیها شوند؛ چراکه مثلا در حوزه موسیقی رَپ یک جا با آن موافق هستند و مجوز میدهند و یک جا رد میکنند. بالاخره باید مشخص شود که تکلیف چیست.
گرانی بلیتهای هواپیما و اعتراضات متولی سفر
شرکتهای هواپیمایی در هفته گذشته با افزایش قیمت بلیت هواپیما، بار دیگر بازار سفرهای هوایی را ملتهب کردند. از همین رو، دادستان تهران به شرکتهای هواپیمایی دستور داد در اسرع وقت قیمتهای تعیین شده بلیت هواپیما به حالت قبل از دی ماه سال جاری اعاده شود. پس از آن، دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی ایران گفت که شرکتهای هواپیمایی بر اساس قانون نرخ بلیت را ۳۰ درصد افزایش دادند. افزایش ۳۰ درصد قیمت بلیت هواپیما همزمان با اجرای طرح «تحریک تقاضا برای سفر»، اعتراض متولی گردشگری و سفر در کشور را برانگیخت. مدیرکل گردشگری داخلی در این باره گفت: این تصمیم بدون دریافت نظر وزارت گردشگری و بدون توجه به شرایط سفر در کشور، گرفته شده است.
در عین حال وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در حاشیه جلسه هیئت دولت با بیان اینکه در راستای توسعه گردشگری در کشور و افزایش نشاط اجتماعی در جامعه باید فضا را باز کنیم ، مردم را درک کنیم و سخت گیری به مردم نکنیم، گفت : همه این اقدامات را باید در چارچوب شرع و دستورات الهی انجام دهیم و این موضوع میتواند گردشگری داخلی در کشور ما نیز افزایش دهد.
همدر آخر اینکه یک کشف مهم دیگر در مصر رقم خورد، باستانشناسان مصری اعلام کردند که یک شهر مسکونی کامل دوره رومی را در شهر «اقصر» کشف کردهاند. قدمت این شهر ۱۸۰۰ ساله که اخیرا کشف شده است به قرن دوم و سوم میلادی بازمیگردد و قدیمیترین و مهمترین شهری است که تاکنون در کرانه شرقی «اقصر» کشف شده است.
انتهای پیام