علیرضا معاف پنجم، بهمنماه، در آیین اختتامیه جشنواره ملی تبیین «موشنگرافیک قرآنی» لرستان که در تالار شهید آوینی خرمآباد برگزار شد، اظهار کرد: از منظر و نگاه آیتالله جوادی آملی، آیه ۱۸ سوره لقمان «إِنَّ اللَّهَ لا یُحِبُّ کُلَّ مُخْتالٍ فَخُورٍ»، آیه هنر قرآنی است.
وی عنصر اصلی هنر را خیالپردازی دانست و با بیان اینکه «مُخْتال لٍفَخُورٍ» مصداق انسان خیالپرداز یا هنرمندی است که هنرش مردمی نیست، اضافه کرد: خداوند هنرمندی که با هنرش فخر میفروشد را دوست ندارد.
معاف با یادآوری اینکه در هنر نباید فخرفروشی باشد بلکه باید با تواضع و در خدمت مردم باشد، گفت: هنر قرآنی که با آن تفاخر بسط پیدا کند، هنر دینی نیست.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه هنر قرآنی «مُخْتال لٍفَخُورٍ» نیست چراکه قرآن برای مردم است و هنر قرآنی هم برای مردم است، افزود: از منظر قرآنی و ویژگی هنر قرآنی، مردمی بودن آن است.
وی با بیان اینکه جهاد تبیین مقام معظم رهبری، تکلیف قرآنی، فریضه، فوری و واجب است، افزود: جهاد تبیین، گفتوگو با مردم و روشنگری با روشهای مختلف است، چراکه مردم شبهه و انتقاد دارند لذا باید با جهاد تبیین و بهرهمندی از روشهای مختلف در آن، سؤالات مردم را پاسخ داد.
معاف با یادآوری اینکه در قرآن کریم چند جهاد سیاسی، جهاد اصغر، جهاد اکبر، جهاد با نفس و جهاد کبیر یا جهاد فرهنگی وجود دارد، اضافه کرد: جهاد فرهنگی روشنگری و اقناع مردم است و ما موظف با جهاد تبیین هستیم و ابزار مهم در جهاد تبیین هنر قرآنی است چرا که هنر قرآنی باید برای مردم باشد.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هنرمند دینی و قرآنی متواضع و مردمی میتواند با ابزار مردم، جهاد تبیین کند، اضافه کرد: وزارت ارشاد وظیفه تبیین را با هنر مردمی برای مردم انجام میدهد و در این راستا جشنواره جهاد تبیین با موضوع قرآن و عترت در ۳۰ استان در حال برگزاری است که در سه استان کرمان و خراسان و لرستان انجام شده است.
انتهای پیام