/تازه‌های نشر/

از تاثیر مشاوره پیش از ازدواج بر سلامت روان چه می‌دانید؟

انتخاب همسر از مهم‌ترین تصمیمات فرد در زندگی است زیرا می‌تواند آینده فرد را رقم بزند. تشکیل خانواده سالم متعادل و پایدار به تفکر منطقی نیازمند است. مشاوره پیش از ازدواج در ابتدا به روشن ساختن ملاک‌هایی می‌پردازد که برای داشتن یک انتخاب مناسب در ازدواج ضروری هستند و عدم توجه به تعیین چنین ملاک‌ها و ارزش‌گذاری و اولویت‌بندی نامناسب آنها، اغلب موجب ناکامی‌های بعدی می‌شود.

به گزارش ایسنا، کتاب "مشاوره ازدواج؛ راهنمای بهبود سلامت روان زوج‌ها" به قلم حسین کشاورز افشار و فهیمه باهنر با هدف آشنایی با فرایند ازدواج و بهبود عملکرد زوجین، در هفت فصل تدوین شده است.

در فصل اول به عنوان کلیات پژوهش، نگاه کاملی به بحث ازدواج صورت گرفته است. در فصل دوم تحت عنوان ازدواج پایدار و عوامل تحکیم بخش و تضعیف کننده ازدواج موفق؛ مراحل ازدواج پایدار، پیش‌بینی کننده‌های ازدواج موفق، نظریه خانه، روابط سالم، نقش عشق در ازدواج تمایز بین عشق واقعی و دروغین، اثر تمایز یافتگی در ازدواج، عوامل تحکیم بخش و عوامل شکست در ازدواج بیان شده است.

در فصل سوم موضوع اختلالات شخصیتی در ازدواج، شاخص‌های شناخت اختلالات شخصیتی، دلایل عمده جذب شدن به افراد دچار اختلالات شخصیتی و انواع اختلالات شخصیتی به صورت مختصر بحث شده است.

در فصل چهارم به برنامه‌های حوزه ازدواج، تاریخچه برنامه‌های ازدواج و فواید برنامه‌های حوزه غنی‌سازی ازدواج و در فصل پنجم به طور اختصاصی به برنامه پایش ازدواج، مباحث نظری، اهداف برنامه، ویژگی‌های اصلی برنامه پایش ازدواج، مراحل انجام برنامه، مصاحبه انگیزشی، تکنیک‌های مصاحبه انگیزشی و عناصر اثربخش در مداخلات کوتاه مدت، پرداخته شده است.

در فصل ششم به بحت مشاوره ازدواج و خانواده پرداخته شده و به شکل تفصیلی، ضرورت آموزش پیش از ازدواج، روش های آموزش و فرایندهای مشاوره زناشویی توضیح داده شده است. در فصل هفتم به امور حقوقی و اخلاقی در مشاوره اشاره شده است.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:

"خانواده به عنوان مهمترین نهاد اجتماعی، سهم بسزایی در سلامت جامعه بر عهده دارد. از آنجا که ازدواج مبنای تشکیل خانواده دانسته می‌شود پس هر فردی نتیجه یک ازدواج است که می‌توان آن را ازدواج موفق یا ناموفق نامید. در ازدواج موفق روابط زن و شوهری پایدار و رضایت بخش است و ویژگی‌های مثبت بسیاری نظیر سلامت روان، سلامت جسمانی و رشد را برای اعضای خانواده به ارمغان می‌آورد.

نکته حائز اهمیت اینجاست که ازدواج موفق خود به خود به وجود نمی‌آید و نیاز به تلاش زوجین دارد. بنابراین، نخستین گام به منظور رسیدن به ازدواج موفق و بهبود بخشیدن به روابط زناشویی سالم، برنامه‌های آموزشی غنی‌سازی و پایشی زودهنگام است. بدون مراقبت، آموزش و آگاه سازی زوجین، رشد و تحول عاطفی، فکری، انگیزشی و فرآیندهای یادگیری که لازمه سازگاری و انطباق پویا در درون نظام خانواده و بیرون از آن به شمار می‌رود، امکان‌پذیر نخواهد بود و اعضا در نظام خانواده دچار ناهنجاری خواهند شد."

کتاب "مشاوره ازدواج؛ راهنمای بهبود سلامت روان زوج‌ها" به قلم حسین کشاورز افشار و فهیمه باهنر در ۲۴۶ صفحه و به قیمت ۱۷۵ هزار تومان توسط انتشارات رشد فرهنگ در ۳۰۰ نسخه منتشر شده‌ است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۵ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401110503622
  • خبرنگار : 50597