رئیس پارک علم و فناوری خراسان:

تولید علم کافی است، باید به سمت مصرف برویم

رئیس پارک علم و فناوری خراسان گفت: تولید علم کافی است، مگر در اندازه‌ها و استانداردهای بالا که باید وجود داشته باشد؛ باید به سمت مصرف علم برویم.

مسعود میرزایی امروز، ۴ بهمن ماه، در نشست تخصصی آشنایی با فرآیندهای دانش‌بنیان که در پارک علم و فناوری خراسان برگزار شد، اظهار کرد: ما در پارک خراسان فصل جدیدی را آغاز کردیم و نزدیک به یک سال به بیشتر اهدافمان نائل شدیم.

وی افزود: ما از سال ۱۳۷۸ با دستور مقام معظم رهبری شروع به تولید علم کردیم. در آن زمان رسانه‌ها شروع به جریان‌سازی‌هایی کردند که جمهوری اسلامی در خصوص علم اقدامات اندکی انجام داده است. در حال حاضر ایران در حوزه تولید علم جزو ۵ کشور دنیا است. هرچه در تولید علم قوی هستیم، در مصرف آن مشکل داریم.

میرزایی با بیان اینکه ما قصد تسهیلگری و حمایت از فعالان عرصه نوآوری و فناوری را داریم تا علم را مصرف و ثروت‌آفرینی کنند، عنوان کرد: ما به دنبال ثروت‌آفرینی در کنار مسائل فناوری فرهنگی هستیم. ما به مصرف علم کمک می‌کنیم، اقتضائات فعلی کشور نیز همین کار را می‌طلبد. تولید کافی است.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان ادامه داد: ما برای این منظور مزیت‌های استانی را لیست کردیم. یکی از حوزه‌هایی که در پارک به دنبال آن هستیم، معدن است. ۷۰ درصد ذخایر معدنی در شرق کشور و  ۵ درصد در استان ما قرار دارد. از ۲۴ هزار معدن در استان تنها ۶۰۰۰ معدن فعال هستند. جنگ بعدی جنگ عناصر معدنی است. آمریکا به دلیل وجود ۴ عنصر لیتیوم، مس، اورانیوم و تالک به افغانستان رفت نه برای مبارزه با تروریسم. ما باید به معدن و صنایع معدنی ورود کنیم.

وی اضافه کرد: ۱۱ فروردین که رئیس‌جمهور به مشهد سفر کردند، توضیح دادیم در معدن سنگان مواد باطله دپو شده، اجازه دهید پردیس صنایع معدنی را تاسیس و این باطله‌ها را به زنجیره ارزش اضافه کنیم، این موجب تزریق ارز، اشتغال، اقتصاد دانش‌بنیان و غیره می‌شود؛ رئیس‌جمهور حمایت کردند و تا چند ماه دیگر خبرهای خوبی می‌رسد.

میرزایی خاطرنشان کرد: دو هفته گذشته در نشست فعالان عرصه فولاد و صنایع معدنی کشور در هتل المپیک تهران حضور داشتیم که از ۶۰ پارک علوم و فناوری موجود در کشور، تنها پارک اصفهان و خراسان با ۸ شرکت در آن حضور داشتند، سایر پارک‌ها کجا هستند؟ مگر قرار نیست رسوخ فناوری داشته باشیم؟ پارک‌های علم و فناوری نباید مینیاتوری و فانتزی باشند، بلکه باید برای نظام خروجی داشته باشند.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان با اشاره به اینکه ما به حوزه امنیت غذایی ورود پیدا کردیم، تصریح کرد: ما منطقه ویژه غذایی و کشاورزی در کشور هستیم. اولین دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی در خراسان در اردیبهشت ماه تاسیس شد. تعداد شرکت‌ها در حوزه صنایع معدنی و کشاورزی که مزیت استان هستند، کم است. ما در زمینه کشاورزی تنها ۱۵ شرکت داریم. در حال حاضر کود اسپانیایی تقلبی در بازار به فروش می‌رسد، در حالی که دو نفر از جوانان ما توانستند کود مناسبی را تولید کنند.

وی با بیان اینکه ما در زمینه صنایع خلاق فرهنگی نیز اقداماتی را انجام دادیم، گفت: تا زمانی که در زمینه فرهنگ یک موضوع به درستی عمل نکنیم، عایدات ما برای زندگی مناسب نخواهد بود. ما برای شرکت‌ها پیوست فرهنگی نداریم. در سال‌های گذشته زمانی که سنگ ضریح بازسازی می‌شد، این سنگ‌ها در کارخانه نخریسی دپو می‌شد، اما در حال حاضر شرکت دانش‌بنیانی داریم که از این سنگ‌ها بسته‌هایی با قیمت ۵۰۰ هزار تومان درست می‌کند که در این بسته‌ها بخشی از سنگ ضریح، نگین انگشتر و تسبیح وجود دارد. با این کار برای ۲۰۰ نفر شغل ایجاد شده است.

تاکید بر مزیت‌های استانی در پارک علم و فناوری خراسان

میرزایی بیان کرد: تولید علم کافی است، مگر در اندازه‌ها و استانداردهای بالا که باید وجود داشته باشد. باید به سمت مصرف علم برویم. فکر و ایده در حوزه فناوری باید مورد استفاده قرار گیرد. تاکید ما در پارک علم و فناوری بر مزیت‌های استانی است.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان در خصوص طرح منش، عنوان کرد: "م" مردمی‌سازی، "ن" نقطه‌زنی و "ش" شبکه‌سازی است. تا زمانی که مردمی‌سازی اتفاق نیفتد عایدات کلان نخواهیم داشت. برای نقطه‌زنی باید بررسی کنیم خراسان در چه عرصه‌هایی قدرتمند است. تعداد زیادی از افراد با صرف ثروت‌های معنوی و مادی مشغول پروژه‌هایی هستند که نیازمحور نیست. ما نیاز داریم فناوری در حوزه پروژه‌های نیازمحور تعیین کنیم.

وی ادامه داد: در زمینه شبکه‌سازی وضعیت ما بسیار بد است. پتانسیل‌های منحصر به‌فردی در استان وجود دارند که مغفول واقع شده‌اند. ما در حال حاضر به صورت عملیاتی پیش می‌رویم و نقطه‌زنی می‌کنیم و شبانه‌روز در حال فعالیت هستیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۴ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۳:۴۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401110403092
  • خبرنگار : 50107