در دیدار با سرکنسول ایران در اربیل مطرح شد

از محدودیت صادرات "مرغ" تا سدی به نام بخشنامه‌های یک شبه

تعدادی از صاحب نظران و فعالان اقتصادی کرمانشاه در نشست با سرکنسول ایران در اربیل عراق به بیان چالش‌های پیش روی صادرات خصوصا صادرات محصولات کشاورزی پرداختند.

برومند چهارآیین رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی مادر تخصصی توسعه صنعت طیور کشور در این نشست از مشکلات صادرات مرغ به عراق یاد کرد و گفت: تنها استان کرمانشاه می‌تواند مرغ وارداتی مورد نیاز اقلیم کردستان عراق را تامین کند.

وی با اشاره به ظرفیت قابل توجه تولید مرغ در کشور و کرمانشاه، افزود: هم اکنون بدون آنکه نیازمند سرمایه‌گذاری جدیدی باشیم، دو برابر نیاز داخلی کشور تولید مرغ داریم که می‌توان مازاد آن را به کشورهای همسایه از جمله عراق صادر کرد.

چهارآیین ظرفیت صادراتی که مرغ ایران دارد را حدود یک میلیون تن در سال برآورد کرد و ادامه داد: این در حالیست که در سال‌هایی که بیشترین صادرات را داشتیم تنها به رکورد صادراتی ۱۵۰ هزار تن رسیدیم.

رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی مادر تخصصی توسعه صنعت طیور کشور از وجود ۴۰۰ کشتگارگاه طیور در کشور هم خبر داد که ۱۰۰ مورد آن دارای کد IR بوده و امکان صادرات محصولات آنها وجود دارد و افزود: همچنین مرغ تولیدی ایران از نظر کیفیت هم قابل رقابت است.

چهارآیین با بیان اینکه در کرمانشاه نیز ظرفیت عظیمی در زمینه تولید مرغ وجود دارد، گفت: تنها مرغ تولیدی مازاد در استان کرمانشاه می‌تواند تمام نیاز اقلیم کردستان عراق را پوشش دهد.

وی مهمترین مانعی که باعث شده نتوانیم با وجود داشتن چنین ظرفیت‌هایی از مزیت صادرات مرغ بهره‌مند شویم را ضعیف بودن دیپلماسی اقتصادی دانست.

می‌توانیم بخشی از نیازهای محصولات کشاورزی عراق را تامین کنیم

به گزارش ایسنا، محمدرضا عباسی معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز از ظرفیت‌های مازادی که کرمانشاه در تولیدات کشاورزی دارد یاد و اظهار کرد: می‌توانیم بخشی از نیازهای محصولات کشاورزی عراق را تامین کنیم. همین حالا در استان کرمانشاه حدود 100 تن مرغ مازاد داریم که امکان صادرات آن وجود ندارد.

عباسی وجود هشت هزار تن عسل مازاد در استان را از دیگر ظرفیت‌های صادراتی کرمانشاه دانست و خاطرنشان کرد: در زمینه برخی محصولات کشاورزی دیگر نیز با مازاد تولید مواجهیم.

معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز ضعف دیپلماسی اقتصادی را عامل اصلی عدم صادرات محصولات کشاورزی به عراق اعلام کرد و گفت: نیازمند خط ارتباطی ویژه برای حل و فصل مسائل اقتصادی هستیم.

عباسی تاکید کرد: برخی مسائل دیگر نیز به بازارهای صادراتی ما آسیب می‌زند، برای نمونه زمانی عنوان شد که ایران درگیر آنفلوآنزای پرندگان است و این موضوع از همان زمان تاکنون بازار صادراتی ما را تحت تاثیر قرار داده است.

سدی به نام دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های یک شبه

خلیل تنها عضو هیات مدیره خانه صنعت و معدن کرمانشاه نیز با بیان اینکه ایران سابقه طولانی در زمینه تعاملات تجاری با عراق دارد، عنوان کرد: زمانی بازار عراق تنها در دست ایران بود و نشانی از حضور کشورهای دیگر از جمله ترکیه نداشتیم، اما اکنون به دلایل مختلف بخشی از بازار را از دست دادیم.

وی سیاست‌های نادرست صادراتی را یکی از این عوامل دانست و گفت: روزگاری به صادرکنندگان برتر جوایز صادراتی می‌دادند و امروز به دلیل سیاست‌های رفع تعهدات ارزی در فشار هستند.

آرش شادفر رئیس انجمن صنعت ساختمان کرمانشاه نیز از اهمیت صادرات خدمات فنی مهندسی به عراق و خصوصا بخش اقلیم کردستان یاد کرد که در شرایط بحران ارزی کنونی به اقتصاد کشور کمک بسزایی خواهد کرد.

وی یکی از مهمترین عواملی که می‌تواند زمینه ورود فعالین صنعت ساختمان و شرکت‌های ساختمانی را تسهیل کند، حضور مشاوران ایرانی در عراق به منظور آماده سازی بازار دانست.

احمدی فر نماینده گروه صنعتی شکری نیز صدور بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های متعدد را اصلی ترین مانع حضور شرکت‌های ایرانی در عراق دانست.

وی با بیان اینکه کالاهای ایرانی کیفیت لازم را برای صادرات به عراق دارند، گفت: گاهی با مذاکرات سنگین مسیر را برای ورود به بازارهای صادراتی باز می‌کنیم، اما یک دستورالعمل یک شبه کار را متوقف می‌کند.

به گفته این فعال اقتصادی، این وضعیت امکان برنامه‌ریزی برای صادرات کالاهای ایرانی را سلب کرده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۴ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۸:۵۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401110402646
  • خبرنگار : 50181