سعید صمدی زرینی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه کشت قراردادی تردید در هزینههای بالای تولید و تامین کودهای مورد نیاز را کاهش و آینده روشنی پیش روی کشاورزان قرار میدهد، اظهار کرد: در این نوع کشت، دولت از ابتدای کاشت محصول همراه کشاورزان و در هزینههای تولید کمک حال آنها است، اقدامات ترویجی رایگان برای آنها ارائه میدهد و در زمان خرید، محصولات را تضمینی و به ارزش روز خریداری میکند.
وی با اشاره به اینکه کشت قراردادی از مهمترین برنامههای وزارت جهاد کشاورزی در تولید و تأمین محصولات استراتژیک کشور است، افزود: در این نوع کشت، دولت به کشاورز این اطمینان را میدهد که در زیان تولید با او شریک است و سود حاصل را فقط برای کشاورز میخواهد.
سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان نکا، تصریح کرد: دولت با خرید محصولات کشت قراردادی در مراکز خرید شهرستانها از قاچاق و یا خرید توسط دلالان جلوگیری میکند و این گام بلندی برای خودکفای تولید محصولات اساسی و استراتژیک است.
این مسئول به مزایای کشت قراردادی برای کشاورزان اشاره کرد و گفت: تثبیت قیمت و بازار تضمینی برای محصولات تولیدی، معرفی فناوری جدید، نظارت بر تولید، استفاده از مشاوره رایگان فنی در مزرعه، تأمین بخشی از نهادههای تولید و ارائه خدمات آموزشی رایگان از جمله مزایای کشت قراردادی است.
صمدی زرینی، خاطرنشان کرد: کشاورزان در پایان کار، محصول برداشت شده را به قیمت تضمینی اعلام شده به جهاد کشاورزی تحویل و پس از کسر هزینههای تأمین شده از سوی دولت، مطالبات خود را دریافت میکنند.
وی افزود: مناطق جلگهای و میانبند شهرستان نکا با دارا بودن پراکندگی بارندگی مناسب برای کشت گندم، در سال زراعی ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۱ در سطح ۳ هزار هکتار از این اراضی با عنوان کشت قراردادی در نظر گرفته شد.
قابل ذکر است، شهرستان نکا با ۱۳ هزار هکتار سطح زیر کشت گندم، تولید ۳۵ هزار تُن و حدود ۲۰ درصد از این محصول استراتژیک در طول سال، از این حیث در جایگاه دوم کشت گندم استان مازندران قرار دارد.
انتهای پیام