صادق زمانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون مجموعا بالغ بر ۱۰۰۰ نوبت پایش از واحدهای صنعتی مانند واحدهای پالایشگاهی و پتروشیمی، کارخانههای سیمان، نیروگاهها، کارخانههای ریختهگری و نورد، معادن، کارخانههای تولید مواد شیمیایی، صنایع تولید عایقهای رطوبتی(ایزوگام) و کورههای آجرپزی و آهکپزی و... در سطح استان انجام و از این میان حدود ۲۱۰ واحد آلاینده نیز شناسایی شده است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس بررسیها بالغ بر ۶۰ درصد از برنامههای پایش هوا توسط اداره کل محیط زیست استان مربوط به صنایع مستقر در مشهد و ۴۰ درصد دیگر مرتبط با صنایع سایر شهرستانهاست.
رییس اداره پایش و امور آزمایشگاههای اداره کل محیط زیست خراسان رضوی تصریح کرد: به منظور افزایش دامنه نظارتها تشدید اجرای بازدیدهای کنترلی شبانه نیز در دستور کار کارشناسان محیط زیست استان در تمام شهرستانها قرار گرفته است.
وی گفت: هدف از اجرای برنامههای پایش شبانه نظارت مستمر زیستمحیطی بر عملکرد واحدهای صنعتی، جلوگیری از آلایندگی مراکز صنعتی در ساعاتی است که احتمال تخلفات بیشتر در آن زمانها میرود.
میتوان از مصرف سوختهای فسیلی جلوگیری کرد
همچنین زیبا معظمیفرد، رییس اداره ارزیابی زیست محیطی و تغییر اقلیم اداره کل محیط زیست خراسان رضوی، گفت: با توسعه و بهرهبرداری از انرژیهای تجدیدپذیر که فاقد آلایندگی و منابع پایدار محسوب است، میتوان از مصرف سوختهای فسیلی که هم تمامشدنی و هم دارای آلایندگی است، جلوگیری کرد.
وی بیان کرد: بر اساس ماده ۱۹ قانون هوای پاک وزارت نیرو مکلف است نسبت به توسعه، تولید و عرضه انرژیهای تجدیدپذیر و پاک بهینه به نحوی اقدام نماید که حداقل ۳۰ درصد افزایش سالانه ظرفیت مورد نیاز برق کشور از انرژیهای تجدیدپذیر تامین شود.
رییس اداره ارزیابی زیستمحیطی و تغییر اقلیم اداره کل محیط زیست خراسان رضوی یادآور شد: موضوع انرژیهای تجدیدپذیر مورد حمایت سازمان محیط زیست بوده و الزام به پیادهسازی آن در کشور توسط این اداره کل نیز در دست پیگیری است.
انتهای پیام