مینو طالبی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: آنغوزه یکی از گیاهان دارویی است که علاوه بر خواص درمانی که دارد از آن برای طعمدار کردن غذاها نیز استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه آنغوزه دارای بوی تند و طعم تلخی است، عنوان کرد: طبع این گیاه گرم و خشک بوده و از گیاهان دارویی است که فواید درمانی بسیاری دارد و از آن بهعنوان خوراکی نیز استفاده میشود.
طالبی با اشاره به اینکه خواص آنغوزه بسیار فراوان است و در گیاه درمانی مدرن و طب سنتی کارکرد فراوانی دارد، عنوان کرد: درمان یبوست، حملههای هیستری، هضم غذا، خاصیت ضدمیکروبی، خاصیت ضد التهابی، درمان عفونتهای قارچی معده، درمان کزاز، یرقان، تسکین درد گوش، تسکین دندان درد و تقویت بینایی از خواص آنغوزه هستند.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی ادامه داد: آنغوزه دارای خاصیت مرطوبکنندگی بوده و از طریق داشتن این خاصیت میتواند برای موهای خشک و مجعد مفید باشد.
وی بیان کرد: داروی گیاهی آنغوزه میتواند باعث افزایش و بهبود اکسیژنرسانی به پوست شود و از این طریق کمک میکند تا پوست درخشندهتری را داشته باشید.
طالبی با اشاره به اینکه درمان گزیدگی و نیش حشرات از دیگر خواص آنغوزه است، افزود: این گیاه برای گزش و نیش حشرات به عنوان یک پادزهر شناخته میشود.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی بیان کرد: استفاده از آنغوزه بلافاصله پس از زایمان به زنان کمک میکند تا از ابتلا به هرگونه عفونت در امان بمانند.
وی بیان کرد: آنغوزه خاصیت ضد بارداری دارد به این صورت که اگر سریعاً بعد از اتمام دوره عادت ماهیانه، صمغ آنغوزه را به مدت یک هفته روزانه نیم گرم مصرف کنید از بارداری بهطور موقت جلوگیری میکند.
طالبی تصریح کرد: از دیگر خواص آنغوزه میتوان به خاصیت ضد التهابی آن اشاره کرد، این گیاه با خاصیت ضد التهابی خود میتواند باعث کاهش التهاب رگهای خونی در سر شود و از این راه سردرد را تسکین دهد.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی افزود: آنغوزه حاوی کومارین است که به بهبود جریان خون و جلوگیری از تشکیل لخته جلوگیری میکند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از خواص آنغوزه تسکین درد دندانها است که به این منظور باید نصف یک قاشق چای خوری یا یک تکه کوچک آنغوزه را با یک فنجان آب مخلوط کرده و بجوشانید و در طول روز دو یا سه بار دهان خود را با آن بشویید.
انتهای پیام