علیرضا محمدی افزود: این تعداد شامل ۱۳ گونه پرنده مهاجر شامل پرندگانی نظیر چنگر، مرغابی سرسبز، مرغابی سرحنایی، کشیم بزرگ و کوچک، باکلان ها و حواصیل است.
رئیس اداره امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: شرایط اقلیمی دستخوش تغییر شده و این رویه بر روی مهاجرت پرندگان بلند پرواز نظیر غازها تاثیر منفی گذاشته است.
وی ادامه داد: میزان پرندگان مهاجر در تالاب آبشینه همدان بیش از سایر تالاب های طبیعی و مصنوعی است چراکه بخشی از آب سد تالوار به این تالاب منتقل شده است.
محمدی اضافه کرد: سرشماری پرندگان با هدف بررسی میزان جذب پرندگان مهاجر در زیستگاه های آبی، بررسی میزان آبگیری زیستگاه های پرندگان مهاجر و پایش وضعیت شیوع بیماری در بین پرندگان صورت می گیرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، وی خاطرنشان کرد: سرشماری پرندگان مهاجر آبزی ابتدا در آبگیرهای اصلی سپس در رودخانه های فصلی و دائمی و آب بندها انجام می شود.
محمدی بیان کرد: همچنین در جریان سرشماری، در صورت مشاهده گونه های در معرض خطر انقراض نظیر غاز پیشانی سفید می توان نسبت به مدیریت آنها اقدام کرد.
گفتنی است؛۲۷ تالاب در استان همدان وجود دارد که از این تعداد سه تالاب آقگل در ملایر و چمشور و پیرسلمان در اسدآباد به صورت طبیعی تشکیل شده اند و در این تالاب ها تاکنون بیش از ۴۰ گونه پرندگان آبزی و کنار آبزی دیده شده است.
از تالاب های انسان ساخت استان همدان تالاب سد شیرین سو، آبشینه، اکباتان، سرابی، بهکندان و شنجور است که میزبان تنوع زیستی بالایی هستند و ارزش اکولوژیکی دارند.
انتهای پیام