ترس از وقوع زلزله ای با مقیاس بزرگتر باعث شده مردم نتوانند در خانه های ترک خورده خود ساکن شوند، با توجه به برودت هوا و دمای زیر صفر در مناطق زلزله زده، عملا امکان اسکان در پارک ها و فضاهای باز را از شهروندان خویی گرفته است.
در جاهایی مثل روستاهای بخش صفاییه که کوهستانی است بنا گفته نماینده مردم در مجلس اصلا چادر جوابگو نیست باید کانکس جایگزین شود.همچنین درشهر فیرورق نیز تقاضا برای چادر زیاد است.
شاخص مقاوم سازی مساکن روستایی خوی بسیار پایین است
عادل نجف زاده، نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی در بازدید از روستای زلزله زده قریس از بخش صفاییه خوی گفت: شاخص مقاوم سازی مساکن روستایی در شهرستان خوی از شاخص کشوری و استانی پایین تر است.
وی اظهار کرد : متاسفانه خانه های روستایی که وام گرفته و احداث شده اند نیز در این زلزله آسیب دیده اند و این نشان می دهد خوی در توسعه زیر ساخت ها عقب است.
نجف زاده با بیان اینکه در این وضعیت سرمای زیر صفر درجه و مناطق کوهستانی روستاهای زلزله زده، زندگی در چادر امکان پذیر نیست، اظهار کرد: ضروری است در اسرع وقت کانکس برای مردم زلزله زده روستاها تهیه شود.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس ادامه داد: به وسایل گرمایشی نیازمبرم داریم و باید مشکلات و کمبود سوخت نیز در این منطقه حل شود در واقع بصورت جهادی و میدانی مشکلات مردم را در بخش تامین گرمایش، اسکان و غذا حل و فصل شود.
خانه هایی که زمانی مامن آرامش مردم بود اکنون بواسطه ترک خوردگی های شدید ناشی از وقوع زلزله و پس لرزه های متعدد برای مردم تبدیل به خانه های ناامن شده است.
تیم های ارزیاب در منطقه مستقر شدند و ارزیابی ها آغاز شده اما باید هم بار روانی حادثه و هم بار مشکلات موجود کاسته شود تا مردم بتوانند بدور از استرس ها به دامن زندگی برگردند.
زلزله بعلت اینکه سه سال متوالی در شهرستان خوی و در بخش های مختلف شهرستان رخ داده است موجب شده مردم همواره در ترس زندگی کنند.
مساکن خوی مقاوم سازی می شوند
رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: مناطق زلزله خیز شهرستان خوی در سه تا پنج سال آینده به طور کامل مقاوم سازی میشود.
محمد حسن نامی روز پنجشنبه ۲۹ دی ماه در حاشیه بازدید از اسکان اضطراری ورزشگاه شهید سلیمانی شهر فیرورق و در گفت وگو با خبرنگاران افزود: مدیریت استان آذربایجانغربی در ارائه تسهیلات برای نوسازی و بازسازی مناطق زلزله زده بی نظیر عمل کرده و الگویی در سطح کشور است.
وی با بیان اینکه میزان ارائه تسهیلات به بازسازی مناطق زلزله زده خویافزایش مییابد، اضافه کرد: تسهیلات ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی برای بازسازی مناطق حادثه دیده در نظر گرفته شده است.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: کمکهای بلاعوض دولت برای بازسازی مناطق زلزله زده نیز افزایش مییابد.
به گزارش ایسنا، با این تفاسیر و با توجه به مشکلات موجود در شهرستان زلزله زده خوی، مدیریت بحران شهرستان مطابق با نیازها و مطابق با سبکی که بتواند در کمترین زمان بیشترین آرامش را به مردم بدهد می تواند در کاهش آلام زلزله زدگان موثر واقع شود.
انتهای پیام