بسته شامگاهی اخبار اجتماعی ایسنا در اولین روز بهمن

خواهش وزیر از رئیس جمهوری؛ «فکری برای تعطیلی مدارس شود»!

سه هفته‌ای می‌شود که مدارس یا به علت مشکلات تامین گاز و یا آلودگی هوا غیرحضوری هستند و امتحانات یکی پس از دیگری به تعویق می‌افتد و این درحالی است که وزیر آموزش و پرورش معتقد است «مدرسه باید آخرین مکان برای تعطیلی باشد».

به گزارش ایسنا، شب گذشته وزارت آموزش و پرورش پیرامون تعطیلی های مکرر مدارس در سال تحصیلی جاری اطلاعیه‌ای صادر و اعلام کرد که به منظور پیشگیری از افت تحصیلی و تربیتی دانش آموزان عزیز و ایجاد وقفه در فرآیندهای یاددهی -یادگیری و برقراری شرایطی بهینه برای از سرگیری فرآیند آموزش و پرورش در مدارس، حسب تقاضای جمع کثیری از مدیران، معلمان، اولیاء و دانش‌آموزان عزیز، از روز شنبه اول بهمن ماه ۱۴۰۱ فعالیت مدارس با اولویت کلاس های حضوری و در شرایط اضطراری بر اساس تصمیمات استانداران محترم به صورت غیرحضوری مطابق برنامه هفتگی و آموزشی مطابق بودجه بندی برنامه درسی (دروس) ادامه می یابد.

مطابق با این اطلاعیه شورای مدرسه باید در خصوص نحوه برگزاری امتحانات باقیمانده از نوبت اول (ترجیحا حضوری) بر اساس شرایط خاص هر مدرسه تصمیم گیری کند و در عین حال از سرگیری برنامه‌های هفتگی و آموزشی و پرورشی را منوط و مشروط به برگزاری امتحانات نکنند. 

بحث سلامت دانش آموزان که مطرح می‌شود ما متوقف می‌شویم

امروز نیز یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش در حاشیه نشستی که با وزرای آموزش، خانواده و جوانان جمهوری نیکاراگوئه در دفتر مرکزی وزارت آموزش و پرورش داشت با تاکید بر اینکه نیمسال دوم سال تحصیلی شروع شده است و امتحانات هم باید در مابین همین نوبت برگزار شوند، اظهار کرده بود: از رئیس جمهور خواهش کردم فکری برای تعطیلی مدارس شود، اکنون در بخش‌های مختلف و در صورت بروز هر اتفاقی تعطیلی مدارس اولین اقدام است و این در صورتی است که مدرسه باید آخرین مکان برای تعطیلی باشد. به ما می‌گویند هوا آلوده است و بچه‌ها اذیت می‌شوند و بحث سلامت دانش آموزان که مطرح می‌شود ما متوقف می‌شویم.

وی همچنین از ارائه چند پیشنهاد برای جبران افت تحصیلی دانش آموزان خبر داده و گفته است:چند پیشنهاد ارائه شده که یکی برگزاری کلاس جبرانی در روزهای پنجشنبه‌، دیگری افزایش سال تحصیلی و ادامه دادن زمان تحصیل و دیگری برگزاری کلاس‌های جبرانی در تابستان است که هنوز هم حق الزحمه آن پرداخت نشده است، علی رغم آنکه در ستاد کرونا مصوب شده بود. اینها جزو بسته‌هایی است که باید اجرا کنیم تا دانش آموزان از آن ساعات آموزشی که در برنامه درسی ملی برایشان پیش بینی شده است جا نمانند.

تهران و هوای سرخش

اما گویا هوای تهران قصد تمیز شدن ندارد. تعداد روزهای آلوده طی دی‌ماه سال جاری ۱۹ روز بود که از این تعداد هفت روز در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱۲ روز در شرایط ناسالم برای تمامی گروه‌ها قرار گرفت.

تا ساعت ۱۲ امروز نیز کیفیت هوای تهران با میانگین ۱۵۱ در شرایط ناسالم برای همه قرار داشت و نیز ۲۳ ایستگاه در وضعیت قرمز قرار داشتند.

در همین راستا با توجه به پایداری شرایط جوی و تشدید آلودگی هوا کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران به منظور اتخاذ تصمیمات لازم برای روزهای آینده در استانداری تهران تشکیل جلسه داد.

کاهش شدید سه ردیف اعتباری سازمان غذا و دارو در ۱۴۰۲

سه ردیف بودجه‌ای سازمان غذا و دارو برای ۱۴۰۲ کاهش شدید داشته‌ است.

دکتر سید حیدر محمدی، رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه این سازمان نسبت به اعتباری که برای بودجه طرح دارویاری در لایحه بودجه سال آتی پیش‌بینی شده، انتقاد دارد، گفت: در اعتبارات ۳ ردیف بودجه‌ای سازمان غذا و دارو برای ۱۴۰۲ کاهش شدید داشته‌ایم که در صورت عدم اصلاح، تامین دچار مشکل می‌شود.

به گفته وی، در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، اعتباری ۶۹ هزار میلیارد تومانی به عنوان اعتبار مربوط به طرح دارویاری در نظر گرفته شده که سازمان غذا و دارو نسبت به اعتباری که برای بودجه طرح دارویاری پیش‌بینی شده، اعتراض دارد. اعتبار ۶۹ هزار میلیارد تومانی برای بودجه دارویاری در حالی مطرح شده که درخواست سازمان غذا و دارو برای اعتبار اجرای این طرح در سال آینده، ۱۰۵ هزار میلیارد تومان بوده است.

محمدی همچنین گفته است: متاسفانه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، اعتبارات مربوط به یارانه شیر خشک، یارانه کاهش فرانشیز و داروهای صعب‌العلاج و طرح دارویاری به شدت کاهش پیدا کرده و حتی نسبت به اعتبارات امسال هم پایین‌تر بوده است. بنابراین سه ردیف اعتباری مربوط به سازمان غذا و دارو، در بودجه سال ۱۴۰۲ نسبت به بودجه ۱۴۰۱ به شدت کاهش داشته‌اند.

ادامه گفتگو را اینجا بخوانید.

نمی‌توان برای هر «جهش» واکسن ساخت

به گفته متخصصان، نیازی نیست که با هر جهش از کرونا، یک واکسن جدید بسازیم.

دکتر مصطفی قانعی عضو کمیته ملی واکسن کرونا با بیان اینکه اثبات شده است که حتی واکسن‌های بر اساس سویه‌های قبلی هم ما را به هدف کاهش مرگ می‌رسانند و نیازی نیست که با هر جهش از کرونا، یک واکسن جدید بسازیم، گفته است: با توجه به اینکه در سویه اومیکرون چندین جهش وجود دارد، بنابراین این تصور که باید برای هر جهش یک واکسن ساخت، ممکن و مقدور نیست.

رونمایی از ۳ المان جدید در تهران در سال آینده

رضا صیادی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران با اشاره به ساخت المان سعدی از جنس برنز در پایتخت از رونمایی سه المان جدید در تهران طی ۶ ماهه نخست سال آینده خبر داده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر یک المان در مورد سعدی داریم که از جنس برنز ساخته شده استف گفته است: ساخت المان آرش کمانگیر نیز در حال انجام است و یک المان هم برای خیام خواهیم داشت. به این ترتیب این ۳ المان در ۶ ماهه نخست سال آینده رونمایی خواهند شد و فکر می کنم با این ۳ المان سه نشانه جدید به شهر تهران اضافه خواهد شد.

فامیل بازی در شورای شهر و پاسخ به ۲ سوال

مدتی است انتشار فیش حقوقی دختر ۲۰ ساله عضو شورای شهر تهران به عنوان رییس دفتر این عضو شورا به سر خط خبرها تبدیل شده است، اتفاقی که نهایتا همزمان با ورود وزیر کشور به مسئله و فشار رسانه‌ها، موجب استعفایش شد. هر چند حواشی درباره دیگر انتصابات فامیلی در شورای شهر ادامه دارد.

سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه این فرد مدتی در دفتر این عضو شورای شهر به عنوان مسئول دفتر فعال بوده است، اظهار کرد: امروز استعفای دختر این عضو شورای شهر تقدیم رئیس کمیسیون فرهنگی شورا (مادرش) شد و دلیل به‌کارگیری اولیه فرزندشان در ابتدای دوره، عدم اطلاع از تعارض این کار با قانون بوده و حوزه مربوطه هم جلوگیری خاصی در این خصوص نداشته است.

بعد از این موضوع نرگس معدنی پور عضو شورای شهر در مورد انتصاب و استعفای دخترش  و در خصوص مصوبه تعارض منافع اظهار کرده بود: در خصوص مصوبه تعارض منافع اگر منعی برای به کارگیری خانم منصورلی وجود داشت، حوزه مربوطه که کاملا در جریان نسبت ایشان با بنده بوده‌اند باید متذکر می شدند و اگر بنده را در جریان قرار می‌دادند حتما نسبت به اجرای آن اقدام می‌کردم و فرد دیگری را در این جایگاه به کار می‌گرفتم!

ادامه گزارش را اینجا بخوانید.

چشم مراکز نگهداری معلولان و سالمندان به دست دولت؛ معوقات کمک هزینه مراکز هنوز پرداخت نشده است

درحالیکه تنها ۲ ماه تا پایان سال ۱۴۰۱ باقی مانده است، سازمان بهزیستی کشور می‌گوید که تخصیص اعتبارات مربوط به مابه‌التفاوت کمک هزینه ماه‌های گذشته مراکز نگهداری بهزیستی محقق نشده و این درحالیست که با وجود افزایش قیمت‌ها و تورم، مراکز نگهداری در زمینه تامین اقلام بهداشتی، خدمات توانبخشی و هزینه‌های روزانه با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

همزمان با هفته گرامیداشت افراد دارای معلولیت و در آذرماه، افزایش کمک هزینه مراکز در سال ۱۴۰۱ در هیات دولت به تصویب رسید تا به دنبال آن کمک هزینه مراکز نگهداری و توانبخشی برای سال جاری افزایش یابد.

مطابق این میزان از افزایش‌ها، کمک هزینه مراکز شبانه‌روزی از دو میلیون تومان برای هر نفر در ماه به ۳ میلیون تومان و کمک هزینه مراکز روزانه با رشد ۳۵ درصدی از یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان برای هر نفر در ماه به یک میلیون و ۸۲۰ هزار تومان، مراکز ارائه خدمات تخصصی توانبخشی در منزل با رشد ۴۶ درصدی از ۵۰۰ هزارتومان به ۷۳۰ هزار تومان و کمک هزینه مراکز مراقبت در منزل از یک میلیون تومان به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ماه افزایش یافت.

به دنبال این تصویب‌، سازمان بهزیستی در همان موقع در خصوص زمان پرداخت مابه‌التفاوت کمک هزینه پرداختی ماه‌های گذشته (معوقات) به مراکز، به ایسنا اعلام کرده بود که «براساس تصمیم اتخاذ شده و افزایش لحاظ شده برای کمک هزینه مراکز، زمان پرداخت مابه التفاوت ماه‌های قبل بستگی به تخصیص اعتبار دارد و هر زمان تخصیص اعتبار به میزان مکفی صورت گیرد، این مبالغ نیز واریز خواهد شد.»

این درحالیست که باوجود اینکه تنها ۲ ماه تا پایان سال باقی مانده است، هنوز مابه‌التفاوت کمک هزینه نگهداری مراکز به حساب آنها واریز نشده است. به طوریکه علیرضا انجلاسی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور در این باره به ایسنا می‌گوید: تاکنون فقط یک ماه مابه التفاوت به حساب مراکز واریز شده است و واریز کمک هزینه نگهداری و توانبخشی دی ماه و مابه التفاوت ماه‌های قبل منوط به ابلاغ و تخصیص اعتبار است.

بررسی ایمنی ۱۶ هزار ساختمان مهم پایتخت به کجا رسید؟

علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران همزمان با سالگرد ریزش ساختمان پلاسکو به آخرین وضعیت ایمنی در ساختمان‌های شهر تهران پرداخته است. او در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه

در تهران ۱۶ هزار ساختمان مهم و بلندمرتبه داریم که باید مورد بازدید قرار بگیرد، گفت: این ساختمان‌ها شامل بیمارستان‌ها، مراکز خرید، ساختمان‌های دولتی و ... است که تمام این‌ها ازسوی این تیم‌ها بازدید می‌شوند. این به این معنا نیست که تمام این ساختمان‌ها ناایمن هستند، این تعداد ساختمان‌های مهم است و باید بررسی شود.

نصیری درباره نحوه بازدید نیز گفت:‌ این تیم‌ها بر اساس چک لیست تهیه شده وضعیت ایمنی را ارزیابی می‌کنند. در جریان این ارزیابی‌ها ممکن است که این ساختمان‌ها نیازمند ارزیابی بیشتری باشند که اقدامات ثانویه در این خصوص انجام خواهد شد. تا کنون در این ارزیابی‌ها یکی از ورزشگاه‌ها و یکی از بیمارستان‌های معروف تهران نیازمند ارزیابی‌های فنی بیشتر شده است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه در حال حاضر اسم این ساختمان‌ها را نمی‌آوریم، گفت: تلاش ما این است که از ساختمان‌ها بازدید و مشکلات ایمنی آن رفع شود. اگر یک یا دو ساختمان بود می‌شد اسم آن را منتشر کنیم اما فعلا بنا نداریم تا اسامی را اعلام کنیم و هدف اول ما ایمن‌سازی آنهاست ، در همین راستا نیز با مالکان آنها جلساتی برگزار شده است.

ادامه گفتگو را اینجا بخوانید.

پنج خبر پربازدید امروز سرویس اجتماعی ایسنا:

غیرحضوری شدن مدارس، آخرین راه حل باشد

فامیل بازی در شورای شهر و پاسخ به ۲ سوال

ساخت المان «سعدی» از جنس برنز/ رونمایی از ۳ المان جدید در تهران در سال آینده

کاهش شدید ۳ردیف اعتباری سازمان غذا و دارو در ۱۴۰۲/خطر مشکل در تامین دارو و شیرخشک

وضعیت «قرمز» ۲۳ ایستگاه سنجش کیفیت هوای تهران

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱ بهمن ۱۴۰۱ / ۲۲:۰۵
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1401110100688
  • خبرنگار : 71650