رییس هیات مدیره کاریابی های بین المللی ایران تاکید کرد:

برخورد جدی با کاریابی های خارجی غیرمجاز

رییس هیات مدیره کاریابی های بین المللی ایران، اعزام نیروی کار به خارج را صنعتی ارزآور برای کشور دانست و از وزارت کار خواست تا نسبت به تشکیل کارگروه سیاستگذاری اعزام نیروی کار به خارج اقدام کند.

به گزارش ایسنا، حسن کرباسی در یک نشست خبری با اشاره به موضوع اعزام نیروی کار به کشورهای دیگر اظهار کرد: در حال حاضر بحث اعزام نیرو صنعتی ارزشمند برای کسب درآمد است که توسط کشورهای جهان دنبال می شود.
وی افزود: حدود ۱۷۰ مرکز کاریابی خارجی در داخل کشور داریم که فعال هستند ولی تاکنون اقدامی برای برگزاری جلسات کارگروه سیاست گذاری اعزام نیروی کار صورت نگرفته و از وزارت کار به عنوان متولی سیاستگذاری برنامه های اعزام نیروی کار در دولت انتظار داریم که تشکیل کارگروه موردنظر را طبق مصوبه هیات وزیران در دستور کار قرار بدهد.
کرباسی ادامه داد: در حال حاضر اعزام نیروی کار در کل دنیا یک صنعت است و می تواند مزیتهای بسیاری هم به لحاظ ارزآوری برای کشور و هم صدور خدمات فنی مهندسی داشته باشد لذا ما نیاز داریم که تعامل بین بخش دولتی و بخش خصوصی در این حوزه ایجاد شود تا از مزایای این صنعت ارزشمند بهره کافی و لازم را ببریم.
رییس هیات مدیره کاریابی های بین المللی ایران افزود: ما تنها با چند کشور مشکل داریم ولی با کل دنیا مراوده داریم بنابراین از وزارت کار می خواهیم که کار گروهی فراجناحی متشکل از وزارت کار، وزارت امور خارجه ، بانک مرکزی و سایر دستگاه های ذیربط در این خصوص تشکیل شود تا کسانی که می توانند به این صنعت کمک کند، گردهم بیایند.
کرباسی یکی از مشکلات دفاتر کاریابی خارجی را عدم برخورد با مراکز غیر مجاز عنوان کرد و گفت: خوشبختانه با اتفاقات خوبی که انجمن با دستگاه‌های نظارتی داشته است توانستیم با مراکز متخلف غیر مجاز برخورد کنیم ولی طبق ماده ۱۱ آیین نامه، وزارت کار باید مقابله جدی و گسترده تری با مراکز غیرمجاز داشته باشد.

مسعود درویش_ عضو هیات مدیره و دبیر انجمن صنفی کاریابی های بین المللی نیز در ادامه با انتقاد از سهم اندک ایران از بازار اعزام نیروی کار گفت: برابر آمارها در حال حاضر ۶۳ میلیون نیروی آماده به کار در کشور داریم که از این تعداد ۲۳ میلیون و ۵۳۳ هزار نفر شاغلند، دو میلیون و  ۳۳۰ هزار نفر در جستجوی شغل و ۳۷ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر فاقد هرگونه فعالیت اقتصادی هستند.
وی ادامه داد: علیرغم آنکه بسیاری از کشورها در حوزه اعزام نیروی کار فعال هستند ولی متاسفانه در کشور ما هنوز درباره این موضوع که نیروی کار و مهاجرت آن یک تهدید است یا فرصت ابهام وجود دارد.
درویش تصریح کرد: با اعزام نیروی کار به دیگر کشورها دو اتفاق می‌افتد: اول آن که برای کشور ارزآوری می‌شود دوم نرخ بیکاری کاهش می یابد. در حال حاضر افراد تحصیلکرده زیادی در کشور داریم که بیکار ندارد ولی اگر فرآیند صحیح اعزام آنها از جانب وزارت کار صورت گیرد، ضمن هدایت و حمایت، زمینه اشتغالزایی افراد بیکار فراهم می شود.
عضو هیات مدیره و دبیر انجمن صنفی کاریابی های بین المللی ادامه داد: در سال ۲۰۲۱ در کل جهان میزان ارزآوری و صدور خدمات فنی و مهندسی از سوی کسانی که خارج از کشور مشغول کار بودند و پول وارد کشورها کردند، بیش از ۷۰۰ میلیون دلار بوده است در حالی که سهم ایران ۱۹ صدم درصد بوده و در رتبه ۷۴ قرار دارد.
وی با بیان اینکه سهم ایران از بازار اعزام نیروی کار به خارج یک میلیارد و ۳۳۰ میلیون دلار بوده است، اظهار کرد: کشورهای آمریکا،‌ امارات، عربستان، هند و چین بیشترین اعزام نیروی کار را داشته‌اند به نحوی که  از طریق آمریکا ۶۸ میلیون دلار، از طریق امارات ۶۳ میلیون دلار و از طریق عربستان ۳۶ میلیون دلار وارد کشورها شده است.
درویش در پایان تاکید کرد: با ۶۳ میلیون نیروی کار بالقوه سهم ما از بازار اعزام نیروی کار نباید یک میلیون دلار باشد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۴:۱۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401110100510
  • خبرنگار : 71282