حمیدرضا نوازنی ۲۸دیماه ۱۴۰۱ در کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی و کارگروه مشترک گرد و غبار استان اظهار کرد: در جلسه ای با حضور بسیاری از مسئولان و دانشگاهیان به اجماع رسیدیم که امکان فیلتراسیون و کاهش آلودگی در نیروگاه وجود ندارد، اما باید فرآیندی در پالایشگاه رخ دهد تا کیفیت سوخت افزایش و میزان سولفور مازوت کاهش یابد.
نوازنی گفت: چرا توسعه نیروگاه باید در همین محل فعلی نیروگاه انجام شود و چرا نباید به جای دیگری منتقل شود؟
وی در ادامه با بیان اینکه حقابه تالاب میقان سندیت ندارد، افزود: طرح این مسئله در واقع به یک مطالبه عمومی تبدیل شده و ورود این پساب به آن اکوسیستم را تغییر داده است. تالاب حقابه ای نداشته که اکنون آن را مطالبه کنیم و چنین مطالبه عمومی را مطرح کنیم. تالاب محل جمع آوری آب های سطحی بوده کما اینکه در سیلاب سال ۹۸، ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب وارد تالاب شد.
وی گفت: محیط زیست تاکنون مطالعه ای انجام نداده که مشخص شود ورود پساب به تالاب به نفع محیط زیست است یا ضرر دارد.
مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی درخصوص انتقال باطله ها توسط شرکت املاح به داخل چاله های ایجاد شده در تالاب تصریح کرد: در سال ۹۵ یا ۹۶، کارخانه سولفات سدیم ملزم به اجرای خط انتقال باطله ها به سمت تالاب شد که با تدبیر صورت گرفته خط انتقال اجرا شد. این خط انتقال این باطله ها را به شکل دوغاب به چاله ها منتقل می کند.
نوازنی اضافه کرد: شرکت سولفات سدیم ملزم شده سالانه ۵۰ هکتار فضای سبز با نظارت منابع طبیعی اجرا کند که تاکنون این تعهد خود را انجام داده است.
انتهای پیام