مجتبی کمالیاقدم در گفتوگو با ایسنا، در خصوص آنفلوآنزا در کودکان، گفت: قبل از کرونا حدود نیمی از کودکان مدرسهای که واکسن نگرفته بودند همه ساله به آنفلوانزا مبتلا میشدند و در زمان اپیدمی آنفلوانزا، بیشترین پیک غیبت از مدارس وجود داشت و کودکان بسیاری به خاطر این بیماری تا چندین روز از کلاسهای درس محروم میشدند.
وی درخصوص علایم و تظاهرات بالینی آنفلوانزا در کودکان، ابراز کرد: آنفلوانزا به صورت تیپیک با شروع ناگهانی تب مشخص میشود که در اغلب موارد با لرز و احساس ضعف، سردرد، بدن درد و سرفههای خشک همراه است؛ این بیماری ممکن است با علایم گوارشی نیز همراه باشد و یا خصوصا در کودکان کمسن به صورت یک بیماری تبدار بدون علایم بارز تنفسی تظاهر پیدا میکند.
فوقتخصص بیماریهای عفونی کودکان، افزود: هر چند اغلب کودکان مبتلا به آنفلوانزا در عرض ۳ تا ۷ روز بهبودی کامل دارند، ولی حتی کودکان کاملا سالم نیز میتوانند دچار علایم شدید و عوارض ناشی از آنفلوانزا شوند و سیر شدید بیماری بیشتر در افراد با بیماری زمینهای و کودکان کم سن و سال رخ میدهد.
کمالیاقدم درخصوص عوارض آنفلوانزا در کودکان، ابراز کرد: عوارض و کشندگی آنفلوانزا در کودکان بالاتر از کروناست و عفونتهای ثانویه باکتریال مانند سینوزیت، اوتیتمدیا و پنومونی از عوارض نسبتا شایع آنفلوانزا هستند از عوارض دیگر آنفلوانزا در کودکان میتوان به میوزیت حاد، اختلالات نورولوژیک، میوکاردیت،RDS ، DIC اشاره کرد.
وی افزود: میوزیت حاد ویروسی از عوارض شایع آنفلوانزا در کودکان است. در پسران ۶ تا ۹ ساله شایعتر بوده و معمولا چند روز بعد از ابتلا به آنفلوآنزا ایجاد میشود؛ این حالت معمولا با درد و تندرنس عضلات اندام تحتانی همراه است و میتواند باعث لنگش دردناک هنگام راه رفتن و یا حتی فلج کاذب شود.
فوقتخصص بیماریهای عفونی کودکان گفت: میوزیت حاد ویروسی در اغلب موارد در عرض چندین روز با استراحت، بهبودی کامل پیدا میکند.
انتهای پیام