حجت الاسلام والمسلمین محمد قطبی رئیس خانه خلاق و نوآوری اشراق دفتر تبلیغات اسلامی امروز ۲۷دیماه در نشستخبری رویداد تانا استان قم (توسعه و ارتقاء زیستبوم نوآوری استانها) که با حضور اصحاب رسانه در سالن جلسات پارک علم و فناوری استان قم برگزار شد، با بیان اینکه رویداد تانا یک رویداد ملی است، عنوان کرد: در رویداد ملی تانا که پارکهای علم و فناوری متولی اصلی آن هستند هر استان یک برش موضوعی را انتخاب کرده و در استان حوزه علوم انسانی و اسلامی، فناوری های نرم و صنایع خلاق به عنوان برش موضوعی تانا انتخاب شده است.
وی با اشاره به اینکه خانه خلاق و نوآوری اشراق دفتر تبلیغات اسلامی دبیرخانه این رویداد است، ادامه داد: تانا تقاطع بین نیاز و عرضه فناوریهای فرهنگی است و به این معنا دستگاهها، نهادها، بنگاه های اقتصادی و شرکتها نیازهای خود را در حوزه فناوری مطرح می کنند و کنشگران عرصه خلاقیت و نوآوری اعم از پارک علم و فناوری، شرکتهای دانش بنیان و خلاق، مراکز رشد و شتاب دهنده برای رفع آن نیازها و چالشها ایده های خود را ارائه می کنند.
قطبی افزود: در این رویداد ابتدا دستگاههای اجرایی و بنگاههای خصوصی نیازها و چالشهای خود را در حوزه علوم اسلامی و انسانی فناوریهای نرم اعلام میکنند و شرکتها و مراکز رشد و شتابدهی و زیست بوم نوآوری و فناوری استان که راهحل و روش رفع نیاز در قالب مدلهای فناورانه در اختیار دارند و یا طرحی برای رفع آن میتوانند رقم بزنند در رویداد مشارکت میکنند تا با عقد تفاهم و قرارداد و با حمایتهای علمی و مدیریتی استان، فرایند حل مساله و تامین نیازهای فناورانه صورت پذیرد.
وی یادآور شد: در این رویداد به دنبال آن هستیم که ایدهها و طرحهای نوآورانه به صورت مستقیم در راستای حل یک چالش یا رفع یک نیاز واقعی قرار بگیرند و یک درخواست کننده واقعی برای به کار گرفتن آن نوآوری اعلام نیاز کند.
قطبی ادامه داد: البته این مسئله لزوما به این معنا نیست که دستگاه و نهادی که اعلام نیاز کرده تمام هزینه تامین ایده و رفع نیاز را پرداخت کند بلکه هسته فناوری که بتواند آن نیاز را در قالب یک محصول و خدمت نوآورانه مرتفع کند علاوه بر حمایت های نهاد درخواست کننده حمایت های ستاد توسعه اقتصاد دانش بینان استان را نیز خواهد داشت.
وی نیازهای مدیریتی(آسیبشناسی، مسئله یابی، آینده پژوهی، سیاست گذاری، طراحی الگو و بهره وری)، محصولهای موردنیاز (محصولات مکتوب و دیجیتال، صنایع دیداری و شنیداری، صنایع خلاق دستی...)، نیازهای حوزه فرهنگسازی و ترویج (انگیزه سازی، گفتمان سازی، شبکه سازی و...)، نیازهای حوزه ماموریتها و اهداف سازمان، نیازهای زیر ساختی (هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، بلاک چین، تجارت الکترونیک و...) را از جمله محورهایی معرفی کرد که دستگاهها و بنگاههای اقتصادی و نهادها میتوانند چالشهای خود را اعلام کنند.
رئیس خانه خلاق و نوآوری اشراق با بیان اینکه تا امروز 11 نیاز در این رویداد ثبت شده است، بیان کرد: حمایت هایی که سازمان متقاضی فناوری اعلام میکند ده عرصه تبادل فناوری رایج در کشور است.
قطبی ادامه داد: با توجه به قانون جهش تولید در حمایت از شرکتهای دانش بنیان و خلاق تبادل دهگانه فناوری در حمایت سازمان های متقاضی فناوری پشتیبانی قانونی مصوب دارد از جمله ماده ششم معافیت های مالیاتی به این معنا که به میزان کمک دستگاه ها به شرکت های دانش بنیان از مالیات آنها کسر میشود.
وی اظهار کرد: مجموعه اهداف اصلی رویداد تانا خلق ارزش مشترک است بین نهادهای اجرایی استان و شرکتهای دانش بنیان است و انتظار میرود رویدا تانا تبادل خوبی بین عرضه و تقاضای فناوری در حوزه علوم اسلامی و انسانی فناوریهای نرم در استان قم را ایجاد کند.
رئیس خانه خلاق و نوآوری اشراق تصریح کرد: استان قم با پشتوانه علمی دانشگاهی و حوزوی و ظرفیت هایی در حوزه علوم اسلامی و انسانی این قابلیت را دارد که نه تنها در کشور بلکه در سطح جهان اسلام بتواند در حوزه علوم اسلامی و انسانی فناوریهای نرم پیشقدم شود.
انتهای پیام