به گزارش ایسنا، مختار مهاجر روز سهشنبه ۲۷ دی ماه در نشست خبری که با محوریت سومین کنگره بین المللی و یازدهمین کنگره ملی زنبور عسل برگزار شد، اظهار کرد: این کنگره به میزبانی موسسه تحقیقات علوم دامی در روزهای پنجم و ششم بهمن ماه برگزار میشود.
وی ادامه داد: تا کنون ۱۱۷ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال و داوری شده است که از بین آن ها ۲۳ مقاله به صورت سخنرانی و ۷۷ مقاله نیز به صورت پوستر پذیرفته شده است.
وی توضیح داد: علاوه براین، ۱۷ مورد از مقالات دریافت شده هم در چارچوب محورهای کنگره قرار نگرفت و از مرحله داوری خارج شد.
مهاجر افزود: پیش بینی میشود در این کنگره حدود ۵۰۰ نفر شرکت کننده از جمله ۳۸ نفر میهمان خارجی شرکت کنند که یکی از آنها مدیرعامل اتحادیه زنبورداران دنیا است.
رییس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در ادامه با اشاره به وضعیت کلنی زنبور عسل در ایران افزود: در حال حاضر حدود ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار کلنی زنبور عسل در ۱۰۹ هزار و ۷۵۹ زنبورستان وجود دارد.
این مسئول با اشاره به اینکه ایران رتبه سوم دنیا در تعداد زنبورستانها را دارد، گفت: ۸۷ هزار و ۹۳۲ نفر در زنبورستانهای کشور مشغول به کار هستند که خروجی این زنبورستانها به کار تولید عسل و محصولات جانبی آن مشغول هستند. سالانه ۱۱۲ هزار تن عسل، هشت هزار و ۳۰۰ کیلوگرم ژل رویال، ۴۰۶ تن گرده، ۲ هزار و ۵۳۶ تن موم زنبور عسل، ۲۴۷ تن بره موم و سه هزار و ۹۱۷ گرم زهر زنبور عسل تولید می شود.
وی با بیان اینکه همه این تولیدات در داخل مصرف نمیشود، اظهار کرد: حدود ۱۰ درصد این تولیدات به کشورهایی همچون ترکیه و کشورهای عربی صادر میشود.
مهاجر با گلایه از آمار پایین تولید عسل در مقایسه با تعداد زنبورستان و کلنیها گفت: میانگین تولید عسل بسیار پایین تر از حد استاندارد است به طوری که در کلنیهای سنتی حدود چهار کیلوگرم و در کلنیهای مدرن به طور میانگین ۹.۶ کیلوگرم عسل تولید می شود.
وی با بیان اینکه سواد پایین تولیدکنندگان یکی از دلایل اصلی پایین بودن تولید در کلنیها است، افزود: پتانسیل تولید در هر کلنی زنبور عسل در کشور بیش از ۲۵ کیلوگرم است.
مهاجر تصریح کرد: میزان تولید عسل با توجه به برنامه هفتم توسعه باید با توجه به تنوع گیاهی و سطح مراتعی که در کشور داریم، حداقل سه تا چهار کیلوگرم در هر کلنی افزایش یابد.
انتهای پیام