به گزارش ایسنا، آذین رشیدی احمدی، دانشآموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «طراحی و ساخت زخمپوش نوین آنتی باکتریال با قابلیت رهایش عصاره گیاه آویشن» که آن را با راهنمایی دکتر سعید صابر سمندری عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و همکاری مهندس کاووس رزمجوئی در آزمایشگاه تحقیقاتی مواد مرکب (CRLab) پژوهشکده فناورهای نو دانشگاه صنعتی امیرکبیر به سرانجام رسانده است، گفت: در سالهای اخیر پانسمان و زخمپوشهای متعددی برای درمان زخمهای ناشی از جراحات معرفی شدهاند، اما زخمپوشی که بتواند عملکرد ویژهای در درمان زخم داشته باشد و به بهبود هرچه سریعتر و بهتر زخم بیماران کمک کند، هنوز مورد توجه محققان و پژوهشگران سراسر دنیا است.
وی گفت: از سوی دیگر تامین مواد صنعتی مورد استفاده در ساخت زخمپوش جهت تولید آن در کشور تبدیل به معضلی جدی شده است؛ بنابراین، نیاز رو به افزایش کشور پیرامون زخمپوشهای مؤثر در درمان انواع جراحات ما را بر آن ساخت تا به ساخت زخمپوشی تهیه شده از پلیمرهای طبیعی و عصاره گیاه آویشن با قابلیت تسریع روند درمان زخم بیندیشیم.
وی گفت: یکی از اهداف ساخت زخمپوش کامپوزیتی نوین، بی نیاز کردن کشور از واردات زخمپوشهای خارجی است که متاسفانه به دلیل تحریمها و افزایش نرخ ارز، ورود این محصولات به داخل کشور با مشکل مواجه شده است.
رشیدی خاطر نشان کرد: اما در این طرح با بومی کردن دانش ساخت چنین محصولاتی در داخل کشور عملا کشور از نیاز به واردات چنین محصولاتی بی نیاز شده و زخم پوش به راحتی در دسترس بیماران قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: همچنین با توجه به اینکه مواد مؤثره استخراج شده از گیاه آویشن به عنوان جزو اصلی این پژوهش در نظر گرفته شده است و کشور ایران در زمینه کشت این گیاه سرآمد است، امکان صادرات این محصول نیز وجود دارد.
به گفته این محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر، پژوهش صورت گرفته و زخم پوش ساخته شده در صنعت مهندسی پزشکی و حوزه درمان زخم قابل استفاده است.
وی با اشاره به ویژگیهای طرح، گفت: زیست سازگار (عدم ایجاد سمیت سلولی)، ترمیم کامل زخم در مدت زمان ۲۱ روز (با توجه به تستهای حیوانی و بافتشناسی انجام شده)، حفظ رطوبت لازم برای زخم، رهایش کنترل شده و پیوسته عامل آنتی باکتریال و ضدالتهاب (عصاره آویشن) جهت تسریع روند بهبود زخم از ویژگیهای طرح محسوب میشود.
رشیدی تصریح کرد: زخمپوش ساخته شده نمونه خارجی نداشته و از فرمولاسیون نوینی بر گرفته از خواص دارویی گیاه آویشن ساخته شده که در تسریع بهبود زخم بسیار مؤثر است.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به مزیتهای رقابتی طرح، گفت: کیفیت بالای محصول، قیمت تمام شده مناسب با توجه به مواد اولیه مورد استفاده، داشتن دانش فنی بومی و عدم تاثیرپذیری عوامل خارجی همچون تحریمها بر فرایند ساخت محصول از مزیتهای رقابتی طرح به شمار میرود.
وی با اشاره به کاربردهای این پروژه، گفت: این زخم پوش نوین در درمان زخمهای ناشی از جراحات و همچنین زخمهای سوختگی قابلیت استفاده دارد.
انتهای پیام