به دنبال افزایش برودت در استان یزد؛

توصیه‌های پیشگیرانه هلال احمر در مورد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن

به دنبال افت دما و استفاده بیشتر از وسایل گرم‌کننده، خطر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن نیز روند رو به رشدی به خود می‌گیرد ولی تنها رعایت چند نکته اساسی می‌تواند افراد را از این خطر دور سازد.

«سید محمد دریایی» معاون آموزش و پژوهش هلال احمر استان یزد در خصوص رعایت نکات ایمنی جهت پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن، گفت: باتوجه به هشدار هواشناسی و پیش بینی کاهش دما در اکثر نقاط کشور و به دنبال آن افزایش استفاده از وسایل گرمایشی همچون بخاری‌های گازی، نفتی، شومینه، پکیج، آبگرمکن و موتورخانه احتمال وقوع مسمومیت با گاز منواکسید کربن بالا می‌رود لذا اگر از این وسایل استفاده می‌شود حتما یک راه برای گردش هوا باید در نظر گرفته شود.

وی افزود: بی احتیاطی و نا آگاهی در راه‌اندازی وسایل گرمایشی موجب می‌شود که این وسایل به درستی کار نکند و عدم کارکرد صحیح آن بسیار خطرساز است، بنابراین از هموطنان درخواست می‌شود از ایمن بودن وسایل گرمایشی خود اطمینان حاصل کنند.

دریایی در ادامه گفت: مونوکسید کربن، گازی بی رنگ و بدون بو است و علایم مسمومیت با آن ضعف و بیحالی، سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ، ایجاد حالت دوبینی در بینایی و کاهش سطح هوشیاری است و چنانچه افراد در این محیط قرار گیرند؛ دچار حالت تشنج و بیهوشی شده و حتی دچار کما یا مرگ می‌شوند.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی هلال احمر استان، این مسئول تاکید کرد: اگر با فردی که دچار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن شده بود برخورد کردید، ضمن تماس فوری با اورژانس و آتش نشانی باید او را از محل خارج و به فضای باز منتقل کنید.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۵ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۵
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1401102516856
  • خبرنگار : 50463