گفت وگو با برنامه سازان رادیو مقاومت

اینجا تهران است ... صدایی به قدرت مقاومت

رادیو فصلی مقاومت که همزمان با سالگرد شهادت سردار شهید سلیمانی برای سومین بار آغاز به کار کرد، روزهای پایانی را می گذراند و دست اندرکاران این شبکه رادیویی از تاثیر این شبکه در انتقال گفتمان مقاومت به نسل های جوان می گویند و تاکید می کنند هدف اصلی این شبکه معرفی مکتب شهید سلیمانی است.

چندی پیش بود که «رادیو مقاومت» به مدت یک ماه، با شعار محوری «جان‌فدا» برای سومین بار و طی مراسمی با حضور فرزند دختر شهید سیمانی، خانواده های شهدا،  مسئولان و اهالی رادیو روی موج ۹۵.۵مگاهرتز آغاز به کار کرد.

به گزارش ایسنا، دست اندرکاران این شبکه رادیویی از تجربه و ساخت برنامه هایی در این سطح می گویند.

به گفته ی مدیر رادیو مقاومت برنامه‌های این رادیو در قالب‌های مختلف برنامه‌سازی رادیویی همچون گفت‌وگومحور، گفتارمحور، ساختار نوین، مجله، مستند، سخنرانی به‌صورت زنده و تولیدی ۲۴ساعته پخش می شود. برنامه‌هایی همانند سلام سردار، مرد میدان، مسیر آسمانی، عصر مقاومت، ملک سلیمانی، سرباز آرامش، ساعت به وقت حاج‌قاسم، آیه‌های سرخ، سرمشق، سطری از سردار، وعده صادق، دلدادگان، سرباز وطن، درنگ و ... که در آنها تلاش می‌شود تا شخصیت و مکتب شهید سلیمانی به نحوی مطلوب به مخاطبان رادیو مقاومت خاصه نسل جوان معرفی شوند.

گفتمان مقاومت به نسل های جوان ارائه می شود

رضا کوچک‌زاده‌تهمتن، مدیر رادیومقاومت می گوید: رادیو مقاومت سال ۱۴۰۱ با شعار «جان‌فدا» در کنار رویکرد اطلاع‌رسانی، رویکردی تبیینی داشت و طبق سیاست‌ها و اسناد بالادستی که حول محور معرفی شهید سلیمانی و درهم‌تنیدگی شهید با هویت ملی و انقلابی است، برای تقویت پیوندهای عاطفی و سرمایه اجتماعی انقلاب اسلامی برنامه‌سازی کرد.  

او ادامه می دهد: طبیعی است که در این بستر جدیدترین تحولات و واقعیت‌های روز تفسیر و تلاش شود این رادیو نقطه عزیمت بسیار مهمی در عرصه جهاد تبیین باشد.

کوچک زاده می گوید: از طرفی، مغز نرم‌افزاری همه برنامه‌های رادیومقاومت مبتنی بر «جهاد تبیین» است تا در سایه روشنگری بتوان مکتب شهید سلیمانی را بیش از پیش معرفی کرد؛ چراکه این مکتب قدرت نرم و سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران است.

کوچک‌زاده همچنین بیان کرد: رویکرد برنامه‌ها متاثر از شخصیت و مکتب شهید سلیمانی همه ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگ و سبک زندگی، آثار داخلی و جهانی، ولایتمداری و سایر شئون مبارک حیات و مکتب شهید سلیمانی را با حضور کارشناسان، نخبگان، نزدیکان و همرزمان آن شهید عزیز مورد تفحص قرار داد. این روند تلاش می‌کند تا بستری مناسب از نقش الگویی شهید سلیمانی را با محوریت گفتمان مقاومت به نسل‌های جوان و نوجوان ارائه دهد.

انعکاس کارهای جهادی از «فرمانده»

عباس پیری، تهیه کننده برنامه «فرمانده» رادیو مقاومت می گوید: این برنامه هر روز از ساعت ۱۴ تا ۱۶ با اجرای مجید عسگری روی آنتن می رود، در این برنامه سعی شده از اقدامات جهادی سردار سلیمانی و راه انداختن فرهنگ جهاد سازندگی و کمک کردن به یکدیگر که از ارکان مقاومت به شمار می رود، گفته شود.

او می گوید: «دیدار» یکی از بخش هایی است که هر روز ما به دیدار یکی از خانواده های شهدا می رویم و با آن ها صحبت می کنیم. در برنامه سعی شده است که یاد کنیم از شهدای مدافع حرم و تمام کسانی که در کارهای ستادی و جهادی نقش عمده ای را داشتند و با آن ها گفتگو کنیم.

پیری تصریح می کند: در اولین روز افتتاح رادیو مقاومت با نماینده مجلس کرمان و دو تن از خانواده های شهدای مدافع حرم گفتگو کردیم. گزارشگرمان در بهشت زهرا از قطعه شهدا به صورت زنده با برنامه ارتباط برقرار کرده و گزارش کاملی از حال و هوای آنجا ارائه داد، این روش و مدل را در سایر روزها هم با محوریت شهرهای مختلف تکرار می کنیم.

او ادامه می دهد: «شما از گذر کدام شهید هر روز به منزل می رسید؟» یکی از آیتم هایی است که هر روز با مخاطبانمان مرور می کنیم و یادی می کنیم از تمام شهدایی که در جای جای ایران عزیزمان هستند.

هماهنگی «فرمانده» را بابک شکری بر عهده دارد و سمیه رنجکش و نیما عزت پور گزارشگران آن هستند.

بررسی سبک زندگی حاج قاسم 

محمد بخشایش، تهیه کننده برنامه «مرد میدان» نیز می گوید: این برنامه از ساعت ۹ صبح تا ۱۲ ظهر از آنتن رادیو مقاومت پخش می شود، که اجرای آن را مثل سال های گذشته، خانم فاطمه نیرومند بر عهده دارد.

در این برنامه ما به موضوع سبک زندگی و جوانان در قبال موضوع مقاومت و فرهنگ و مکتب حاج قاسم می پردازیم.

او ادامه می دهد: برنامه از سه بخش و عنوان مهم تشکیل شده است، بخش اول گفتگو و ارتباط با خانواده شهدای مدافع حرم، مدافع امنیت و دفاع مقدس است که از سبک زندگی و الگوپذیری آن ها از سردار سلیمانی، صحبت می کنیم. در بخش دوم با مسئولان، نماینده های مجلس و کسانی که سیاستگذار کشورمان هستند، درخصوص بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری، گفتگو می کنیم. صحبت با بانوان مسئول درباره سبک زندگی حاج قاسم سلیمانی و کارهای مهم بعد از چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی از دیگر بخش هاست. در بخش سوم هم با فرماندهان ارتش و سپاه و فرماندهان مقاومت و نیروهای مدافع کشور گفتگو می کنیم و نظر آن ها را در خصوص سبک زندگی و تاثیرپذیری از سردار سلیمانی جویا می شویم.

او تصریح می کند: گزارش از گلزارهای شهدای تهران، کرمان و اطراف آن از دیگر بخش های این برنامه است که در این راستا سعی می کنیم که عطر و خاطره شهدا را در برنامه جاری و ساری کنیم.

پویا رضایی هماهنگی برنامه را بر عهده دارد و شادی شیخ زاده و نعیم حسینی و عطیه موذن آیتم ساز و کارشناسان برنامه هستند.

گزارش از بهشت زهرا و دلتنگنی خانواده های شهدا

سمیه رنجکش که تقریبا به مدت ۱۵- ۱۶ سال است که کار گزارش و مستند سازی را انجام می دهد، می گوید: معمولا وقتی برای تهیه گزارش برنامه های رادیو مقاومت، به بهشت زهرا (س) می روم و در قطعات مختلف با خانواده های شهدا و افرادی که سر مزار شهیدان هستند دیدار می کنم، سعی می کنم که با خانواده های نزدیک شهدا، مادران، خواهران و همسران آن بزرگواران گفتگو بگیرم.

وی می گوید: روزی که سر مزار شهدا رفته بودم، دو پسر جوان را دیدم. سراغشان رفتم و از آن ها پرسیدم چه نسبتی با شهید دارند؟ گفتند بچه خواهر شهید هستند. با وجودی که دایی را ندیده بودند، اما دوستان را همراه کرده بودند و با خودشان به گلزار شهدا آمده بودند. آنها معتقد بودند که وقتی اینجا می آیند حس خیلی خوبی می گیرند. با وجود آنکه دایی را در زندگی درک نکرده بودند اما به واسطه خاطراتی که از بزرگ ترها شنیده بودند، با او ارتباط قلبی برقرار کرده بودند.

او می گوید: خانواده های شهدا هنوز که هنوز است، دلتنگ هستند. پدری را دیدم با اینکه سن زیادی از عمرشان گذشته بود اما در این سرمای زمستان مزار پسرشان را طوری دست می کشیدند و می شستند که اصلا سرما را حس نمی کردند با وجودی که بخار از مزار بلند می شد اما قرمزی دست هایش را نمی دید و انگار که این اتفاق تازه رخ داده است. آنها با دل و جان این کار را انجام می دهند و از این کار لذت می برند.

استقبال جوانان از برنامه های رادیو مقاومت چه میزان است؟

حمید عبیری، گوینده برنامه «عصر مقاومت» نیز درباره لحن و بیانش در این برنامه می گوید: عصر مقاومت برنامه ای است اطلاع رسانی به جهت خبرهای مقاومت و اتفاقاتی که در بخش های مختلف در محور مقاومت رخ می دهد. تبیین فرهنگ مقاومت به واسطه گفتگوهایی که با فرماندهان محور مقاومت در مناطق مختلف، چه در لبنان، سوریه، افغانستان و فلسطین صورت می گیرد، بخش دیگر این برنامه است.

او در حالی که غرور اقتدار و افتخار به میهن در لحن و کلامش به وضوع احساس می شود، ادامه می دهد: تلاش می کنیم نقش تاثیرگذار سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را در این پیروزی ها تبیین کنیم و از طرفی نسل جوان را با فرهنگ اصیل و ناب مقاومت آشنا کنیم. در این راستا معرفی چهره های ارزشمند محور مقاومت هم در دستور کار ماست. در نتیجه شیوه اجرا در این برنامه همراه با لحنی مقتدر توأم با احساس غرور ملی است تا نسل جوان بداند که ما برای رشد و اعتلای کشور و البته معرفی چهره های نام آور در حوزه مقاومت با تمام وجود تلاش می کنیم.

عبیری درباره بخش های مختلف این برنامه عصرگاهی که از ساعت ۱۶ تا ۱۷ هر روز از آنتن رادیو مقاومت پخش می شود، می گوید: بخش عمده برنامه گفتگو با فرماندهان محور مقاومت است که به صورت تلفنی انجام می شود. در کنار آن با مدیران و مسئولان کشور صحبت می کنیم. هم درباره نقش و جایگاه حاج قاسم سلیمانی و هم در مسیر درس های محور مقاومت در خصوص چگونگی تبیین و انتقال فرهنگ مقاومت به نسل نو و هم الزامات این موضوع، با مهمانان گفتگو می کنیم.

او ادامه می دهد: تا به امروز با افراد مهمی در محور مقاومت همچون «شیخ محمد ابو عطایا» رئیس جنبش مقاومت در فلسطین، «شیخ نزار سعید» عضو مقاومت فرهنگی حزب الله، «عبد الله الصالح» معاونت دبیر کل جمعیت بحرین گفتگو کرده ام.

این گوینده در پاسخ به اینکه چه میزان مطالعه و تحقیق درباره این افراد و فعالیت های آن ها در محور مقاومت دارند؟ می گوید: در حوزه مقاومت چون هر روز برنامه داریم، مطالعات روزانه دارم. تقریبا بین یک تا یک ساعت و نیم وقت می گذارم و آخرین اخبار را از سایت ها و خبرگزاری ها در می آورم و با کارشناسان این حوزه صحبت می کنم. همچنین تقریبا یکی دو ساعت مانده به برنامه با مترجم و واسطه ای که ما را با مهمان معرفی کرده، گفتگو کرده و اطلاعات لازم را کسب می کنیم و سعی می کنیم با شناخت کلی نسبت به این شخصیت ها و نسبت به جایگاهشان وارد گفتگو شویم.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر استقبال جوانان از چنین برنامه هایی، می گوید: معرفی چهره ای مثل حاج قاسم از زبان فرماندهان محور مقاومت و نقش مهم و اثرگذار ایشان در اتفاقات و حرکات روبه رشد محور مقاومت از زبان فرماندهان در کشورهای مختلف به خودی خود جذاب است. نکته دیگر انتقال این مفاهیم و مطالب به والدین، مربیان و اساتید و انتقال از زبان اساتید به نسل جوان باعث تاثیرگذاری بیشتر این کلام خواهد بود. در این راستا دو اتفاق در این برنامه رخ می دهد. اتفاق اول این است که مستقیم با بخشی از نسل جوان صحبت می کنیم که ما را دنبال می کنند حالا به خاطر فرهنگ، تربیت و عرق و علاقه ای که به حاج قاسم و فرهنگ مقاومت، دارند و بخش دیگر والدین، مربیان و اساتید است.

به گزارش ایسنا، همزمان با سومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی رادیو مقاومت با شعار سند چشم‌انداز رادیو و مکتب شهید سلیمانی، از تاریخ ۲۹ آذر ماه راه‌اندازی شد و تا ۳۰ دی ماه فعالیت خواهد داشت.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۴ دی ۱۴۰۱ / ۰۱:۰۳
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 1401102415750
  • خبرنگار : 71442

برچسب‌ها