رئیس کمیسیون بانوان شورای شهر مشهد:

جامعه در عرصه فعالیت‌های سیاسی به زنان اعتماد دارد

رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد گفت: جامعه در عرصه سیاست به زنان اعتماد می‌کند، زیرا زنان پیگیرتر هستند و صداقت و حس مادرانه دارند، جامعه نشان داده با حضور زنان در سیاست مشکلی ندارد.

فاطمه سلیمی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص چالش‌های ورود زنان به عرصه سیاست، اظهار کرد: یکی از چالش‌هایی که برای ورود به فعالیت‌های سیاسی بر سر راه زنان قرار دارد، این است که عمده احزاب سیاسی دارای اکثریت اعضای مرد هستند و احزاب منتسب به جریان زنان، کمتر اند. همچنین تشکل‌هایی که حمایت می‌شوند و فعالیت دارند، عمدتا تشکل‌هایی به رهبری مردان هستند و تشکل‌های حوزه زنان کمتر مورد حمایت قرار می‌گیرند. 

وی با تاکید بر لزوم بازسازی احزاب، افزود: حتی تشکل‌هایی که برای خانم‌ها هستند هم آن ساختار و قوام تشکل‌های مردان را ندارند و در احزاب منتسب به زنان نیز چنین ساختار و قوامی دیده نمی‌شود. هر چه قدر گروه‌ها و احزاب بیشتری در زمینه زنان فعالیت داشته باشند، شاهد ورود بیشتر خانم‌ها در عرصه سیاست خواهیم بود. 

عضو شورای شهر مشهد ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد تصمیم‌گیران جریانات سیاسی در کشور ما از آقایان هستند. این باعث می‌شود شاخصه‌هایی که برای تصاحب مناصب سیاسی در نظر گرفته می‌شود، به گونه‌ای باشد که حتی اگر اکثریت بانوان هم در انتخابات‌ها مشارکت داشته باشند، باز هم زنان نتوانند به میزان قابل قبولی به جایگاه‌های سیاسی راه یابند.

سلیمی اضافه کرد: با وجود اینکه زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می‌دهند، اما در ادوار گذشته تا به امروز چه در مجلس و چه در شوراها، تعداد منتخبین خانم متناسب با این جمعیت نبوده و نیست و این خلائی است که باید پر شود.

وی در رابطه با نگاه جامعه به حضور زنان در سیاست عنوان کرد: جامعه در عرصه سیاست به زنان اعتماد می‌کند، زیرا زنان پیگیرتر هستند و صداقت و حس مادرانه دارند. جامعه نشان داده با حضور زنان در سیاست مشکلی ندارد و این افراد تصمیم‌گیر هستند که باید نگاهی مثبت به فعالیت سیاسی زنان داشته باشند.

رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد تاکید کرد: اگر همه چیز صرفا بر پایه نگاه‌های سیاسی نباشد و متولیان هر منصب با نگاه تخصصی انتخاب شوند، قطعا می‌توان چشم‌انداز جایگاه شایسته‌تری را برای زنان در عرصه سیاست متصور شد.

سلیمی با بیان اینکه در تمام این سال‌ها نگاه جامعه به حضور زنان در عرصه سیاسی مثبت شده است، عنوان کرد: همچنین در این دوره چه در حوزه مدیریت شهری و چه در حوزه دولت، حمایت‌های خوبی از حضور زنان در دولت، شوراها و مجلس شده و می‌شود.

وی در خصوص هزینه‌های حضور زنان در عرصه سیاسی بیان کرد: برای یک خانم شرایط حضور در سیاست سخت‌تر است، زیرا زنان مادر خانواده هستند و اگر آسیب ببینند، با نگاه منفی‌تری به آنان نگریسته می‌شود.

عضو شورای شهر مشهد با بیان اینکه تحت فشارهای بیرونی زنان شکننده‌تر از مردان هستند، اظهار کرد: به عملکرد خانم‌ها بستگی دارد که جامعه چقدر با آنان همسو و همراه شود، اما به طور کلی در پست‌های مدیریتی، خطای خانم‌ها پررنگ‌تر از مردان جلوه می‌کند.

سلیمی با بیان اینکه با تمام این وجود ظرفیت‌های خوبی در جامعه زنان برای حضور در سیاست وجود دارد، گفت: در زمینه علمی هم زنان متخصص زیادی داریم. خانم‌های توانمندی از لحاظ مدیریتی در جامعه ما هستند و اصلا مادری به معنای مدیریت است و در زنانی که کار خود در بیرون از منزل را با وظایف خود در داخل منزل هماهنگ می‌کنند، توان مدیریتی بالایی وجود دارد.

وی افزود: جامعه ما در حال پرورش دادن خانم‌های متخصص، باسابقه، توانمند و اثرگذاری است که می‌توانند در عرصه‌های مدیریتی فعالیت کنند، یعنی بانوانی که هم در داخل منزل به وظیفه مادری و همسری می‌پردازند و هم در عرصه فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی به خوبی نقش‌آفرینی می‌کنند.

رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد با بیان اینکه مسیر حضور زنان در سیاست در حال هموار شدن است، اضافه کرد: یکی از دغدغه‌های بانوان در دیدار اخیرشان با رهبری هم همین بود. خوشبختانه در کشور ما نگاه به این سمت است که زنان فرزانه نیازهای جامعه زنان را به شکل صحیحی پاسخگو باشند و در مناصب مدیریتی حضور بیشتری یابند.

سلیمی با بیان اینکه نگاه مدیر خانم دارای ظرافت‌هایی است که به شدت به آرامش و تعالی جامعه کمک می‌کند، گفت: در این دوره شورای شهر گفتمان جدیدی مطرح شده است تحت عنوان "تعالی زیست‌پذیری جامعه در حوزه بانوان و خانواده" و برای اولین بار در شورای شهر مشهد کمیسیون ویژه بانوان و خانواده را بعد از ۶ دوره ایجاد کردیم و اکنون پس از ۱۰ ماه، بودجه جداگانه برای حوزه زنان در نظر گرفته شده است و برای افزایش نقش‌آفرینی زنان و ارتقاء جایگاه آنان، اقداماتی را انجام داده‌ایم که این‌ها همه گام‌های جدیدی در حوزه زنان و خانواده بوده است.

وی در رابطه با تعالی زیست‌پذیری شهری در حوزه زن و خانواده بیان کرد: این گفتمان جدیدی است که می‌گوید شهر چطور باید برای حضور زنان و خانواده در تمامی بسترهای فرهنگی، خدمات شهری، شهرسازی و عمران آماده شود. این گفتمان در مشهد شروع شده و پیگیر هستیم که به سایر شهرهای کشور تسری یابد.

عضو شورای شهر مشهد با بیان اینکه نتایج ملموس این گفتمان اکنون قابل مشاهده است، عنوان کرد: امروز چه در حوزه نرم‌افزار و چه در حوزه سخت‌افزار اقدامات اجرایی شروع و سیاست‌ها به شهرداری ابلاغ شده است. در حوزه زیرساخت‌ها، در بوستان‌های کوهسنگی و بسیج قسمت ویژه بانوان در حال ساخت است و تا ابتدای سال آینده تمام می‌شود. بازار میوه برای خانواده زندانیان طراحی شده و مراکز رویش نوین که اولین شعبه آن در محله نوده ایجاد شده و تا پایان سال مراکز دیگری هم ایجاد می‌شود نیز از دیگر اقدامات در حوزه بانوان و خانواده است.

سلیمی با بیان اینکه این گفتمان باید به صورت عملیاتی برای مردم در بخش‌های مختلف دیده شود، خاطرنشان کرد: این گفتمان استمراری را می‌طلبد تا در چند سال آتی بتوانیم خروجی خوبی برای زنان و خانواده‌های عزیز مشهدی داشته باشیم.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۳ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401102315370
  • خبرنگار : 50558