به گزارش ایسنا، واردات جهانی گاز طبیعی مایع سال میلادی گذشته که اروپا تلاش کرد به جای استفاده از گاز روسیه که از طریق خط لوله وارد می شود، منابع دیگری را پیدا کند و همچنین تقاضای بالای آسیا برای خرید، به رکورد ۴۰۹ میلیون تن رسید.
طبق آمار رفینیتیو آیکان، واردات جهانی ۴۰۹ میلیون تن الانجی در سال ۲۰۲۲ بالاتر از آمار واردات ۳۸۶.۵ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ بود.
شرکت تحلیل اطلاعات کالای کپلر میزان واردات جهانی الانجی در سال ۲۰۲۲ را ۴۰۰.۵ میلیون تن تخمین زد که در مقایسه با ۳۷۹.۶ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ افزایش داشته است.
اگرچه آسیا مقصد اصلی واردات الانجی در سالهای پیش بوده است اما اروپا که در تلاش برای یافتن منابع جایگزین واردات گاز روسیه از خط لوله بود، به عنوان بازار بزرگ گاز طبیعی مایع ظاهر شد. برآورد میشود اروپا حدود یک چهارم از کل الانجی که سال گذشته معامله شد را وارد کرده و در رقابت با آسیا برنده شده است زیرا قیمت پایه بازار گاز اروپایی پس از آغاز کاهش عرضه گاز از سوی روسیه به اکثر مشتریانش در غرب، به شدت افزایش پیدا کرد.
طبق آمار رفینیتیو که توسط روزنامه فایننشیال تایمز گزارش شده است، در سال ۲۰۲۲ واردات الانجی به اتحادیه اروپا به رکورد ۱۰۱ میلیون تن رسید که ۵۸ درصد افزایش در مقایسه با سال ۲۰۲۱ داشت. اتحادیه اروپا مجموعا ۲۴ درصد از کل الانجی که سال گذشته تجارت شد را وارد کرده است.
تقاضای ضعیف در آسیا بخصوص در چین که شاهد کاهش کم سابقه مصرف گاز در بحبوحه کندی رشد اقتصادی بود و عدم توانایی مالی کشورهای جنوب و جنوب شرقی آسیا برای خرید محموله های تک گران الانجی کمک کرد اروپا الانجی بیشتری وارد کند.
شرکت مشاوره تایمرا انرژی در لندن در گزارشی نوشت: تقاضای اروپا برای الانجی که اکنون ۵۰ میلیون تن در سال اضافه شده است، شوکه تقاضای به بازار جهانی الانجی وارد کرد که پیش از این هم با محدودیت عرضه روبرو بود. نقش اروپا در بازار الانجی از یک مصرف کننده منعطف تغییر کرد و به یک رقیب تهاجمی تبدیل شد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، با وجود کاهش اخیر قیمت پایه گاز بازار اروپایی و پایین رفتن آن نسبت به قیمت پایه بازار شمال آسیا، اروپا همچنین عمده صادرات الانجی آمریکا را جذب می کند زیرا تقاضا در آسیا همچنان ضعیف است.
انتهای پیام