به گزارش ایسنا، محمد خزائی دبیر کل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی در چهارمین نشست برگزاری "همایش ملی توسعه سواحل مکران" که به همت اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق (ع) و با همکاری شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد، گفت: در فرهنگ رفتاری و مالی و سیاسی مساله مکران بسیار حساس و مهم است. در پنجاه سال گذشته بیش از شش هفت هزار میلیارد تومان هزینه کردیم برای این منطقه اما این رقم برای توسعه آن بسیار پایین است. اولین زنگ توجه و خطر برای منطقه مکران در برنامه توسعه ششم توسط مقام معظم رهبری به دولت ابلاغ شد، اما از سال ۸۸ تا امروز چه اتفاق مثبت افتاده است؟
وی گفت که پاسخ به برخی سوالات بسیار مهم است از جمله اینکه توسعه این منطقه چقدر منابع مالی نیاز دارد؟ برنامه اجرایی، مالی و ساختار اداری و فنی توسعه مکران چیست؟ ۹ دستگاه در منطقه مدعی هستند و این مساله خود شرایط را پیچیده می کند.
خزائی تصریح کرد: غیرممکن است با منابع مندرج در بودجه کشور بتوانیم این کار را انجام دهیم. برای توسعه این منطقه با همه ایدهآلهایی که مطرح شده است، چند ده میلیارد دلار نیاز داریم. نقش بخش خصوصی و امنیت بخش خصوصی کجاست؟ باید توجه کنیم و به این سوال دقیق و جدی پاسخ دهیم که آیا میخواهیم مکران توسعه یابد یا نمیخواهیم؟
وی گفت: تامین منابع از دو راه سرمایهگذاری داخلی و خارجی امکان پذیر است و باید نسبت به بازگشت سرمایه حصول اطمینان داشته باشیم. اگر سرمایه گذار خارجی قرار است بیاید آیا قوانین ما کفایت می کند؟ بنده می گویم کفایت نمیکند. تضمینها بسیار مهم است و بحث فاینانس ها در این رابطه مهم هستند که باید به این مسایل پرداخته شود.
سفیر پیشین ایران در سازمان ملل متحد خاطر نشان کرد: ما پاسخ مناسبی به فرمایشات رهبری در رابطه با توسعه کشور ندادیم، چون فقط همایش برگزار کردیم و حرف زدیم. از این رو معتقدم قطعا مسئولان این امر باید ساختار اجرایی مناسب برای این کار تاسیس کنند. باید بپذیریم که توسعه اقتصادی ایران بخشی از جنگ اقتصادی ما با دنیاست از این رو ساختار و برنامه برای تامین منابع مالی آن مهم است و بازبینی نوع تعهداتی که منطقهای و بینالمللی میپذیریم.
انتهای پیام