به گزارش ایسنا، یکی از سامانههای نظارتی بر رفتار رانندگان اتوبوس، سامانه هوشمند سپهتن است. سپهتن که از حروف اول عبارت «سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان» استخراج شده، سامانه پایش و نظارت هوشمند تردد ناوگان حملونقل جادهای است دستگاهی که درون خودرو نصب میشود و از طریق سیم کارت Gps, GPRS بهطور مداوم اطلاعات تعریف شده داخل ماشین را به مراکز پلیس راهور ارسال میکند، اطلاعاتی نظیر مسیر حرکت و سرعت؛ کنترل صلاحیت راننده؛ کنترل کارت هوشمند و سلامت راننده ها، ساعت کارکرد و هوشیاری راننده و غیره را اعلام میدارد.
این سیستم قادر است از طریق شبکه ارتباطی DSRC به محض نزدیک شدن اتوبوسهای مسافربری بینشهری به پاسگاهها نسبت به تخلیه اطلاعات اقدام کرده و عملکرد وسیله نقلیه را موردبررسی و ارزیابی دقیق قرار دهد.
در این راستا و بر اساس تبصره ۱۴ (اهداف یکساله هدفمندی) لایحه بودجه ۱۴۰۲، وزارت نفت از طریق شرکتهای تابعه موظف است نسبت به توزیع گاز مایع و نفت سفید به مصرفکنندگانی که به شبکه سراسری گاز طبیعی دسترسی ندارند یا در مقاطعی از سال با تشخیص وزارت نفت امکان تحویل گاز طبیعی به آنها وجود ندارد و مجبور به استفاده از سوخت مایع هستند، از طریق سامانه درخواست فراوردههای نفتی (سدف) یا کارت الکترونیک اقدام کند.
همچنین وزارت راه و شهرسازی با همکاری وزارت نفت و وزارت کشور و پلیس راهور و سایر دستگاههای مربوط موظفند تا پایان سال ۱۴۰۲ نسبت به اجرای حداقل ۵۰ درصد سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان (سپهتن) برای ناوگان دیزلی برونشهری اقدام کند.
وزارت نفت مکلف است ناوگان دارای اولویت را طی سه ماه پس از ابلاغ این قانون تعیین کند. آئیننامه اجرایی این تبصره توسط سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارتخانههای نفت، راه و شهرسازی و کشور پیشنهاد و به تصویب هیئت وزیران میرسد.
انتهای پیام