دکتر احمد احمدپور امروز ۲۰ دی ماه در شورای پدافند غیرعامل جنوب کرمان به ریاست استاندار با موضوع آفات زیستی باغات، جنوب را قطب کشاورزی کشور با ۲۴۵ هکتار محصولات باغی و زراعی عنوان کرد و گفت: ۸۵ هزار سطح زیر کشت باغات است و ۲۷۰۰ هکتار گلخانه در منطقه داریم لذا باید در بحث مقابله با آفات بیش از این به صورت کارشناسی وارد عمل شویم.
وی هم مرزی با هرمزگان و سیستان و بلوچستان را نیز یکی از عوامل آفات زیستی عنوان کرد و افزود: طی دو دهه اخیر متاثر از یکسری آفات زیستی شدیم و از آنجائیکه اقتصاد این منطقه بر پایه کشاورزی است باید بیش از این مدیریت شود.
احمدپور آفت سوسک سرخرطومی حنایی را نیز بزرگترین تهدید برای نخیلات عنوان کرد و گفت: در دهه اخیر متاثر از چندین آفت شدیم که جای هیچ تردیدی نیست که سوسک سرخرطومی حنایی طی یک ماه تمام نخیلات را درگیر کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان از عدم وجود پُست قرنطینه ابراز نگرانی کرد و افزود: آفات در حوزه کشور مرز نمیشناسند و به راحتی جابجا میشوند و متاسفانه جای پُستهای قرنطینه خالی است و جنوب کرمان کانون مگس میوه مدیترانهای است و در بحث سرخرطومی مقام اول شناسایی و پیشگیری را داشتیم.
احمدپور مگس میوه مدیترانهای را یک تهدید برای باغات مرکبات منطقه که کانون آن با ۲۰ گونه تجاری در دلفارد است عنوان کرد و نسبت به تبعات آن هشدار داد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با ارائه پیشنهادات لازم برای مقابله با آفات زیستی اظهار کرد: جنوب کرمان از قطبهایی است که در قرارگاه تهدیدات است و به خاطر اینکه در موقعیت سوق الجیشی هستیم و با توجه به ظرفیتها و زیرساختها، استقرار قرارگاه یک ضرورت است و مرکز تحقیقات کشاورزی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی این آمادگی را دارد که کار پایش، پیشگیری و شناسایی را انجام بدهیم و وقفه ایجاد نشود.
وی افزایش پُستهای قرنطینه را خواستار شد و گفت: مجموعه سازمان جهاد کشاورزی محقق هستند و مرز برایمان هیچ معنایی ندارد و باید پستهای قرنطینهای افزایش پیدا کند و نباید این آفت به یک فاجعه تبدیل شود و باید از گسترش آن جلوگیری کنیم.
انتهای پیام