انتقاد مرندی به سیاست دوگانه فرانسه در موضوع «آزادی بیان»

یک کارشناس مسائل بین‌المللی از موضع دولت فرانسه در پی اقدام توهین‌آمیز یکی از نشریات این کشور علیه ایران انتقاد کرد.

به گزارش ایسنا، سید محمد مرندی، کارشناس مسائل بین‌المللی در صفحه توییترش با بازنشر بخشی از گفت‌وگویش با شبکه راشا تودی، درباره اقدام توهین‌آمیز یک نشریه فرانسوی و دفاع مقامات فرانسوی از آن، نوشت: رژیم فرانسه موقع توهین به اسلام، فرهنگ ایران و هویت اسلامی، از «آزادی بیان» حمایت می‌کند. اما رژیم مکرون هنگام تحریم تمام رسانه‌های ایرانی و مرتبط با ایران، مخالف «آزادی بیان» است.

اظهارات مرندی در پی انتشار کاریکاتور موهن نشریه فرانسوی «شارلی ابدو»  مطرح می‌شود.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری این هفته‌اش درباره اقدام این نشریه و پیگیری وزارت امور خارجه در این ارتباط گفت: در این ارتباط هم اعلام موضع کرده و هم اقدام عملی دیپلماتیک را انجام دادیم و بیانیه‌ای نیز در همین ارتباط از سوی وزارت امور خارجه منتشر شد .

کنعانی با بیان این که «بلافاصله بعد از این اقدام توهین آمیز ، سفیر فرانسه در تهران را به وزارت خارجه احضار و اعتراض رسمی دولت ایران را به وی ابلاغ کردیم»، خاطر نشان کرد : اقدام این نشریه فرانسوی مصداق بارز نفرت پراکنی، توهین به ارزش‌ها و مقدسات دیگر ملت‌ها به ویژه ملت‌های مسلمان بود و مصداقی از خشونت طلبی و تحریک به خشونت بود.  اساسا اقدام این نشریه همزمان با توهین به ارزش‌ها و مقدسات اسلامی، توهین به زنان ، شخصیت زنان و جایگاه و مقام زنان و حرمت آنها نیز بود.
او افزود : متاسفیم که کشوری که مدعی است که در پی حمایت از حقوق زنان است و مدعی است که از حقوق زنان در ایران می‌خواهد حمایت کند با چنین اقدام زشت و وقیحانه‌ای علاوه بر توهین به ارزش‌های ما و مقدسات و ارزش‌های اسلامی و ملی ما به جایگاه و مقام زنان نیز اهانت کرده است .

سخنگوی وزارت امور خارجه در همین ارتباط ادامه داد:  متاسفیم که این نشریه در کشوری منتشر می‌شود که داعیه احترام به ارزش‌ها را دارد و داعیه حمایت از حقوق دیگران را دارد، اما به بدیهی‌ترین اصول و مبانی حقوق بین‌الملل نیز پایبندی نشان نمی‌دهد. نشریه‌ای که متاسفانه سابقه سوء اهانت وقیحانه به ساحت مقدس و مبارک رسول مکرم اسلام (ص) را دارد.

کنعانی تصریح کرد :  متاسفانه دولت فرانسه در این ارتباط نه تنها اعلام برائت نکرده، بلکه با توجیه آزادی بیان از چنین اقدامی حمایت کرده است. ما این اقدام را مجددا از این تریبون محکوم می‌کنیم و معتقدیم هم دولت‌ها و هم ملت‌های جهان لازم است که نسبت به هتک حرمت ارزش‌های انسانی، اخلاقی و دینی واکنش نشان داده و این را به عنوان یک اقدام غیرقانونی و غیراخلاقی علیه ارزش‌های انسانی و جامعه بشری تلقی و نسبت به آن واکنش نشان دهند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۰ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1401102013167
  • خبرنگار : 71628