حجتالاسلام سیفعلی محمدزاده در گفت و گو با ایسنا با اشاره به نزدیکی چالدران به مرز ترکیه اظهار کرد: مسئولین شهرستانی و استانی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای اعلام کردهاند هیچکدام از جادههای مواصلاتی این شهرستان رسمی نیست و همگی جاده فرعی و درجه 2 هستند. نبود جاده مواصلاتی و رسمی موجب شده است تا این شهرستان در هیچ حوزهای آنگونه که باید و شاید به توسعه نرسد و محروم و مظلوم واقع شود.
خطیب جمعه شهرستان چالدران عنوان کرد: شهرستان چالدران طبق تقسیمات کشوری دارای بیش از 200 روستا و دو بخش مرکزی و دشتک است و از نظر تاریخی، زیرساختها و آثار قابل توجهی دارد. کلیسای تادئوس مقدس که به قره کلیسا نیز شهرت دارد در این شهرستان قرار دارد، بسیاری از مورخان نخستین کلیسای جامع جهان مسیحیت محسوب میشود و همین مکان خود می تواند زمینه حضور بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی باشد.
حجتالاسلام محمدزاده بیان کرد: همچنین این شهرستان از لحاظ معدنی نیز دارای پتانسیل و ظرفیتهای زیادی است اما به دلیل نبود جاده و شرایط حضور سرمایهگذاران این حوزه نیز مغفول مانده است.
وی با بیان اینکه محرومیت شهرستان چالدران به حدی است که از دهه 70 تاکنون فقط شاهد مهاجرت اهالی و ساکنان این شهرستان هستیم، عنوان کرد: طبق آمار فرمانداری، 50روستا تخلیه شده است و همه این اتفاقات به محرومیت منطقه، نبود جادههای مواصلاتی مناسب و... بر میگردد و موجب شده است تا جوانان میل و رغبتی برای زندگی در این مناطق نداشته باشند.
حجتالاسلام محمدزاده در بخش دیگری از سخنانش به راهکار رسمی شدن جاده مواصلاتی چالدران اشاره کرد و گفت: جادههای این شهرستان برای رسمی شدن میتوانند از 4 جهت به مسیرهای دیگر منتهی شوند. مسیر بخش صفاییه – خوی ، چالدران- چایپاره، ماکو و... هر کدام فاصله 60 تا 80 کیلومتری دارند و میتوانند به جاده اصلی و بینالمللی وصل شوند و قطعاً میتوانند نقش و تأثیر بسزایی در توسعه و رونق کسب و کار و تغییر در زندگی مردم داشته باشند.
وی گفت: اگر بخواهیم این شهرستان مورد توجه قرار گیرد و سرمایهگذار برای حضور و فعالیت در این منطقه رغبت کند باید اصلیترین موضوع یعنی داشتن جاده مواصلاتی رسمی را فراهم کنیم زیرا راهها زمینه توسعه و رونق هستند.
حجت الاسلام محمدزاده با تاکید براینکه مطالبه مردمی و عمومی بر این است که یکی از جادههای این شهرستان رسمی شود و از این طریق شهرستان به سایر استانها و حتی کشورها معرفی شود، گفت: حق مردم چالدران است که همانند مردم سایر شهرستانها از امکانات مناسب بهرهمند باشند. این شهرستان ظرفیتهای زیادی در حوزه گردشگری، منابع طبیعی و ... دارد به گونهای که حتی به شهر بدون کولر در کشور معروف است و جاذبههای تاریخی فراوانی دارد اما متأسفانه آنگونه که باید و شاید از این ظرفیتها بهرهبرداری نشده است و در صورت رسمی شدن یکی از جادهها میتوان از ظرفیتهای شهرستان در توسعه و رونق آن استفاده کرد.
امام جمعه شهرستان چالدران افزود: انتظارات زیادی از مسئولین شهرستانی به دلیل در اختیار نداشتن بودجه و امکانات آنچنانی، وجود ندارد اما مسئولین استانی و کشوری باید به این موضوع ورود پیدا کنند و با تخصیص و در نظر گرفتن بودجههای کشوری برای شهرستانهایی همچون چالدران، آنها را از محرومیت و فقر امکانات خارج کنند.
انتهای پیام