۴۰۹ گلخانه خراسان رضوی سوخت دوم ندارد

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: به رغم ورود سامانه پرفشار سیبری به خراسان رضوی و احتمال قطع گاز اما ۴۰۹ واحد گلخانه استان فاقد سوخت دوم است.

غلامحسین ساربان در گفت‌وگو با ایسنا خاطرنشان کرد: با ورود این سامانه سرمای سختی را شاهد خواهیم بود. در این شرایط بیشترین دغدغه ما مربوط به بخش کشاورزی است؛ هرچند امیدواریم این سامانه موجب بارش برف در استان شود ولی از سویی نگران هستیم که حادثه سال ۱۳۸۶ که ۵۰ روز سرما داشتیم، مجدد تکرار شود. همچنین این نگرانی وجود دارد که واحدهای گلخانه‌ای استان با مشکلات جدی مواجه شود.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۹۰۶ واحد گلخانه در سطح خراسان رضوی فعالیت دارد که ۴۰۹ واحد صرفا گازسوز است و سوخت دوم ندارد. احتمال می‌رود این واحدها دچار حادثه شود. بنابراین لازم است هر چه سریع‌تر سوخت دوم مورد نیاز را تامین کنند.

ساربان بیان کرد: به دلیل اینکه خراسان رضوی در انتهای خط گاز کشور قرار دارد، احتمال کاهش فشار گاز وجود دارد. بر اساس آنچه اعلام شده، این استان در شرایط عادی ۵۰ میلیون متر مکعب گاز نیاز دارد. این در حالی است که پیش‌بینی می‌شود این روزها میزان مصرف گاز استان به ۶۵ میلیون متر مکعب برسد. همچنین احتمال دارد در برخی شهرستان‌ها از جمله تربت‌ جام، بردسکن، خلیل‌آباد، کاشمر، بجستان و گناباد به دلیل کاهش فشار، قطعی گاز اتفاق بیافتد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه در ۶ شهرستان مذکور ۱۱۰ واحد گلخانه‌ای فعالیت دارد که ۴۵ واحد آن فقط گازسوز است، گف: تمام بهره‌برداران باید برای تامین گرمایش در گلخانه تلاش کنند.

وی خاطرنشان کرد: اکنون ۳۶ واحد گلخانه در کاشمر، هشت واحد در تربت‌ جام و یک واحد در خلیل‌آباد گازسوز است که این مجموعه‌ها باید برای این ایام تدابیر لازم را اتخاذ کنند. در کنار همه این‌ها با توجه به اینکه پیش‌بینی می‌شود این سرما تا ۱۰ روز در خراسان رضوی ادامه یابد، انتظار می‌رود خانواده‌ها در مصرف گاز صرفه‌جویی لازم را داشته باشند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی همچنین با اشاره به ابلاغ سند الگوی کشت خراسان رضوی عنوان کرد: تمام فرمانداران و مدیران سازمان جهاد کشاورزی شهرستان‌های خراسان رضوی این برنامه را رصد و بررسی کرده‌اند. امیدواریم با اجرای این سند بخشی از نیاز کشور جهت خوداتکایی و صرفه‌جویی در مصرف آب و... رقم بخورد. در حال حاضر کشور ما وابستگی زیادی به کود فسفات و پتاس دارد؛ با این حال با حمایت‌های دولن از کل قیمت کود، فقط ۲۶ درصد آن را کشاورز پرداخت می‌کند.

برای تامین کود بخش کشاورزی به ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است

وی گفت: به رغم اینکه برای تامین کود بخش کشاورزی خراسان رضوی به ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، سال گذشته فقط ۵۰۰ میلیارد تومان برای این منظور فراهم شد. به دلیل اینکه ۲ میلیون ۴۰۰ هزار تن کود حیوانی استان عمدتا در باغات مصرف می‌شود و از سویی بخشی از محصولات آن صادراتی است، به همین دلیل در مصرف کود باید بیشتر مراقبت کرد.

ساربان اظهار کرد: در همین خصوص به وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد داده‌ایم که برای محصولات اساسی مانند چغندر قند، پنبه و ذرت علوفه‌ای و همچنین گوجه‌فرنگی تامین کود را تقبل کند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اضافه کرد: سهمیه خراسان رضوی برای کود ازته ۱۷۶ هزار، کود فسفاته ۳۲ هزار و کود پتاسه ۱۴ هزار و ۵۰۰ تن ارزیابی کرده‌ایم. خوشبختانه در انبارها به اندازه کافی کود موجود است؛ در حال حاضر میزان ذخیره کود استان ۳۰ هزار تن است.

وی تصریح کرد: متاسفانه به دلیل تورم هزینه کارگری به شدت افزایش یافته است؛ به طوری که اکنون تنها محدودیت و مشکل بخش کشاورزی هزینه‌های کارگری است. از همین رو لازم است با ارائه برخی تسهیلات به کشاورزان به سمت استفاده از تکنولوژی‌های نوین حرکت کنیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۰ دی ۱۴۰۱ / ۰۲:۳۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401102012818
  • خبرنگار : 30147