مدیرکل میراث فرهنگی فارس اعلام کرد:

ایجاد کمپینگ گردشگری در نمایشگاه پارس

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس ضمن تشریح جزییات برگزاری دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری پارس و سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی، از ایجاد کمپینگ گردشگری در این نمایشگاه خبر داد.

سید مؤید محسن‌نژاد دوشنبه ١٩ دیماه نشست خبری دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری، هتلداری و تجهیزات وابسته سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی بیان کرد: این نمایشگاه در دهه ٧٠ به عنوان بازار گردشگری خاورمیانه برگزار و با یک دوره وقفه ٥ ساله مجددا تحت عنوان نمایشگاه گردشگری پارس فعالیت خود را آغاز کرد.

او ادامه داد: قرار بود نمایشگاه دوازدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری، هتلداری و تجهیزات وابسته سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی در آذرماه برگزار شود اما بنا به دلایلی به تعویق اقتاد و از فردا به مدت ٤ روز با حضور معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی ساعت ١٦در محل نمایشگاههای بین‌المللی فارس برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس خاطرنشان کرد: این نمایشگاه قبلا در سطح ملی برگزار می‌شد اما طی سالهای اخیر به بین المللی ارتقاء یافت و امسال هم تلاش کردیم تا از چند کشور عمان، عراق، ترکیه، تاجیکستان و قطر نیز شرکت کننده داشته باشیم.

محسن‌نژاد اضافه کرد: اگرچه نمایشگاه بین‌المللی است اما امسال با توجه به اتفاقاتی که در کشور افتاده، احتمالا شرکت کننده خارجی نخواهیم داشت.

او در پاسخ به چرایی اصرار بر برگزاری نمایشگاه علی زغم اینکه ماه آینده هم همین نمایشگاه در تهران برگزار می‌شود، گفت: برند گردشگری پارس از این استان شکل گرفته و اگر این نمایشگاه برگزار نمی‌شد سال آینده با مشکلاتی مواجه می‌شدیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس ادامه داد: سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی هم با حضور ٢٧ استان برگزار می‌شود.

محسن‌نژاد اضافه کرد: شرکت‌های حمل و نقل ریلی، هوایی، زمینی، آژانس‌های مسافرتی، هتلداران، انجمن‌های صنفی دفاتر خدمات گردشگری، سرمایه گذاران بخش خصوصی اتاق بازرگانی و بانک‌ها در این نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند.

او خاطرنشان کرد: نمایشگاه‌های گردشگری، رویدادی برای تبادل نظر و مشارکت در حوزه گردشگری تشکیل می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس با بیان اینکه در این نمایشگاه یکسری رویدادهای آموزشی نیز اجرایی می‌شود، خاطرنشان کرد: رویدادهای نمایشگاهی معمولا با همکاری بخش خصوصی اجرایی می‌شود.

محسن‌نژاد همچنین به تشریح عملکرد ۱۰ ماهه این اداره کل پرداخت و گفت: طی این بازه زمانی ٢٣ واحد گردشگری شامل ٢ هتل، ٦ اقامتگاه سنتی، اقامتگاه بومگردی و چند مجتمع گردشگری به مجموع واحدهای گردشگری فارس اضافه شده است.

او عنوان کرد: در بعد میراث فرهنگی نیز تهیه ٣٠ پرونده آثار تاریخی غیر منقول برای ثبت در فهرست ملی، ١١ آثار تاریخی منقول، تهیه ١٥ پرونده آثار معنوی، تهیه ۸ پرونده آثار طبیعی، ٣ اثر تعیین حریم، حفاظت و مرمت اشیای تاریخی و فرهنگی ٥٠٠ شی تاریخی و ساماندهی ٢٢٥٠ اشیاء فرهنگی در دستور کار قرار گرفت.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس عنوان کرد: تلاش شده تا از ظرفیت بخش‌های خصوصی برای ایجاد موزه استفتده کنیم که تاکنون دو مورد راه اندازی شده است.همچنین مقرر شده بود که فاز یک باغ موزه مشاهیر تا پایان امسال به بهره برداری برسد اما به دلیل بحث تملک، احتمالا با تاخیر زمانی مواجه شویم.

محسن‌نژاد همچنین از هماهنگی برای پذیرایی از مسافران نوروز ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: نوروز ١٤٠١ موفق ترین و شاخص ترین استان کشور به دلیل رویکرد و هماهنگی که در استان وجود داشت، بودیم.تلاشمان این بود تا تمرکز را از شیراز به سایر شهرستان‌ها ببریم.اطلاع رسانی‌ها سبب شد تا توزیع سفر انجام شود.

ابراهیم بختیاری، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس نیز در این نشست از آمادگی این معاونت برای برای آموزش صنعت گردشگری ویژه خبرنگاران حوزه گردشگری خبر داد.

او همچنین عنوان کرد: طبیعی است که به دلیل تاخیر در برگزاری نمایشگاه گردشگری پارس و نزدیک شدن به نمایشگاه بعدی در تهران به دلیل اتفاقات اخیر از استقبال خوبی مواجه نشویم اما در عین حال تمام تلاشمان این است که نسبت به سایر نمایشگاه‌های برگزار شده، خروجی بهتری داشته باشیم.

بختیاری با بیان اینکه بخش خصوصی در این نمایشگاه خیلی قوی پای کار نیامده است، گفت: متاسفانه شرایط گردشگری خوب نیست اما تلاش می‌کنیم که این نمایشگاه در شیراز به مراتب از نمایشگاههای دیگر بهتر برگزار شود.

او؛ از ایجاد کمپینگ گردشگری در این نمایشگاه به عنوان یکی از جاذبه‌های جدید خبر داد و در خصوص چرایی حضور کم رنگ هتل‌های شیراز در نمایشگاه متبوع هم گفت: طبیعی است هتلی که ١٠ درصد ضریب اشغال دارد، تمایل چندانی برای حضور در نمایشگاه نداشته باشد.

بهزاد احمدی، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس هم در ادامه این نشست تاکید کرد که در سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی به هیچ وجه کالای فروشی نمایشگاهی نداریم بلکه همه تولیدی است و همه شرکت کنندگان دارای درجه یک هنر یا نشان ملی هستند.

او خاطرنشان کرد: در نمایشگاه اجازه نمی‌دهیم کالایی جز ساخت داخل وارد شود.

احمدی عنوان کرد: ۴۰۰ فروشگاه صنایع دستی در سطح استان داریم  که از ١١١ مورد آن بازدید شده و به ۵۴ فروشگاه هم اخطاریه داده شده است.

به گزارش ایسنا، دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری، هتلداری و تجهیزات وابسته سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی از ۲۰ تا ۲۳ دیماه در محل نمایشگاه‌های دائمی فارس برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۹ دی ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401101912399
  • خبرنگار :