«محمدتقی قاسمی» از فرماندهان دوران دفاع مقدس و جانشین اسبق سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام، در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در آن زمان در سال ۱۳۵۹، عراق در اوج برتری و قدرت بود و برتری زرهی، هوایی و آتش داشت پس اولین عملیاتی بود که علیرغم قدرت، هیمنه دشمن در میمک شکسته شد و سند این حرفها کتابیاست با عنوان «ویران دروازه شرقی» که ارتشبد «وفیق سامرایی» مسئول اطلاعات نظامی عراق نوشته و اذعان میکند که اولین اعدام فرمانده نظامیان عراق از میمک شروع شد.
وی با بیان اینکه تثبیت میمک ۳۰ شبانهروز طول کشید و نیروهای مردمی، سپاه و ارتش ۳۰ شبانهروز جنگیدند تا میمک را تثبیت کنند و اولین گلوله شیمیایی دشمن که صدام به کار برد در ۲۱ دیماه ۵۹ در این منطقه بود، گفت: در این عملیات باران بهشدت میآمد و آفند و عملیات در باران برای نیروهای آفندی سخت بود و بعداً فهمیدیم خداوند با این باران بزرگترین کمک به ما کرد چون ما نه آموزش مقابله با شیمیایی دیده بودیم و نه وسایل مقابله با مواد شیمیایی داشتیم و خداوند با بارندگی به کمک ما آمد.
قاسمی درباره نقش ایلات و عشایر در این عملیات تصریح کرد: بیش از ۲ گردان از نیروهای عملیاتی خطشکن از ایل دلاور «خزل» بودند که در شکستن خطوط و شیرازهی دفاعی دشمن نقش اساسی داشتند. ایلات دیگری مانند بولی، ارکوازی، ملکشاهی، شوهان، دهبالایی و میشخاص و بهطورکلی ایلات دهلران گرفته تا ایوان و چرداول در تثبیت ۳۰ شبانهروزی عملیات میمک یعنی دفع پاتکهای دشمن نقشآفرینی کردهاند.
وی تصریح کرد: در این عملیات ۱۴۶ نفر از نیروهای دشمن اسیر و بیش از ۲ هزار نفر از نیروهای دشمن کشته و زخمی و نزدیک به ۴۶ تانک دشمن منهدم و ۲۱ دستگاه تانک و هزاران سلاح و خودروهای زیادی از دشمن به غنیمت گرفته شد و نهایتاً فرماندهان عراقی که بعد از ۳۰ شبانهروز نبرد که نتوانستند میمک را دوباره از رزمندگان دلاور ایلام بازپسگیری کنند به دستور صدام اعدام میشوند که یکی از فرماندهان این محور «محمدجواد الخفادی» است.
قاسمی با بیان اینکه عملیات ۱۹ دی ۵۹ نبرد میمک از عاشوراییترین عملیاتهایی است که در آن مقطع تاریخی انجام شد و باعث سربلندی و پیروزی نیروهای ما شد و هیمنه دشمن را شکست، ادامه داد: نبرد تنبهتن نیروهای خودی با کماندوهای زبدهی آموزشدیدهی دشمن در میمک اتفاق افتاد و نیروی بسیج عشایر آموزش ندیدهی ما نیروی کماندوی دشمن را منهدم کرد و در طول دفاع مقدس عراق چند نبرد را باهدف گرفتن میمک انجام داد که موفق نشد و اگر میمک در اختیار دشمن قرار میگرفت ما نمیتوانستیم در ایلام زندگی کنیم.
وی تصریح کرد: جنگ با زره و ابزار شوخی نیست و کسی تصور نمیکند با دستخالی در مقابل تانک بایستد اما این موضوع در میمک اتفاق افتاد و پیروزی خون بر شمشیر که استراتژی عاشورای حسینی است در میمک اتفاق افتاد، معنویت، عرفان، عشق، عاشورا بر زرهی و مکانیزه واقعاً پیروز شد و ما شاهد این مهم بودیم و اشعار حماسی«ولیمحمد امیدی» به خوبی این عملیات را توصیف کرده است.
قاسمی ادامه داد: هرچند ارتش، سپاه و هوانیروز در این عملیات حضور داشتند، اما اگر نیروی پیادهی ما که قسمت اعظم آن را بسیج عشایر تشکیل میداد نبود نمیتوانستیم میمک را نجات دهیم.
انتهای پیام