توانایی ساخت منظومه ماهواره‌های سنجشی در پارک آذربایجان غربی

محققان یکی از واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری آذربایجان غربی منظومه ماهواره‌ای سنجشی را مشتمل بر ۵ ماهواره به تولید رساندند.

محمدحسین ذوالفقار، مدیرعامل یک شرکت فناور در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به طراحی و ساخت ماهواره "اروم‌ست" در این شرکت، گفت: در سال ۸۶ در حوزه صنعت فضایی وارد شدیم و اولین ورود ما به این حوزه در زمینه کاوشگر فضایی پیشگام حامل موجود زنده به فضا بود که این طرح به طور موفق اجرایی شد و در سال ۸۹ تست‌های اولیه آن اجرایی و در سال ۹۰ پرتاب شد و این طرح به ثبت نهایی در مجموعه ما به عنوان یک طرح نهایی، رسید.

وی با بیان اینکه بعد از آن موضوع طراحی و ساخت ماهواره‌های کوچک با عنوان "ماهواره‌های کیوب‌ست" در دنیا مطرح شد، اظهار کرد: محوریت پروژه‌های کیوب ست بر روی  دو موضوع بود که یکی از آنها ماهواره‌های "باند کوتاه" است تا بتوانند ماهواره‌ها را در مدار لئو قرار دهند.

وی کاربرد ماهواره‌های باند کوتاه را در حوزه‌های ناوبری و اینترنت اشیاء ذکر کرد و ادامه داد: با افزایش تعداد این ماهواره‌ها، اینترنت ماهواره‌ای ایجاد شد. این کاری است که ایلان ماسک به دنبال آن است و نکته کلیدی این طرح‌ها، آرایه‌سازی آنتن‌ها است، به این معنی که در صفحه‌ای چندین آنتن نصب شود تا با چند ماهواره ارتباط داشته باشند و با افزایش تعداد ماهواره در مدار پایین، جبران خدمات ماهواره‌های مدار ژئو در مدار ۳۶۰۰ کیلومتری صورت گیرد.

ذوالفقاری با بیان اینکه ما در این شرکت از سال ۹۴ در این زمینه تحقیقات خود را آغاز کردیم، یادآور شد: در این پروژه طراحی و ساخت ماهواره کوچک در ابعاد ۱۰*۱۰* ۳۰ سانتی‌متری را در دستور کار قرار دادیم.

مجری طرح، ساخت ماهواره‌های کوچک سنجشی را گام دیگر تحقیقات این شرکت ذکر کرد و گفت: مزیت ماهواره‌های کوچک سنجشی، کسب سود زیاد در کوتاه مدت است. در آن زمان بازار منظومه ماهواره‌های کوچک در حال شکل‌گیری بود و این ریسک برای ما بود که با سرمایه اندک در این زمینه گام برداریم و از این رو ما تحقیقات خود را بر روی طراحی ماهواره‌های کوچک سنجشی آغاز کردیم تا بتوانیم با فروش تصاویر ماهواره‌ای، سایر طرح‌ها را اجرایی کنیم.

مدیرعامل این شرکت فناور، با بیان اینکه در این طرح، ساخت منظومه ماهواره‌ای شامل ۵ عدد ماهواره باند باریک را آغاز کردیم، اظهار کرد: قرار است این منظومه ماهواره‌ای به ۳۰۰ ماهواره ارتقاء یابد.

به گفته وی این ماهواره‌ها ۳U، ۶U ، ۱۲U و ۱۶U تعریف شده بود، گفت: ما ۳U و ۶U را کاندیدای شکل‌گیری منظومه ماهواره‌ای این شرکت تعریف کردیم و در این زمینه مطالعاتی اجرایی و در نهایت این منظومه ماهواره‌ای ساخته و در سال ۹۹ رونمایی شد.

وی ادامه داد: قرار بود از این طرح حمایت شود، ولی تاکنون هیچ حمایتی دریافت نشده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۹ دی ۱۴۰۱ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401101912123
  • خبرنگار : 30057