به گزارش ایسنا، دکتر مسعود حبیبی در نشست خبری نهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت که در محل پژوهشکده فناوریهای زخم و ترمیم بافت (یارا) برگزار شد، با بیان اینکه علت ۷۰ درصد از مرگومیرها، بیماریهای غیر واگیر مثل بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، چاقی، کمتحرکی و سرطانها و ... است، گفت: یکی از عوارض مشترک این بیماریها زخمهای مزمن است. زخمهای مزمن به تنهایی برابر شایعترین سرطان زنان (سرطان پستان) و شایعترین سرطان مردان (سرطان پروستات) و لنفومها، مرگ و میر پنج ساله دارد. به همین دلیل این عارضه اهمیت بسیار زیادی دارد.
رییس کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت به آمار بالای ابتلا به دیابت در کشور اشاره کرد و گفت: دیابت نیز یک بیماری فراگیر است و طبق آمار مرکز بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت، ۵.۵ میلیون نفر در کشور ما مبتلا به دیابت هستند و ۱۵ درصد از این بیماران دچار زخم پای دیابتی میشوند.
وی در خصوص بار ناشی از این بیماری گفت: هزینه درمان یک زخم پای دیابتی ساده ۲ هزار دلار در سال است. اگر این زخم پیشرفت کند و به استخوان برسد، این هزینه به ۴ هزار دلار افزایش مییابد و در صورتی که درمان نشود و به قطع پا بینجامد، هزینه آن به ۱۵ هزار دلار میرسد.
دکتر حبیبی یکی از مهمترین کارهایی که باید در این خصوص انجام شود را پیشگیری عنوان کرد و گفت: باید از ابتلای فرد مبتلا به دیابت از زخم پای دیابتی جلوگیری کرد. همچنین پیشگیری انجام داد تا افراد دچار چاقی و بیتحرکی دچار زخم بستر نشوند. به همین دلیل به آموزش همگانی و افزایش سواد سلامت در جامعه نیاز داریم.
وی با بیان اینکه در پژوهشکده زخم و ترمیم بافت جهاد دانشگاهی، پژوهشهای مختلفی در این زمینه انجام شده است، افزود: با توجه به اینکه بیماریهای غیر واگیر، علاوه بر مسائل ژنتیکی؛ به علت سبک زندگی ناسالم ایجاد میشود، در پژوهشکده زخم و ترمیم بافت، گروه سبک زندگی سالم وجود دارد. اقدامات ارزشمندی در این گروه در حال انجام است و در ماههای آینده کنگره سبک زندگی برگزار میشود که بر افزایش سواد سلامت تمرکز دارد.
رییس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران به پژوهشها در خصوص درمانهای نوین زخمها اشاره کرد و گفت: نتایج این پژوهشها را در قالب دورههای آموزشی برای پزشکان و پرستاران ارائه میکنیم تا این متخصصان برای مدیریت این بیماری توانمند شوند. تا کنون ۱۶۰۰ نفر از پزشکان در رشتههای مختلف و پرستاران در این دورهها شرکت کردهاند و از این طریق شبکهای برای درمان زخمهای مزمن در کشور ایجاد شده است.
دکتر حبیبی در خصوص برگزاری نهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت گفت: نتایج تمامی پژوهشهایی که در یک سال گذشته توسط پژوهشگران ما در این پژوهشکده و در دیگر مراکز سراسر کشور انجام شدهاند، در این کنگره ارائه میشود و امیدواریم این کنگره شرایطی را برای ارتقای توانمندیهای کادر درمان و پژوهشگران ایجاد کند.
نهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت از تاریخ 21 تا 23 دیماه (11 تا 13 ژانویه 2023) در تالار ابوریحان بیرونی مرکز همایشهای بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
انتهای پیام