به گزارش ایسنا، بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت در بازار نیویورک با ۱۰ سنت معادل ۰.۱ درصد افزایش، در ۷۳ دلار و ۷۷ سنت در هر بشکه بسته شد در حالی که ابتدای معاملات تا مرز ۷۵ دلار و ۴۵ سنت پیشروی کرده بود.
شاخص نفت آمریکا برای کل هفته، هشت درصد کاهش ثبت کرد که بزرگترین کاهش هفتگی از هفته منتهی به دوم دسامبر بود. این کاهش هفتگی پس از ریزش ۱۰ درصدی شاخص وست تگزاس اینترمدیت در روزهای سه شنبه و چهارشنبه روی داد که بدترین رکورد معاملات دو روز نخست سال برای این شاخص از سال ۱۹۹۱ بود.
بهای معاملات نفت برنت در بازار لندن، با ۱۲ سنت معادل ۰.۲ درصد کاهش، در ۷۸ دلار و ۵۷ سنت در هر بشکه بسته شد. نفت برنت روز جمعه تا مرز ۸۰ دلار و ۵۶ سنت صعود کرده بود. بهای معاملات نفت برنت برای کل هفته، ۹ درصد کاهش یافت.
ریزش شاخصهای نفت در دو روز نخست سال ۲۰۲۳، در پی هشدارهای جدید درباره رکود اقتصاد جهانی و نگرانی از تکرار بحران سه سال پیش ویروس کرونا در چین، روی داد.
روند افزایشی که نفت در ابتدای معاملات روز جمعه داشت، تحت تاثیر رشد ملایم مشاغل در آمریکا و پایین رفتن انتظارات برای افزایش بیشتر نرخ بهره توسط فدرال رزرو، روی داد.
گزارش وزارت کار آمریکا نشان داد اقتصاد این کشور ماه میلادی گذشته، ۲۲۳ هزار شغل جدید ایجاد کرده است که حدود ۴۰ هزار شغل کمتر از نوامبر و پایینترین آمار اشتغال از دسامبر سال ۲۰۲۱ بود. همچنین رشد اشتغال در دسامبر، بسیار پایینتر از پیش بینی اقتصاددانان از اضافه شدن ۲۰۲ هزار شغل جدید بود.
اما فعالان بازار همچنان پیش بینی می کنند بانک مرکزی آمریکا پس از چهار دور افزایش ۷۵ واحدی و یک دور افزایش ۵۰ واحدی، نرخ بهره را ۲۵ واحد افزایش خواهد داد.
روند قیمت نفت در هفته جاری به وضعیت تورم بستگی خواهد داشت. بازارها منتظر انتشار شاخص قیمت مصرف کننده آمریکا برای دسامبر هستند. این شاخص پس از این که در ژوئن به ۹.۱ درصد صعود کرد که بالاترین رکورد در چهار دهه گذشته بود، در نوامبر به ۷.۱ درصد رسید. کاهش تورم، پس از افزایش بی وقفه نرخ بهره توسط فدرال رزرو روی داد که در فاصله مارس تا دسامبر، ۴۲۵ واحد به نرخ بهره اضافه کرد. پیش از آن، نرخ بهره آمریکا در واکنش به شیوع جهانی کووید، نزدیک به صفر و تنها ۲۵ واحد بود.
با وجود سیاست پولی انقباضی، تورم سه برابر بالاتر از سقف دو درصد بانک مرکزی آمریکا مانده است. علاوه بر شاخص قیمت مصرف کننده آمریکا، نگرانی بزرگ دیگر برای بازارهای نفت، پیشرفت چین در خصوص کنترل همهگیری کووید است.
به گفته ادوارد مویا، تحلیلگر شرکت OANDA، موضوع اصلی مورد توجه معاملهگران انرژی، تلاش چین برای کنترل موج اخیر شیوع بیماری کووید است. از آنجا که سعودیها، قیمت فروش نفت را کاهش داده اند، می توان مشاهده کرد که تقاضا به دلیل وخامت بیشتر وضعیت کووید در چین، ضعیف شده است.
بر اساس گزارش اینوستینگ، شرکت آرامکوی سعودی هفته گذشته، برای رقابت با نفت ارزان روسیه، قیمت فروش نفت عرب لایت به آسیا را به پایینترین میزان از نوامبر سال ۲۰۲۱ رساند.
انتهای پیام