با اشاره به تغییر در کادرفنی تیم ملی مطرح کرد

پیشکسوت تیراندازی: تیم‌های ملی به مربی خارجی نیاز ندارند

پیشکسوت و عضو کمیته فنی و داوری فدراسیون تیراندازی گفت: اگر مدیریت درست باشد حضور دو مربی در تیم ملی تپانچه لطمه‌ای نخواهد زد.

حسن ذوالفقاری در گفت و گو با ایسنا، در مورد تغییر و تحولات مربیان تیم‌های ملی تفنگ و تپانچه اظهار کرد: مدت طولانی بعد از مسابقات المپیک توکیو رکورد تیراندازان در یک سطح ثابتی مانده بود. این‌ نشان‌دهنده سازگاری ورزشکاران نسبت به تمرینات است. وقتی مربی ثابت است، نحوه و روش‌های تمرین هم تغییرات زیادی ندارد و روند ثابت خواهد ماند. به همین دلیل تیراندازان نیاز به یک جهش و یا تغییر دارند تا بتوانند وضعیت جدیدی را تجربه کنند. با توجه به اینکه خود ورزشکاران هم تمایل داشتند مربی شخصی داشته باشند و یا تغییری در کادر مربیگری صورت بگیرد این تغییرات رخ داد. اگر مدیریت درست باشد حضور دو مربی در تیم ملی تپانچه لطمه‌ای نخواهد زد. در خیلی از کشورها تیراندازان حتی مربی شخصی دارند.

عضو کمیته فنی فدراسیون در ادامه گفت: تنها مشکلی که ایجاد می شود تعدد نفرات موقع اعزام است. به جای کمک مربی باید دو مربی اصلی اعزام شوند که فکر نمی‌کنم لطمه زیادی بزند. حتی تغییراتی که به وجود آمده باعث تازگی و تنوع در تمرینات تیم ملی خواهد شد. باید صبر کنیم و ببینیم چه خواهد شد. در حال حاضر در رکوردگیری 10 روز اخیر، تیراندازان نشان دادند که این تغییرات آسیبی نزده و رکوردها روبه رشد هم بوده است. در این شرایط تیراندازان توانسته‌اند به وضعیت ایده‌آلی برگردند و رکوردهای 588 و 587 در تمرینات بارها تکرار شده است. این نشان می‌دهد ورزشکاران خود را با شرایط جدید تطبیق داده‌اند. البته ممکن است در طول زمان دوباره دچار شوند که باید مربیان مراقب باشند.

مربی اسبق تیم ملی تیراندازی گفت: به هر حال اگر شرایط تمرینی، رقبا، مربی و .. یکسان باشد تغییرات آنچنانی رخ نمی‌دهد اما تنوع کمک خواهد کرد تا شرایط بهتر شود. هر دو مربی تیم ملی تپانچه هم قوی هستند و کار می‌کنند. فکر نمی‌کنم مشکل خاصی به وجود بیاید. در هدایت تیم‌ها هم که هر تیراندازی با مربی خودش وارد خط می‌شود. تیراندازی ورزشی انفرادی است هرچند که ماده تیمی هم دارد اما عملکرد افراد جداگانه محاسبه می‌شود. نیاز به تاکتیک تیمی مثل سایر رشته‌ها نیست. جعفرزاده هم از تیراندازان قدیمی و خوب است. زمانی که من مربی تیم ملی بودم جزو تیراندازان ملی خوب هم در تپانچه بادی و هم در سنترفایر بود. او انگیزه خوبی برای کار مربیگری دارد و با قدرت کار خود را آغاز کرده است.
وی در مورد مسابقات پیش‌روی تیم ملی تیراندازی گفت: تیم ملی چند مسابقه پیش رو دارد. مسابقات تدارکاتی، مسابقات واسطه‌ای و مسابقات اصلی رویدادهایی هستند که باید ملی‌پوشان از آن عبور کنند. مسابقات قهرمانی آسیا و بازی‌های آسیایی مسابقات اصلی تیم ملی هستند. همچنین در مسابقات قهرمانی جهان جاکارتا سهمیه المپیک توزیع می‌شود. چندین مسابقه هم هست که باید تیراندازان به عنوان تدارکاتی در آن شرکت کنند. البته هنوز این مسابقات در تقویم کمیته فنی تصویب نشده اما باید تصویب و تایید شود. فعلا جام جهانی اندونزی در بهمن به عنوان اولین رویداد تیم ملی اعلام شده و امیدواریم که انجام شود. مسابقات بعدی هم زودتر تایید خواهد شد.

ذوالفقاری در پاسخ به این پرسش که آیا تیم ملی به جام جهانی اندونزی اعزام می‌شود گفت: شرایط مختلف است. ممکن است روز آخر بگویند تیم اعزام نمی‌شود اما اعزام به این رویداد در برنامه مربیان هست و تیراندازان برای آن تمرین می‌کنند. در مورد شرایط ناخواسته نمی‌توان پیش بینی کرد اما فعلا این مسابقه در برنامه پیشنهادی مربیان وجود دارد.

عضو کمیته فنی فدراسیون تیراندازی در ادامه در خصوص کمبود مهمات و تجهیزات گفت: اعتقادی به کمبود مهمات ندارم. بیشترین سهمیه‌ و تلاش‌ها در ماده بادی است. از نظر ساچمه هم که مشکلی نیست و حتی آماتورها هم ساچمه خارجی در اختیار دارند. فدراسیون هم تمام امکانات را تهیه کرده است. در مورد فشنگ ممکن است برخی از مربیان اعتقاد داشته باشند که به انواع مختلف فشنگ نیاز است تا آنها یکی یکی تست شوند. فشنگ که هر روز روی سلاح عوض نمی شود. وقتی یک برند را تست می کنیم و می‌خریم یعنی برند خوبی است.

ذوالفقاری افزود: نمی‌شود که مدام بگوییم فشنگ یا مهمات نداریم خب ما در تحریم هستیم و این را قبول داریم. قطعا تحریم تاثیرگذار است. اگر هر ورزشکار بخواهد روزی 300 فشنگ استفاده کند محدودیت داریم اما روزی 100 فشنگ هم تمرین خوبی است. تعداد فشنگ مهم نیست کیفیت تمرین مهم است. در زمانی که ما به اولین دوره المپیک ارتش‌های جهان که در سال 1374 در ایتالیا برگزار شد اعزام شدیم حتی یک فشنگ هم نداشتیم. آنجا هم فشنگ مخصوص تفنگ به ما ندادند و با فشنگ تپانچه تیر زدیم اما تیرانداز ما به عنوان نفر سوم روی سکو رفت.

عضو کمیته داوران فدراسیون تاکید کرد: کیفیت تمرین خیلی مهمتر از کمیت آن است. امکانات لازم را هم فدراسیون تهیه و همه تلاشش را برای تامین تجهیزات مورد نیاز کرده است. تا جایی که می دانم تیراندازان از نظر تجهیزات مشکلی ندارند و از لحاظ مهمات هم شاید تنوعی که نیاز مربیان برای مانور دادن است را نداشته باشیم اما به هر حال با همین شرایط رستمیان در خفیف سهمیه المپیک را کسب کرد. کمبود هست اما باید مربیان با شیوه‌های مختلف تمرینی کمبودها را جبران کنند. رشته‌های بادی و خفیف خیلی به هم نزدیک هستند. وقتی شما برای بادی در خط می‌ایستید تعادل، قدرت بدنی و همه چیز را تمرین می‌دهید این را با خفیف هم انجام دهید همان تاثیر را خواهد داشت.

وی در مورد نیاز به مربی خارجی گفت: نیاز به مربی خارجی نداریم. قبل از اینکه مربی خارجی به ایران بیاید ما خودمان مربی بودیم. در آن شرایط الهه احمدی 400 و جام بزرگ 399 می زدند. بعد از اینکه مربی خارجی هم آمد نمره‌ها از این بالاتر نرفت فقط تعداد مسابقاتی که اعزام می‌شدند بیشتر شد و توانستیم سهمیه بیشتری بگیریم. زمانی هم که مربیان ایرانی در تیم ملی بودند هر چهار سال یا سه سال یک سفر یا نهایت دو سال یک بار سفر می‌رفتیم اما زمانی که مربی خارجی آمد سالی 5 سفر داشتند. در آن زمان حتی کمیته فنی را تعطیل کردند و تمام اختیارات دست مربی خارجی بود.

وی گفت: این شرایط را برای مربیان خودمان در نظر نگرفته‌اند. مربی خارجی در تپانچه داشتیم اما هیچ وقت سهمیه و مقامی کسب نشد. با مربی ایرانی بود که به سهمیه و مدال المپیک رسیدیم. مربی خارجی کاری نکرد اما با مربی ایران قهرمان شدیم. مربیان ایرانی از نظر تخصص و دانش خوب هستند اما امکانات و موقعیتی که به مربیان ایرانی می‌دهند کم است. از تمام ظرفیت مربیان استفاده نمی‌شود حتی می‌توانم بگویم مربیان قوی داریم که خارج از گود هستند. مربی خارجی هیچ گونه برتری نسبت به مربیان ایرانی ندارد.

او در پایان گفت: در رشته تفنگ هم مربیان تغییر کردند و در تپانچه هم مربیان دیگری اضافه شدند باید فرصتی بدهیم تا آنها کار خود را انجام دهند. ممکن است کمبودهایی هم باشد که کمیته فنی کمک می‌کند تا آنها مرتفع شوند به شرطی که مربیان این حمایت را بخواهند. متاسفانه کسانی که از کمیته فنی فاصله می‌گیرند انتقادها را مخالفت تلقی می‌کنند. فدراسیون هم متاسفانه گاهی توجهی به نظرات کمیته فنی ندارد. البته حالا شرایط بهتر شده است. باید همه برای حرکت رو به جلو کمک کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۷ دی ۱۴۰۱ / ۰۶:۲۷
  • دسته‌بندی: توپ و تور
  • کد خبر: 1401101409173
  • خبرنگار : 71552