به گزارش ایسنا، مهدی آکوچکیان، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در آستراخان روسیه در مراسم امضای قرارداد ساخت یک فروند کشتی توسط روسیه که به سفارش بندر ایرانی - روسی سالیانکا انجام شد، ضمن قدردانی از نگاه توسعهای گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و مسئولان بندر سالیانکا در خصوص تقویت شبکه حمل و نقل دریای خزر، اظهار کرد: طی ماههای گذشته، شاهد تلاش روزانه نهادهای ذیربط ایرانی و روس برای ارتقای سطح فعالیتهای تجاری و افزایش همکاریهای اقتصادی هستیم.
سرکنسول ایران در ادامه بر اهمیت وجود زنجیره ارزش کامل در جهان کنونی تأکید کرد و افزود: بندر سالیانکا همزمان با نگاه توسعهای به روابط میان ایران و روسیه، با خرید کشتی به این مهم پرداخته و با تکمیل چرخه حمل بندری، تأثیر مثبتی بر کاهش قیمت نهایی کالاهای صادراتی ایران و روسیه و متعاقباً افزایش سطح کیفی زندگی مردم دو کشور خواهد داشت.
سرکنسول ایران در آستاراخان از امضای قرارداد ساخت کشتی میان ایران و روسیه به عنوان گام بزرگی در راستای توسعه مناسبات تجاری و بازرگانی یاد کرد و با اشاره به قابلیتهای حمل انواع بار توسط این نوع کشتیها، ابراز امیدواری کرد با عقد قرارداد و خرید کشتیهای بیشتر نیاز کشتیرانی در خزر تأمین شود.
آکوچکیان همچنین به اجرایی شدن ارسال کالا در چارچوب کریدور شمال-جنوب توسط بندر سالیانکا اشاره و اظهار کرد: در راستای توسعه این کریدور بسیار مهم و حیاتی به تأمین کشتیهای بیشتر و تقویت زیرساختهای خدمات بندری نیاز است.
وی از آمادگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در آستراخان برای حمایت از فعالیتهای توسعهای کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران خبر داد و ابراز امیدواری کرد: با همکاری مقامات استان آستراخان کار انتقال مالکیت زمینهای اطراف بندر سالیانکا برای توسعه پسکرانه آن هر چه سریعتر انجام پذیرد.
در این مراسم محمدرضا مدرس خیابانی -نائب رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران- که بهصورت برخط در این مراسم حضور داشت با ابراز خرسندی از توسعه روابط تجاری ایران با روسیه، گفت: توسعه اینگونه فعالیتها همچون خرید کشتی میتواند در حوزههای تجاری و حمل بار میان ایران و روسیه مؤثر واقع شود.
وی با اشاره به امضای قراردادهای فی مابین مقامات کشتیسازی روسیه و بندر سالیانکا افزود: امیدوارم بر اساس مفاد این قرارداد و در موعد مقرر شناور تحویل شود و بتوان قرارداد ساخت شناورهای دیگری را نیز با سازندگان به سرانجام رساند.
مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: خوشبختانه با همت شرکت کشتیرانی دریای خزر توسعه روابط بین استانهای جنوبی روسیه از و بنادری که در منطقه آستراخان هستند صورت گرفته که امید میرود با کمک سرکنسول جمهوری اسلامی ایران، پسکرانههای بندر نیز هرچه سریعتر توسعه پیدا کند تا سرعت تخلیه و بارگیری افزایش یابد.
همچنین کامبیز جهانبانی، مدیرعامل شرکت کشتیرانی دریای خزر در این مراسم گفت: مقرر است چهار شناور دیگر هم به ناوگان کشتیرانی دریای خزر اضافه شود که البته این امر مستلزم آن است که خدمات بهتر و بیشتری به شناورهای عبوری ارائه داده شود.
به گزارش کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، بر اساس این قرارداد شناور مذکور که از نوع جنرال کارگو است باید طی ۹ ماه آینده تحویل شود. بر همین اساس شناور پس از ترک یارد کشتیسازی، همزمان قابلیت حمل حداقل ۲۰۰ دستگاه کانتینر را خواهد داشت که کمک بزرگی به حمل بار در قالب کریدور شمال-جنوب خواهد کرد.
انتهای پیام