مهدی دوستی صبح امروز (۱۴ دیماه) در همایش سرمایهگذاری شهر صنعتی شیشه هرمزگان، اظهار کرد: کشور در هفت دهه گذشته تاریخِ خود، بیشتر برروی نظامهای برنامهریزی کارکرده و بعد از جنگجهانی دوم، ایران جزو کشورهای دارای نظام برنامهریزی مدرن و پیشرفته بودهاست.
وی با بیان اینکه نظام برنامهریزی در کشور از یک مقطعی به بعد درگیر واژهی "جامع" شد، افزود: برنامهریزان کشور همواره به دنبال تدوین برنامههای جامع پنجساله هستند که میزان موفقیت آن نیز تقریبا مشخص است و زیر ۳۰ درصد بوده است.
استاندار هرمزگان با اشاره به الگوی برنامه ریزی استان گفت: توسعه شهرهای صنعتی ما در هرمزگان، بر جلوگیری از مواد خام خروجی متمرکز شده و به دنبال این هستیم با توجه به مزیت های موجود، زنجیره های ارزش را کامل کنیم و به موازات آن نیز توسعه زیرساختهای مورد نیاز را سرعت بخشیدیم.
دوستی طرح شهرهای صنعتی استان مبتنی بر ظرفیت ها دانست و عنوانکرد: مردم باید اثر پروژه ها را در کوتاه مدت حس کنند و طی دوسال آینده شهرصنعتی شیشه، پارک شویندهها ،شهر فولاد و لجستیک تحول بزرگی در حوزه پیشرفت و اشتغال ایجاد خواهند کرد.
وی با گلایه از اینکه بخش عمدهای از اعتبارات کشور در نظام برنامهریزی به جای تخصیص به پروژههای مولد به پروژههای عمرانی اختصاص مییابد، تصریحکرد: اقتصاد مانند شیمی است و ما اگر شرایط را فراهم کنیم شاهد رشد اقتصادی خواهیم بود بر همین اساس ۲۰ درصد از اعتبارات عمرانی را به عنوان کمکهای فنی اعتباری برای بهبود محیط پروژههای پیشران و کاهش سود تسهیلات به کار گرفتهایم.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، بیانکرد: در اعتبارات امسال، بودجههای پیشبرد طرحهای پیشران دیده شده و در حوزه شهرک های صنعتی شاهد رشد ۱۳ برابری اعتبارات هستیم در بخش زیرساخت ها، اولویت ما تسهیل دسترسی صنایع است.
وی ادامه داد: در توسعه معدنی کشور تا پیش از این تمرکز برروی کانیهای فلزی بوده است و کانیهای غیرفلزی خیلی مورد توجه واقع نشده است بر همین اساس مطالعات یک شهرک کانیهای غیر فلزی را در غرب استان آغاز کردهایم و هم اکنون در مرحله تخصیص زمین قرار دارد و برای فعالین این عرصه نیز حمایت ویژهای خواهیم داشت.
استاندار هرمزگان، تامین برق را در توسعه صنعتی شاخصی مهم دانست و خاطرنشان کرد: تمام تلاش خود را گذاشتهایم که بتوانیم با تامین برق پایدار و احداث نیروگاههای جدید نگرانی صنایع استان را برطرف کنیم و در بستههای سرمایهگذاری نیز پتانسیلهای دیگری ایجاد کردیم.
دوستی با انتقاد از بروز نشدن صنعتی کشور به دلیل نبود اعتبارات کافی، اظهارداشت: برای ورود فناوری نیاز است شرکت شهرکهای صنعتی کشور، تسهیلات و حمایتهای ویژهای را در این حوزه تعریف کنند ما نیز در جلسهای که روز یکشنبه با رئیس جمهور داشتیم، دستوری دادند که ضمن حمایت از تولید ماشینآلات و تجهیزات داخلی، هر جا که ضعفی وجود داشت استانداران بتوانند درخواست واردات تجهیزات را انجام دهند و توسعه صنعتی کشور معطل نشود.
انتهای پیام