سفر رئیس دستگاه اطلاعات مصر به خارطوم با توصیه‌هایی برای البرهان

همزمان با اقدامات پیاپی طرف‌های حاکم در همسایه جنوبی مصر در تشکل‌های نظامی و مدنی مختلف، به نظر می‌رسد دستگاه‌های مصر مرتبط با پرونده بحران سودان نیز برای تاثیرگذاری واقعی بر عرصه سیاسی خارطوم تلاش می‌کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت العربی الجدید، سفر روز دوشنبه عباس کامل، رئیس دستگاه اطلاعات مصر به خارطوم در چارچوب تلاش‌های جدید این کشور برای تحقق اهدافش انجام شد و عباس کامل در این سفر با عبدالفتاح برهان، رئیس شورای حاکمیتی سودان دیدار کرد.

در این دیدار احمد ابراهیم مفضل، رئیس دستگاه اطلاعات سودان نیز حضور داشت و طبق بیانیه شورای حاکمیتی سودان، عباس کامل در این دیدار پیام شفاهی درباره روابط دوجانبه، راه‌های حمایت و توسعه آنها و ارتقای همکاری‌های مشترک دو کشور در تمامی زمینه‌ها را از طرف عبدالفتاح سیسی رئیس جمهور مصر به رئیس شورای حاکمیتی انتقال داد و البرهان نیز بر اهمیت روابط سودان و مصر و لزوم تقویت و توسعه آنها در راستای منافع مشترک دو ملت تاکید کرد.

اما در این بیانیه هیچ‌گونه جزئیات دیگری از هدف این سفر ارائه نشد.

رئیس دستگاه اطلاعات مصر البرهان را به صبر توصیه کرد

 طبق اطلاعاتی که العربی الجدید به دست آورده، سفر این بار عباس کامل به سودان احتمالا دربردارنده توصیه درباره .گسترش دایره نیروهای مدنی است که البرهان می‌تواند با آنها برای تضمین برخی اهداف هماهنگی کند و چه بسا در راس آنها مقابله با بلوک مخالف البرهان و تیمش و جلوگیری از تبدیل آنها به نماینده انحصاری و یا کنترل‌کننده نیروهای احزاب مدنی قرار دارد، به ویژه که قاهره گزارش‌ها و تحلیل‌هایی را به خارطوم ارائه کرد و در آنها هشدار داده شده به یک تشکل مدنی مشخص که از تایید منطقه‌ای و بین‌المللی برخوردار است، اجازه داده نشود در صورت وجود یک طرح بین‌المللی مورد توافق برای حل بحران پیچیده سودان، نماینده مورد تایید احزاب مدنی سودان شود.

همچنین سفر عباس کامل شامل توصیه دیگری برای البرهان در ارتباط با خودداری از تسریع در تصمیم‌گیری او و احزاب نظامی حامی‌اش درباره اقدامات فوری است که می‌توانند به دلیل تمایل آنها و یا تحولات پرشتاب، منجر به عقب‌نشینی کامل و لو ظاهری از عرصه سیاسی شود چرا که این مساله‌ طبق ارزیابی‌های مصر می‌تواند سودان را به عرصه‌ای برای دخالت‌های بیشتر در بحران‌های عمیق‌تر تبدیل کرده و امکانی را برای دخالت‌های طرف‌ها و قدرت های منطقه‌ای و بین‌المللی فراهم کند که اهمیتی برای منافع مصر قائل نیستند.

سودان اهمیت بسیاری برای مصر دارد چراکه امتداد امنیت ملی مصر از جبهه جنوبی بوده و نیز مصر بر حفظ موضعگیری مشترک دو کشور در مقابله با بحران سد النهضه تاکید دارد.

مسئولان مصری پرونده سودان به حمایت و تقویت ائتلاف آزادی و تغییر- فراکسیون دموکراتیک در سودان و نیز برخی گروه‌ها و شخصیت‌های سیاسی که با منافع قاهره همسو هستند، تمایل دارند، پایتخت مصر در طول دو ماه پایانی سال گذشته میلادی شاهد نشست‌های پیاپی با این چهره‌ها جهت هماهنگی برای ایجاد یک تشکل سیاسی مدنی در سودان بود که بتواند علاوه بر حمایت از البرهان، بر مردم سودان تاثیر بگذارد و همزمان قاهره در آن نفوذ داشته باشد و بتواند نقش خود را ایفا کند.

از میان این چهره‌ها می‌توان به محمد عثمان المیرغنی، رهبر صوفی سودان و رئیس حزب اتحادیه دمکراتیک این کشور، یکی از بزرگترین احزاب سودان که در کابینه عمر البشیر، رئیس جمهور برکنار شده این کشور تا زمان سقوط آن در سال ۲۰۱۹ حضور داشت و محمد طاهر ایلا ،آخرین نخست وزیر دولت بشیر پیش از سقوط اشاره کرد.

همچنین اقداماتی برای فعال‌سازی نقش صلاح قوش، رئیس سابق دستگاه امنیتی سودان که در مصر اقامت دارد و حدود دو ماه قبل در قاهره دیدار غیرعلنی با المیرغنی داشت، انجام شدند.

سیسی بیش از یک ماه قبل حکمی را برای انتقال المیرغنی از قاهره به سودان با یک فروند هواپیمای خصوصی پس از غیبتی ۱۰ ساله صادر کرد، شبکه خبری القاهره وابسته به دستگاه اطلاعات کل مصر درباره این حکم سیسی اعلام کرد که بازگشت المیرغنی به خارطوم افق جدیدی را برای توافق سودان ایجاد می‌کند.

پیشتر یک مسئول سودانی در قاهره به العربی الجدید گفته بود، اقداماتی برای یک سازش منطقه‌ای احتمالی با هدف بازگرداندن جمعی از چهره‌های حزب کنگره ملی از طریق ائتلافی میان ارتش و مجموعه‌ای از احزاب مدنی دیگر در دست انجام هستند، به ویژه از میان کسانی از سران و چهره‌های سرشناس حزب کنگره ملی که از محبوبیت مردمی برخوردارند همانند محمد طاهر ایلا که در زمان مسؤولیتش در استان دریای سرخ و منطقه الجزیره پیش از انتصاب به عنوان نخست وزیر دولت البشیر محبوبیت مردمی گسترده‌ای را کسب کرد.

سد النهضه یکی از موضوعات سفر عباس کامل به سودان

یک دیپلمات سودانی در قاهره درباره سفر عباس کامل به خارطوم به العربی الجدید گفت، این سفر شامل گفتگو درباره اقداماتی بود که مصر جهت اعمال فشار بر اتیوپی برای بازگشت به میز مذاکرات درباره مسئله سد النهضه انجام داد، به ویژه که اتیوپی آغاز مرحله چهارم آبگیری سد را بدون توجه به شکایت‌های مکرر مصر در خصوص پیامدهای خطرناک که این اقدامات بر ذخایر آبی‌اش اعلام کرد.

این منبع افزود، مصر تلاش می‌کند یک موضعگیری مشترک و ثابت با سودان را ایجاد کند تا تضمین شود نقضی از سوی اتیوپی صورت نمی‌گیرد که این هماهنگی را به خطر بیندازد و موجب تضعیف بیشتر موضعگیری دو کشور مصر و سودان در مقابله با لجبازی‌های اتیوپی شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۴ دی ۱۴۰۱ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401101409096
  • خبرنگار : 71496

برچسب‌ها