این کشتارگاه پس از چند بار تذکر در سالهای گذشته به دلیل رعایت نشدن بهداشت پلمب شده و پس از ورود نهادهای مسئول با شرایط گوناگون فک پلمب شده است.
یک قصاب درباره آخرین وضعیت کشتارگاه دام مشترک اردستان به ایسنا، گفت: در حال حاضر حیوانهای زبان بسته با بدترین شکل ممکن در این کشتارگاه ذبح میشوند و سپس برای توزیع به شهرهای اردستان و زواره منتقل میشوند که این مهم میتواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها را افزایش دهد.
کشتارگاه دام مشترک اردستان مدیریت مشخصی ندارد
رئیس دامپزشکی شهرستان اردستان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: قدمت کشتارگاه دام مشترک اردستان و زواره برای حدود دهه ۷۰ است و طبق قانون احداث، راهاندازی، نگهداری و تعمیر و تجهیز کشتارگاههای دام بر عهده شهرداریها است.
سعید راعی با بیان اینکه مهمترین کمبودی که در کشتارگاه دام مشترک احساس میشود، نبود یک متولی برای رسیدگی به مشکلات و پاسخگویی است، گفت: در حال حاضر اگر هر مشکلی در کشتارگاه وجود داشته باشد نمیدانیم به کدام مسئول مراجعه کنیم.
وی تصریح کرد: کشتارگاه دام مشترک اردستان و زواره یک کشتارگاه دام سنتی است که متأسفانه مدیریت مشخصی ندارد. البته وضعیت کشتارگاه بهتر از قبل شده، ولی با توجه به عدم مدیریتی که در آن به شدت احساس میشود، به زودی وضعیت آن بحرانی میشود.
رئیس دامپزشکی شهرستان اردستان خاطرنشان کرد: وضعیت آلودگی زیست محیطی در کشتارگاه دام مشترک اردستان و زواره یک خطر است که باید برای جلوگیری و بهسازی این موضوع فکر اساسی شود.
راعی با بیان اینکه در ۹ ماهه امسال حدود ۳۵۸۷ رأس گوسفند و بُز در کشتارگاه دام مشترک اردستان و زواره ذبح شده است، گفت: همچنین در این مدت تعداد ۲۵۵ رأس گاو و ۱۱۴ نفر شتر ذبح شده است.
احتمال ذبح دام مُرده در مهاباد وجود دارد
وی در خصوص وضعیت کشتارگاه شهر مهاباد گفت: کشتارگاه مهاباد یک اتاق کشتار محسوب میشود که بر خلاف سیاستهای سازمان دامپزشکی است. وضعیت کنونی کشتارگاه دام مهاباد به هیچ عنوان قابلیت بهرهبرداری ندارد و بسیاری از تجهیزات مورد نیاز را ندارد.
رئیس دامپزشکی شهرستان اردستان با بیان اینکه اکنون کشتارهایی که در شهر مهاباد انجام میشود غیرمجاز و به نوعی تهدید علیه بهداشت عمومی است، گفت: شبکه دامپزشکی نظارتی بر کشتار دام در این شهر ندارد و ممکن است گوشتهای وارد شده به بازار به انواع بیماریها مبتلا و یا حتی ذبح دامهای مُرده، حرام گوشت و مکروه وجود دارد.
راعی ورود و همراهی مسئولان شهرستان برای رسیدگی به وضعیت کشتارگاههای اردستان و مهاباد را الزامی دانست و گفت: شبکه دامپزشکی در حد توان و با حداکثر نیروهای خود نظارت خود بر روند کشتار و سلامت لاشههای کشتار شده را بهصورت مستمر و برخورد با تخلفات را انجام میدهد، ولی برای اینکه بتوانیم وضعیت کنونی کشتارگاهها را تغییر دهیم نیازمند کمک دیگر مسئولان هستیم.
انتهای پیام