به گزارش ایسنا، علی اصغر عنابستانی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز چهارشنبه (۱۴دی ماه) مجلس شورای اسلامی خطاب به دولتمردان و ملت ایران بیان کرد: این روزها ضرورت تغییر در حکمرانی و حرکت به سمت حکمرانی مطلوب بیش از گذشته احساس می شود. پیش از هر چیز برای طراحی یک دوره درخشان دیگر در گام دوم انقلاب باید به پرسش های مختلف و مهمی پاسخ داد.
وی در ادامه تصریح کرد: چگونه می توان مردم را به جمهوریت و اسلامیت نظام برخوردار کرد به نحوی که نسبت به دولت حس مالکیت داشته و آن را از خود بدانند. چگونه می توان دولت را بیش از پیش پاسخگو کرد، چگونه می توان با هزینه کمتر، کار بیشتری انجام داد و بودجه را برای سرمایه گذاری مصرف کرد.
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی افزود: چگونه می توان از بروز مشکل جلوگیری کرد و از درمان هایی که از خود درد بدتر است برحذر بود. چگونه می توان نظارت را کنترل کرد بدون اینکه دست مدیران را برای کار بست؟ چگونه می توان انحصار دولت را شکست و آن را رقابتی کرد، چگونه می توان بودجه را به جای ورودی به خروجی داد و مدیران را برای دریافت اعتبار، مامور به نتیجه کرد؟، همچنین چگونه سررشته کار را به دست مردم داده و عنان بودجه و منابع ملی را در اختیار آنها قرار دهیم. چگونه می توان قدرت تصمیم گیری را از میدان پاستور به روستاها برد تا آنها که با مشکلات در تماس هستند، خودشان برای حل مشکل تصمیم گیری کنند.
عنابستانی در ادامه به ارائه راه حل هایی برای این موضوعات پرداخت و اظهار کرد: کار دولت سیاستگذاری و تصمیم گیری است و باید از پارو زدن دست کشید و برای هدایت کشور، دست از سکان برنداشت. امور حاکمیتی را باید از تصدی گری های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جدا کرد و اجرای آن را به مردم در بخش خصوصی واگذار کرد.
وی با بیان اینکه باید کوچک سازی دولت را جدی گرفت، یادآور شد: بر اساس کار کارشناسی می گویم، تمام وجود بسیاری از وزارتخانه ها و سازمان ها زاید است و به راحتی می توان آنها را از بدنه بروکراسی کشور حذف کرد و فقط باید نگاهمان را تغییر دهیم و شجاعت تصمیمات بزرگ را به سیستم تزریق کنیم تا کشور نجات پیدا کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نظام بوجه ریزی ما ردیف محور است، گفت: همه به دنبال دریافت بودجه بیشتر هستند و صرفه جویی یعنی از دست دادن آن ردیف بودجه در سال بعد. مسابقه ای برای مدیران وجود دارد که هر چقدر بودجه بیشتری در حوزه فرمانروایی خود داشته باشند و خرج کنند، مدیر موفق تری قلمداد می شوند، اما با این رویه نمی توان هزینه ها را کاهش داد و باید در برنامه هفتم این رویه را اصلاح و مدیران مامور به نتیجه قابل سنجش با حداقل هزینه شوند و نه مکلف به هزینه کردن.
عنابستانی با بیان اینکه لایحه مدیریت دارایی های فیزیکی باید در دولت تنظیم شود، اظهار کرد: این موضوع سطح بهره وری از املاک و دارایی های دولت را افزایش می دهد و نیاز به اعتبارات جاری به قدر قابل ملاحظه ای کاهش می یابد.
وی در ادامه عنوان کرد: فساد در دولت به شکل یک بسته مجزا نیست که بتوان به راحتی آن را جدا کرد. اسراف و فساد در تار و پود بروکراسی های ما جا خوش کرده و فساد در شیوه انجام کار پنهان شده و باید موقعیت های تعارض منافع را بسته، فرایندها را اصلاح کرده و همه را شفاف در معرض مردم قرار دهیم که آن وقت فساد جایی برای ماندن ندارد.
نماینده مردم سبزوار با تاکید بر اینکه باید محل قدرت تصمیم گیری را از مرکز به خط مقدم مشکلات برد، بیان کرد: باید سرزمینی بسازیم که جاذبه زمین برعکس باشد. آب از پایین فوران کرده و از طریق تفویض اختیارات به توانمندسازی حکمرانی های محلی و کارکنان سازمان های مربوطه پرداخت.
عنابستانی همچنین تاکید کرد: باید فرهنگ نوآوری و ابتکار در دولت زنده شده و به جای پارو زدن به سکانداری متکی به خرد جمعی پرداخت و دولت خود را از کارهای اجرایی دور کند. اینها تنها بخشی از کارهایی است که در تغییر نوع حکمرانی باید انجام شود تا مردم که پایبند انقلاب هستند مجددا به حاکمیت ما نزدیک شوند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: مردم در صف های نان معذب شده اند، چرا طرح مربوطه را کامل نمی کنید تا هم فساد از نان مردم جدا شود و هم مردم از صف نان. آقای وزیر صمت، قبلا بورس جدا خون مردم را در شیشه می کرد و خودروساز جدا، اما اکنون هر دو دست به دست هم داده اند.
وی در پایان خطاب به رئیس مجلس گفت: استیضاح وزیر بهداشت باید به سرعت اعلام وصول شود. آقای وزیر کشاورزی، الگوی کشت باید اصلاح شود.
انتهای پیام