به گزارش ایسنا به نقل از هایپر صنعت فامکو، در واقع وظیفه برج خنککننده یا کولینگ تاور را میتوان تأمین آب سرد مصرفی و همچنین حفاظت از انواع دستگاهها و ماشین آلات صنعتی دانست. برج خنککننده با ثابت نگه داشتن دمای دستگاه در حین کار میتواند عمر مفید دستگاه را افزایش داده و باعث بالا رفتن راندمان کاری آن شود. برای خرید برج خنککننده نیاز به محاسبه ظرفیت برودتی، راندمان و آب جبرانی میباشد که باید توسط متخصصین این حوزه انجام گیرد. برای این منظور میتوانید به کارشناسان مجرب هایپر صنعت فامکو مراجعه کرده و پس از دریافت اطلاعات لازم، برج خنککننده متناسب با نیاز خود را خریداری نمایید.
انواع برج خنککننده
برج خنککننده از نظر سیکل کاری به دو نوع مدار باز و مدار بسته تقسیم میشود، اما بهطور کلی میتوان برجهای خنککننده را به صورت برج خنککننده بارانی، برج خنککننده آبگردان و برج خنککننده هیبریدی تقسیمبندی کرد که در ادامه به بررسی آنها پرداختهایم.
- برج خنککننده بارانی
این برج در دسته برجهای خنک کننده مدار باز میباشد که با تبخیر درصد کمی از آب، باعث خنک شدن آب باقی مانده میشود. به همین دلیل برای جبران آب تبخیری باید درصدی آب، تحت عنوان آب جبرانی به آب در حال جریان اضافه شود که به همین منظور این نوع برج خنککننده در مناطقی نصب میشود که در تأمین این میزان آب جبرانی مشکلی نداشته باشند. شایان ذکر است به دلیل اینکه رطوبت باعث کاهش شدید راندمان برج خنککننده بارانی میشود استفاده از این برج در مناطق شرجی که دارای هوای مرطوب هستند، توصیه نمیگردد. اما به طور کلی در سایر مناطق برجهای مدار باز راندمان بالاتری به نسبت مداربسته دارند و از قیمت کمتری نیز برخوردار میباشند.
- برج خنککننده آبگردان
برج خنککننده آبگردان از نظر جریان هوا به صورت جریان طبیعی، جریان مکانیکی و جریان اجباری تقسیمبندی میشود.
- برج خنککننده آبگردان با جریان طبیعی
برج خنککننده آبگردان جریان طبیعی از نظر اقتصادی مقرون بهصرفه بوده و بدون هیچ قطعه اضافی آب را به جریان میاندازد و هوا نیز به صورت طبیعی وارد این نوع خنککن میشود، اما این برج خنککننده در مقابل تغییرات محیطی به شدت آسیبپذیر است.
- برج خنککننده آبگردان با جریان مکانیکی
این برج خنککننده با جریان مکانیکی میتواند در حالت پایدار و بدون تأثیرپذیری از محیط به کار خود ادامه دهد. برج خنککننده آبگردان جریان مکانیکی با استفاده از یک یا چند پروانه، جریان آب را به گردش در میآورد و عمل خنکسازی را انجام میدهد. برج خنککننده آبگردان مکانیکی به نسبت برج خنککننده آبگردان با جریان طبیعی دارای سازه کوچکتری است.
- برج خنککننده آبگردان با جریان اجباری
این برج مانند برج خنککننده جریان مکانیکی میباشد با این تفاوت که پروانهها در قسمت ورودی هوا قرار میگیرد که این کار باعث تضعیف گردش هوای مجدد میشود. این تضعیف گردش به دلیل سرعت زیاد هوا در زمان ورود و سرعت کم آن به هنگام خروج میباشد.
- برج خنککننده هیبریدی
برج خنککننده هیبریدی با استفاده از ترکیب روش کاری برجهای خنککننده مدار باز و مدار بسته کار خنکسازی را انجام میدهد.
کاربرد برج خنککننده
برجهای خنککننده در مکانهای مختلف استفاده میشوند که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است.
- برج خنککننده چیلر (برای خنک کردن کندانسور چیلر)
- برج خنککننده خانگی (برای مصارف بیمارستانی، ساختمانهای اداری و تجاری)
- برج خنککننده صنعتی (برای استفاده در مراکز صنعتی مختلف مانند کورههای القایی، نیروگاههای هستهای، پتروشیمی، ذوب فلزات در کوره و پالایشگاه نفت)
جنس برج خنککننده
برج خنککننده یا کولینگ تاور را میتوان با توجه به فاکتورهایی از جمله محل نصب از جنس چوب، فلز یا گالوانیزه، بتن و یا فایبرگلاس ساخت.
برج خنککننده از اجزای مختلفی تشکیل شده است به همین دلیل موارد زیادی در تعیین قیمت میتواند تأثیرگذار باشد که از جمله آنها میتوان به نوع، ظرفیت سرمایشی (این ظرفیت میتواند از 10 تا 4500 تن تبرید باشد)، مواد سازنده بدنه، نوع و تعداد پروانهها و غیره اشاره کرد. در هنگام خرید، تنها اطلاع از موارد ذکر شده کافی نمیباشد و نیاز به محاسبات خاصی بوده که با مراجعه به کارشناسان مجرب هایپرصنعت فامکو با دو دهه تجربه در زمینه فروش انواع برج خنککننده، این تجهیز را متناسب با نیاز مصرفی خود را خریداری نمایید.
انتهای رپرتاژ آگهی