پاکستانی‌ها یاد و خاطره شهید سلیمانی را گرامی داشتند

شخصیت‌های فرهنگی، دینی، اجتماعی، دانشگاهی و رسانه‌ای ایالت بلوچستان و جمعی از دانشجویان و بانوان فرهیخته شهر کویته پاکستان، یاد و خاطره سردار شهید سلیمانی را گرامی داشتند.

به گزارش ایسنا، همزمان با سومین سالگرد شهادت سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و همرزمانشان، مراسم بزرگداشتی به یاد آن شهدای زنده یاد با حضور پرشور شخصیت‌های فرهنگی، دینی، اجتماعی، دانشگاهی و رسانه‌ای ایالت بلوچستان و جمعی از دانشجویان و بانوان فرهیخته شهر کویته به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کویته برگزار شد.

شرکت کنندگان با عرض تسلیت و تعزیت به مناسبت شهادت حاج قاسم و همرزمانش، این واقعه دردناک را به محضر مقام معظم رهبری و ملت ایران و جهان اسلام تسلیت عرض کردند و یاد و خاطره رشادت‌های سردار شهید و دیگر شهدای مدافع حرم اسلام و اماکن مقدسه را گرامی داشتند.

این مراسم با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و اجرای گروه سرود خواهران از دارالقرآن کوثر در وصف شهادت سردار سلیمانی آغاز شد.

عبدالقیوم کاکر، از اعضای حزب «عوامی نشنال پارتی» شاخه بلوچستان در سخنرانی خود، گفت: من به نمایندگی از حزب و ملت پاکستان از عمق دل به سردار سلیمانی عرض ارادت می‌کنم و او را نه تنها یک شهید ایرانی بلکه شهید دنیای اسلام می‌دانم، چون او و همرزمانش در برابر دفاع از اسلام در مقابل گروه داعش، جانشان را به خطر انداختند و به شهادت رسیدند. یاد این شهداء جاودان باد!

حجت‌الاسلام والمسلمین سید هاشم موسوی، امام جمعه شهر کویته اظهار داشت: قدرت‌های شیطانی در نظر داشتند که گروهک داعش را تا پنجاه سال آینده بر خاورمیانه مسلط کنند و فضای آشوب و وحشت را در این منطقه بوجود بیاورند، ولی سلام ما به شهید سلیمانی باد که با همرزمانش، به مصاف داعش رفت و با شکست دادن این گروه تروریست، بینی اسرائیل و آمریکا را به خاک مالید، چون داعش دست پرورده همان قدرت‌های شیطانی بود.

علی ابراهیمی، معاون سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کویته چند بیت اشعاری در وصف شهید سلیمانی خواند.

مولانا عبدالحق هاشمی، امیر جماعت اسلامی بلوچستان عنوان کرد: امروز گردهم آمده‌ایم تا با آرمان‌های شهداء تجدید پیمان کنیم. حاج قاسم مجاهد جهان اسلام بود که در حین جهاد در راه خدا و خدمت به دین به درجه شهادت نایل شدند.

وی ادامه داد: به برکت حضور حاج قاسم و همرزمانش، جبهه مقاومت شکست ناپذیر در عراق و سوریه تشکیل شد و گروه داعش در مواجهه با این جبهه شکست خورد. لذا تصور کنیم اگر سردار سلیمانی در آن جنگ حضور نمی‌داشت، این منطقه با اوضاع تاسف بار و وحشتناک حتی بدتر از شرایط امروز، دچار می‌شد.

هاشمی تأکید کرد: تحقق این مهم از درایت و بصیرت مقام معظم رهبری بود که رزمندگانش را برای مقابله توطئه دشمنان اسلام اعزام کرد و سردار سلیمانی نیز، نقشه شوم داعش را به موقع درک و در نهایت شکست تاریخی به پیکر این گروهک خونخوار وارد کرد.

سخنران بعدی این مراسم، مولانا عبدالقادر لونی، نائب امیر جمعیت علمای اسلام (نظریاتی) پاکستان و امیر ایالتی این حزب در ایالت بلوچستان گفت: شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس الحق کسانی بودند که کل جهان اسلام به آنان احترام می‌گذارد. من نیز ارادت خود را به مقام والای این دو شهید ابراز می‌کنم که با فداکاری و خون خود، راه استکبار ستیزی و عدم سلطه پذیری را برای دنیای اسلام فراهم کردند و ما امروز عهد می‌بندیم که مسیر و آرمان‌های این دو شهید و سایر شهدای اسلام را ادامه می‌دهیم.

حاج قاسم هرگز نمی‌میرد

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد جمعه اسدی، سرپرست و رئیس حوزه علمیه امام صادق(ع) پاکستان نیز در سخنانی، مطرح کرد: سردار سلیمانی هدیه الهی برای مسلمانان بود تا از ارزش‌ها و ناموس مسلمانان در برابر کفار و مشرکین دفاع کند. حاج قاسم همیشه دعا می‌کرد که در راه اسلام شهید شود و در نهایت دعایش مستجاب شد. او هرگز نمی‌میرد بلکه همیشه در دل‌ها باقی می‌ماند.

پیر سید حبیب الله شاه چشتی، نایب امیر جماعت اهل سنت پاکستان گفت: امروز گردهم آمده‌ایم تا نه تنها یاد و خاطره آن شهداء را گرامی بداریم بلکه عهد کنیم که اجازه نمی‌دهیم خون پاک این شهیدان به هدر برورد و راه و مسیر شهداء را در هر شرایطی ادامه خواهیم داد.

وی تصریح کرد: شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس متعلق به ایران و عراق نیست بلکه همه جهان اسلام به آنها می‌بالند و آنها را مایه فخر و سربلندی در برابر قدرت‌های استکباری می‌دانند.

شهید سلیمانی یک مکتب است

آخرین سخنران این مراسم، مولانا حافظ سید سمیع الله آغا، عضو کمیته هیأت متحده علماء و کمیسیون هماهنگی بین ادیان دولت بلوچستان بود. وی اظهار داشت: شهادت توفیقی الهی است که خداوند فقط به افراد شایسته و منتخب این مقام را اعطاء می‌کند.

وی افزود: شهید سلیمانی فقط نام یک فرد نیست بلکه یک مکتب است که برای هدایت و سربلندی ملت اسلامی بوجود آمده است و به وسیله این مکتب، مسلمانان جهان و به خصوص شیعه و سنی در فضای وحدت زندگی می‌کنند و شهداء را سرمایه مشترک همدیگر می‌دانند.

در پایان این مراسم، دفترچه یادبود نیز برای ثبت دست نوشته مهمانان قرار داده شده بود که در آن سردار قاسم سلیمانی را شهید سرفراز جهان اسلام توصیف کردند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۳ دی ۱۴۰۱ / ۱۵:۱۳
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1401101308245
  • خبرنگار : 71461