به گزارش ایسنا، یعقوب میگل، رئیس سابق ستاد امنیت "ملی" رژیم صهیونیستی در یادداشتی تحت عنوان «پس از ۷۰ سال: نتانیاهو موظف به اتخاذ یک مفهوم جدید امنیتی است»، نوشت: دهها سال از تأسیس اسرائیل میگذرد و اسرائیل تاکنون مفهوم امنیتی به روز و رسمی به استثنای سند دیوید بن گوریون ندارد که در سال ۱۹۵۳ صادر شد. درست است که نتانیاهو شخصاً حدود پنج سال پیش چنین مفهوم امنیتی را تدوین کرد؛ اما اکنون تنها فرصتی برای اجرای آن در چارچوب دولت جدید وجود دارد.
وی افزود: سه موضوع محوری که ذهن بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی را در دولت جدید به خود مشغول خواهد کرد؛ ایران و برنامه هستهای آن؛ حمایتش از حزبالله، حماس و جهاد اسلامی، توسعه سلاحهای نقطه زن و گسترش توافقهای ابراهیم از طریق عادی سازی روابط با عربستان سعودی خواهد بود.
میگل خاطرنشان کرد: اسرائیل از انعقاد یک توافق جامع که توانایی تهران برای دستیابی به انرژی هستهای را از کار میاندازد، خرسند است، اما از آنجایی که این موضوع در دستور کار دولت جدید قرار ندارد، این دولت موظف است خود را برای نبردی فراگیر و گسترده علیه ایران آماده کند. اساس توسعه و تلاشهای تسلیحاتی باید به سمت ارتش و موساد باشد و دولت جدید باید تلاش کند تا اسرائیل در نبرد تنها نباشد و همچنین باید برای چنین وضعیتی آماده شود.
این مقام امنیتی گفت: دولت نتانیاهو موظف است با توجه به تغییرات سیاسی در ایالات متحده پس از انتخابات میان دورهای و تغییراتی که پس از انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۲۴ رخ خواهد داد، اقدام کند.
وی افزود، در مورد فلسطین، انتظار نمیرود حل و فصل با تشکیلات خودگردان فلسطین پیشرفتی داشته باشد، در نوار غزه نیز مساله احتمال وقوع درگیری نیست بلکه مساله این است که این درگیری چه زمانی رخ میدهد. هدف حفظ آرامش در نوار غزه و آمادگی برای دور بعدی با تسلیحاتی است که بتواند به جنبش حماس ضربه بزند و با توجه به جاه طلبیهای آن، برای طولانی مدت این جنبش را از انجام اقدامات بازدارد.
میگل گفت، مصر و اردن در آرایش منطقه نقش محوری دارند و به همین دلیل توافقهای عادی سازی روابط که از چندین نوسان جان سالم به در بردند برای این دو کشور مهم است.
وی افزود، اما در مورد اردن، با توجه به شرایط داخلی، وضعیت حساستر است و چالش گسترش اتحاد با آن پیچیده خواهد بود و پادشاه اردن این شرایط و اهمیت روابط با تلآویو و همچنین با نتانیاهو را درک میکند، بنابراین منطقی است که روابط تثبیت شود. وضعیت مسجدالاقصی احتمالا تشدید خواهد شد و اسرائیل نباید اظهارات تند مقامات ارشد اردن را نادیده بگیرد.
میگل گفت، موضوعی هست که به حاشیه رانده شده و آن این است که باید موقعیت استراتژیک جدیدی برای رژیم صهیونیستی در رسانههای جهان و در حل ریشهای مشکل روابط عمومی در نظر گرفت، سیستمی که به اشتباه سیستم رسانهای نامیده میشود باید برچیده و دوباره ساخته شود.
وی افزود، به علاوه دولت جدید موظف است روابط با سازمان ملل و اتحادیه اروپا را که اکنون در حالت کسوف قرار دارد، بهبود ببخشد و روابط با ترکیه را که در حال تغییر است، بررسی کند. این احتمال وجود دارد که درگیریها در سوریه گسترش یابد و قابلیتهایی که برای جلوگیری از رشد تسلیحات نقطه زن ایجاد شده، برای اهداف دیگر نیز به کار گرفته شود.
انتهای پیام