مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان زنجان:

موردی از بیماری آنفلوانزای پرندگان در زنجان مشاهده نشده است

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان زنجان گفت: زیست‌گاه‌های پرندگان آبزی و کنارآبزی این استان، به دقت از سوی محیط‌بانان اداره‌کل رصد و پایش می‌شود در حال حاضر عاری از هرگونه بیماری آنفلوانزا پرندگان (آنفلوآنزای مرغی) است.

محمدرضا یافتیان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه طی ۱۰ سال اخیر موردی از بیماری آنفلوانزا در بین پرندگان مهاجر و غیرمهاجر در زنجان مشاهده نشده است، اظهار کرد: اما با این وجود، این اداره‌کل به دلیل حساسیت موضوع همواره زیستگاه‌های پرندگان وحشی را زیر نظر دارند.

وی تصریح کرد: همه ساله با آغاز فصل زمستان، انواع پرندگان مهاجرآبزی و کنارآبزی نیز مهمان آبگیرها، سدها و رودخانه‌های جاری این استان شده و زمستان گذرانی می‌کنند و محیط‌بانان نیز بلافاصله وارد عمل شده و این زیستگاه‌ها را از نزدیک به دقت کنترل و نظارت می‌کنند تا از نبود بیماری آنفلوانزای پرندگان، مطمئن شوند.

یافتیان ادامه داد: همواره تمهیدات و تدابیر لازم از سوی این اداره‌کل برای مقابله با بیماری آنفلوانزای پرندگان اتخاذ می‌شود و تاکنون نیز لاشه هیچ پرنده تلف شده‌ای در این زیستگاه‌ها مشاهده نشده است و از عموم مردم نیز درخواست می‌شود در صورت مشاهده لاشه پرندگان وحشی در محیط‌های طبیعی بلافاصله موضوع را با محیط‌زیست و محیط‌بانان در میان بگذارند تا موضوع مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد.

وی با بیان اینکه آبگیرها و سدهای مختلف استان زنجان اعم از گلابر، تهم، فیله‌خاصه، قره‌تپه و کهلا، همواره در فصول سرد سال پذیرای خیل پرندگان مهاجر است، افزود: انواع پرندگان از جمله خوتکا، انواع مرغابی، انواع اردک (سرسبز، نوک پهن و سرحنایی)، باکلان، بوتیمار کوچک، کاکایی، انواع حواصیل (خاکستری و سفید)، تنجه، چنگر در این مناطق، زمستان گذرانی کرده و با مساعد شدن وضعیت جوی به سمت زیستگاه‌های اصلی خود به پرواز در می‌آیند.

این مسئول با بیان اینکه بازگشت پرندگان مهاجر به زیستگاه‌های اصلی خود از اسفندماه آغاز شده و تا اردیبهشت‌ماه طول می‌کشد، ادامه داد: همه ساله در فصول سرد پرنده مهاجرآبزی و کنارآبزی در مناطق مختلف استان زنجان مشاهده و مورد سرشماری قرار می‌گیرند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان زنجان با بیان اینکه سرشماری پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی این استان همه ساله در پایان سال از سوی کارشناسان و محیط‌بان این اداره‌کل و با همکاری برخی ادارات تابعه در سدها، آبگیرها و ردودخانه قزل‌اوزن انجام می‌شود، افزود: رودخانه‌ها، سدهای طبیعی و مصنوعی متعددی در زنجان وجود دارد که پرندگان زیادی به صورت دائم و موقت در این مکان‌ها زیست و یا اتراق موقت می‌کنند و در واقع این زیستگاه‌ها، مکان‌های هدف برای سرشماری هستند.

یافتیان ادامه داد: پرندگان مهاجرآبزی و کنارآبزی در هشت سایت پرنده زنجان که شامل سد تهم در شهرستان زنجان، سد قره‌تپه در منطقه حفاظت شده سرخ‌آباد و فیله‌خاصه در منطقه شکار ممنوع واقع در شهرستان‌های زنجان و طارم، سد گلابر در شهرستان ایجرود، سد خندقلو در شهرستان ماه‌نشان، سد قاهران (کهران) در ارمغانخانه و رودخانه قزل‌اوزن در شهرستان‌های ماه‌نشان و طارم است زمستان گذرانی می‌کنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۳ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401101307843
  • خبرنگار : 50160